Gepost door: WTC De Palingrijders | 4 november, 2007

Tweede verslag van de kampioenenviering .


Beste vrienden wielertoeristen,

Cyriel Vervaecke heeft alleszins een punt dat Kamiel Vélo op zich wat laat wachten.  Maar het leven is zo druk en soms moet een mens keuzes maken binnen zijn tijdsbestek. Maar geen nood, deze week zijn de antwoorden binnen van Dréken Schrijver betreffende zijn identikit en donderdagavond word ik bij Etienne Versteels verwacht voor zijn identikit.

Het verslag dan maar. 
Met schroom moet ik bekennen dat het al een aantal jaar geleden is dat ik naar het kampioenenfeest van De Palingrijders geweest ben. Het is dan ook het eerste in vele jaren dat ik zo vaak meegefietst heb! Komt daarbij dat mijn zoon Jonas ook de smaak te pakken heeft en dat we ons beiden goed geïntegreerd hebben in de derde groep. Daarom was de kampioenenviering een must.

Samen met mijn goede maat Dirk De Winter en onze familie zagen we dan ook uit naar de viering van de kampioenen in de Sint-Lievenskring. Wat bij aankomst opviel was de gemoedelijke sfeer bij het aperitief. Een schuimwijntje (dat op tijd bijgevuld werd) en wat hapjes zorgden voor de gezelligheid. Waarna het aanschuiven was aan het feestdis. Altijd een wat vervelend moment, want de vrienden willen steeds samenzitten. En dat is niet altijd evident. Maar alles verliep zonder veel problemen 🙂

Onze voorzitter Peter opende het kampioenenbal met de nodige bedankwoordjes en met de melding dat het aansluitingsformulier voor 2008 in aantocht is. Inderdaad we mogen reeds dromen van een volgend seizoen, want er staat veel op het programma!

De menu mocht er best zijn : vis als voorgerecht (mmm lekker), een soepje (dat inderdaad niet zo warm was), (varkens?)vlees met groenten en kroketjes en daarna een afsluiter met koffie en gebak.  Tussendoor witte wijn en voor de echte onder ons een lekker biertje. Het was als een cafee zonder baas : de pintjes lagen voor het grijpen in een overvolle frigo. Dat moest slachtoffers maken …….

Tussendoor was er ook de viering van onze kampioenen. Als eerste werd de kampioen van groep 1 gevierd : André Temmerman werd naar voor geroepen om uitgebreid gekust te worden door Patricia. André is reeds voor de vijfde maal op rij kampioen in de eerste groep en dat is een fameuze prestatie!! Jammer dat hij overweegt om te stoppen, persoonlijke overwegingen nopen hem ertoe. Feit is dat we hem zullen missen moest hij beslissen niet meer mee te fietsen want iedereen vindt André een wijze vent. Dan de kampioen van groep 2 : onze voorzitter Peter Van Goethem ! De Peter heeft inderdaad dit jaar een fameus jaar achter de rug, ondanks technische mankementen zoals kapotgereden kettingen … En dan de kampioen van (de grootste) groep 3 : Etienne Versteels ! Etienne straalde bij zijn zoveelste triomf. De 67-jarige Flandrien was apetrots op zijn knalprestatie.  Trouwens, als ik Etienne naar voor zag gaan om zijn ereprijs in ontvangst te nemen, moest ik denken aan zijn jarenlange inzet voor VK-Esse, de terziele gegane voetbalploeg waar Etienne veel doelpunten gemaakt heeft en waar hij één van de steunpilaren was. Etienne : een echte Flandrien !!!!!! 67 jaar en iedere week van de partij zijn  ……… een voorbeeld voor velen van ons.

Wat me opviel bij de eigenlijke viering van onze kampioenen waren de hechte vriendschappen en de sportiviteit. Iedereen die in de prijzen viel werd voorzien op een warm applaus  en dat doet deugd. Ook Patricia was hierbij het perfecte “bloemenmeisje” dat de ambiance er in hield.

En daarna ….. wel ja daarna is er gevierd, gedronken, gelachen, gepraat,zijn er dure eden gezworen voor volgend jaar, ……… en de frigos raakten stilaan leeg. Wat zeg ik, toen ondergetekende om 3 uur al waggelen nog twee pintjes ging halen, moest ik tot mijn ontzetting vaststellen dat de voorraad bier op een minimum geraakt was. Desondanks was er veel plezier : de nodige slows gevolgd door goede rock en jawel door muziek van Praga Khan en zo. Bin Laden heeft wel degelijk voor vuurwerk gezorgd, dan wel op de dansvloer! De plakker en iedereen rond hem genoot van de mooie danspassen van Darline, die gans de zaal meetrok in de ambiance. Wijs !
Feit is dat iedereen genoten heeft van de feestavond. Ikzelf ben om halfvier vertrokken …… na zachte dwang van mijn wederhelft die mijn kookpunt perfect weet in te schatten. Ook Dirk moest vrouwlief vervoegen in de nacht. En  ….. ook ….. Patricia is dan maar meegegaan want om 9 uur moest de caféé weer open. Met pijn in het hart is ze richting De Paling vertrokken, naar het witte huisje in plaats van naar de Witte Hoeve :))))

Maar de harde kern heeft doorgevierd tot in de vroege uurtjes. En dat zegt veel over de cement van onze club : een hechte club met veel vrienden en veel ambiance!

Ik wil naast de leden van onze club ook het bestuur bedanken. Ik ben zelf jarenlang in het bestuur van de WTC geweest en weet daardoor dat het veel inzet vraagt om de club een gans jaar te runnen. Het vraagt veel vrije tijd en zelfopoffering. Daarom beste mensen : goed dat we een actief bestuur hebben die veel inspanningen doet.  Dat er soms eens problemen opduiken is normaal, en daarom is het misschien goed dat we deze blog hebben. Zo kan er al eens een discussie gevoerd worden, een probleem gesteld of een mening geventileerd. Daarom zet ik het verslag van Cyriel Vervaecke op de blog. Ook opmerkingen als deze moeten kunnen, welliswaar met mogelijkheid tot tegenberichten. Niet alleen de positieve zaken mogen verteld, ook andere (minder prettige) opinies mogen aan de bak komen. Alleen zo kan het alleen maar beter worden.

Feit is dat ik het een toffe kampioenenviering vond waar iedereen zich perfect geamuseerd heeft  ……. zonder capsones. WTC De Palingrijders ……. EEN TOFFE SPORTCLUB!

groeten

Kamiel Vélo 


Responses

 1. Onzen Cyriel heeft blijkbaar weinig geduld. Hopelijk schrijft hij in de komende weken en maanden ook zelf wat artikels. Zo blijft de blog levendig en moet niet alles op kamiel vélo gestoken worden. Hij heeft ook maar twee handen.
  Waar zijn trouwens de andere leden van de redactie? zijn die in slaap gevallen? Zit Zéyon Yé misschien in den bak in China? En de twee Freddy’s : leven die nog? En de plakker zijnen stylo is zeker ook leeg?
  Wat meer pit he jonges!!

  Steegmans

 2. en ja het eten kon beter! Maar desondanks heb ik mij toch goed geamuseerd zulle!!! En wat zegt het spreekwoord nu weer ze ……… een gekregen paard kijkt men niet in de bek of zo

 3. Het is niet dat ik over een paar gerechten klaag, dat ik mij niet geamuseerd heb op het kampioenenbal. De ambiance was zoals elk jaar uitstekend!
  Er wordt reeds in de wandelgangen gefluisterd dat Andre Temmerman al een dik, vet contract zou getekend hebben bij een andere club, wie gaat er nu volgend jaar voor de dj zorgen op het kampioenenbal. Yvan misschien?

 4. Beste Gert Steegmans,

  ZHHHHHHHéyun Yé verblijft nog steeds in België en houd de blog voortdurend in de gaten!
  Maar Gert, je mag ook artikels schrijven hoor! 🙂

  Groeten,

  Zheyun Yé

 5. Beste Zheyun Yé,

  Ik ga mij toch maar beperken tot de reacties. Ik ben niet goed in teksten schrijven, daar krijg ik een punthoofd van.
  Maar het doet deugd te horen dat je nog in het land zijt.
  Steegmans

 6. wij willen foto’s,wij willen foto’s,…
  der zijn meer foto’s getrokken als da t’er bier gedronken is.

 7. Ik heb geen foto’s getrokken, en alleen maar water gedronken dus ik weet nergens van.

 8. Gruute Plateau moet Jezus tegengekomen zijn zonder dat hij het weet ….. want Jezus zal Gruite Plateau zijn water omgezet hebben naar bier. Ofwel was gruute plateau zo dronken dat hij niet meer weet wat hij op de avond van de kampioenenviering gedaan heeft.

  Steegmans

 9. Steegmans bedoelt zeker : bier naar water? Maar ik denk dat Steegmans zijn tweede opmerking misschien iets meer in de buurt van de waarheid zal liggen nietwaar gruute plateau 🙂

  Kamiel Vélo

 10. Nee toch niet, ik weet nog bijna alles!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: