Gepost door: WTC De Palingrijders | 16 juni, 2007

Valpartij te Ninove


Beste wielertoeristen,

Volgend bericht verscheen in het regionieuws van Het Nieuwsblad :

Vorige zondag werd het plaatselijk politiekantoor opgeschrikt door een zeer verwarde oude dame. De dame in kwestie beweerde een overvaller op een fiets te hebben gezien. Nadat de politie, na ettelijke pogingen, de oude dame gekalmeerd had, werd haar verhaal genoteerd. Zo was de dame op de terugweg naar huis nadat ze de zondagse mis had bijgewoond. In de drukke winkelstraat stond ze in de file aan te schuiven. Tot ze plots opgeschrikt werd door een overvaller op een fiets. De bruut probeerde zich al fietsen tussen haar wagen en een struik te manoevreren. Hierbij reed hij zich vast en belandde in de struik waar hij zich al spartelend en druk gesticulerend probeerde te verweren. Het was alsof hij zich boos maakte op de dame. Ze was dan ook blij dat de overvaller zich toch uit zijn hachelijke positie kon bevrijden en zich uit de voeten maakte. Wat vooral opviel, volgens de oude dame, was dat hij een gele helm op zijn hoofd had. Ze was heel erg onder de indruk van het voorval en daarom diende ze dan ook klacht in tegen onbekenden.

Nadat de politie de verklaring had opgenomen, werd gespeurd naar getuigen van het voorval. Er dienden zich onmiddellijk een viertal getuigen aan. Hierbij werd al vlug duidelijk dat het geen overvaller was, dan wel een  wielertoerist met een gele valhelm.  Het heerschap poogde zich inderdaad een weg te banen tussen de wagen van de dame in kwestie en een weelderig bloeiende struik. Door onkundig rijgedrag belandde het heerschap in de struik waarbij de dame in de wagen in shock raakte. De onfortuinlijke dame schreeuwde haar angsten uit terwijl de overmoedige wielertoerist (met een aartslelijke gele valhelm) naar alle kanten grabbelde om recht te komen. Na een paar minuten raakte hij dan toch recht en reed pijlsnel weg, de dame in shock achterlatend!!!

De politie kan met de feiten niet lachen en heeft een opsporingsbericht verspreid in het Ninoofse. Er werd ook gedacht aan een nationale opsporingsactie, maar dat werd door het parket niet opportuun geacht. Er wordt nu uitgekeken naar een grof gebouwde man met gele helm op zijn hoofd. Het is niet duidelijk of gezocht persoon steeds met een gele pothelm rondloopt, dan wel deze enkel op zijn hoofd draagt tijdens het fietsen. Er wordt aan de bevolking gevraagd dat indien deze persoon opgemerkt wordt op Vlaanderens wegen, de politie onmiddellijk verwittigd zou worden.

Ook het stadsbestuur van Ninove heeft nog een rekening te vereffenen met de wielerterrorist. Er dient namelijk een nieuwe struik te worden aangeplant en dat kost ….. geld.

Ook de dame op leeftijd heeft een schadevergoeding in petto voor de bruut in kwestie : namelijk een forse doktersrekening !!!”

 Tot zover het bericht in de krant. Uit goede bron werd vernomen dat het zou gaan om een wielertoerist uit de derde groep van WTC De Palingrijders. Nog volgens dezelfde bron zou het gaan om De Plakker uit de Speistraat. Andreken weet nu ook waarom de plakker zijn gele pothelm bedekt heeft met plaksel. Dus niet omdat Dirk Van Der Haeghen zijn helm per ongeluk in zijn witte brij heeft laten vallen, dan wel dit moedwillig gedaan heeft om de politie en waakzame burgers te slim af te zijn. Alleen Andréken gelooft de Plakker nog.

En over de plakker gesproken : veertien dagen geleden is Dirk zijn eigen ik tegengekomen. Nadat hij op het jaagpad naast de Schelde ostentatief de leiding had overgenomen van Patrick Van Den Bossche, moest hij al gauw ondervinden dat de man met de hamer niet alleen in de bergen werkzaam is. Ook in Gavere stond de man met de hamer klaar om een tik aan onzen Dirk te verkopen. Na een 500 meter op kop te hebben gereden, moest Dirk terug inbinden en zich beperken tot wielekeszuigen in het spoor van Patrick Van Den Bossche. Dat hij hierbij de twee jongste leden (Timothy en Jonas) zomaar in de wind liet fietsen, raakte zijn koude kleren niet. Integendeel, de klop van de hamer was zo erg dat hij al blij was in het wiel van Patrick te kunnen blijven zitten. Het is duidelijk dat De Plakker al betere dagen gekend heeft.

Desalniettemin wensen we De Plakker nog een goed wielerseizoen en hopen we dat hij uit de klauwen van de politie kan blijven, tenzij Andréken zijn mond niet kan houden natuurlijk.

Vele wielergroeten,

Kamiel Vélo

PS : volgende week een verslag van Andreken over zijn wedervaren in Nederland!!!


Responses

  1. hallo jongens dit was het eerste bericht van de blog die onzen kamiel er heeft opgezet me mogen trots zijn dat we zoiets hebben.

    greetz eddy

  2. En ik ben trots dat we een bende vrienden geworden zijn !


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: