Gepost door: WTC De Palingrijders | 16 januari, 2008

Stammie’s Calvarietocht.


Zondag 06 januari 2008.

Soms verschiet een mens van zijn woorden. Je wil die woorden al inslikken terwijl je ze zegt. Je verwenst jezelf om die ene onbehouwen uitpraak ……ja je hebt zo van die dagen…..

Een van die dagen was die zondag in het clublokaal waar ik een interview deed met de vier jonge gasten van groep 3. De sfeer was goed, gemoedelijk, bijwijlen grappig en hilarisch. Alles verliep naar wens en dan ja, dan zeg je met veel overmoed : “ Hé jongens, zouden we volgende week eens niet beginnen met een eerste voorbereidende rit? We kunnen om negen uur vertrekken aan het lokaal, bij goed weer welteverstaan!“. Direct goedkeurende blikken van die jonge kerels. Hun ogen blonken en ze zagen zich al op de fiets zitten, beuken tegen de koude wind.

Zogezegd, zogedaan. Een paar telefoontjes van Stammie naar de jonge gasten tijdens de week en alles was geregeld. Intussen was Dréken ook al op de hoogte van de geplande uitstap.  Bij goed weer zouden we starten om negen uur aan het lokaal! De groep zou trouwens nog groter worden, want jurgen Vijle wou met zijn maten ook meerijden om 9 uur.

Zondag 13 januari 2008

7uur45 : die verdomde wekkerradio is daar al. Ik duw de knop in, maar tien minuten later is Annelies Beck daar al terug met de te verwachten hoofdpunten in het ochtendnieuws van 8 uur. Ik veer dan maar recht en werp snel een eerste blik naar buiten : brrrrr een gure wind en regen. Ik denk aan mijn belofte.  Wat ga ik nu doen ze? “Verdomme toch Stammie !!” , denk in in mezelf , “had ge nu maar eens je smoel gehouden! Dan kon je nu lekker in je warme bed blijven liggen. Dommerik!” . Ik bel naar Jurgen Vijle en vraag wat hij gaat doen. Hij is formeel : ze rijden! Ik ga toch nog eens buiten zien en ja : al bij al valt het mee. Ik pep mezelf op! Zo kan het niet verder met mij, starten moet ik verdorie. Intussen is ook Tanja wakker en trommelt ze de Jonas uit zijn bed. Met trotogen strompelt hij de badkamer in. Wellicht zou hij ook liever in bed blijven.

Zondagmorgen 8uur50 : Jonas en ik komen aan in het lokaal. Bijna iedereen is er. Jurgen met zijn vrienden, Dréken, Lucas en Thimoty. Alleen Kwinten ontbreekt. Maar ook hij komt op het laatste nippertje de Kruisweg afgefietst met in zijn zog ….. Noël. Snel een paar fotos voor op de blog en weg zijn we.

De groep is nog maar vertrokken en ik heb al een probleem. Het zadel van mijn nieuwe fiets (waar ik dus nu pas de eerste keer mee rijd) staat te laag. Stommerik dat ik ben. Maar foert, ’t is mijn eigen fout, meer zelfs mijn eigen laksheid! Ik rij mee! Maar nog komt er geen eind aan mijn prutswerk. “Hoe werken die versnellingen verdomme!!“, grom ik in mezelf. Plots sta ik op mijn grote plateau en ik zie ze wegrijden van me. Juist op de pardassenhoek dan nog waar het bergop gaat! Uiteindelijk lukt het me dan toch om inzicht te krijgen in de nieuwe machinerie. Maar het kost me al krachten om de groep bij te benen.

Het is echter maar de voorbode van een lijdensweg. Constant vergis ik me als ik schakel en op een bepaald ogenblik word ik er droogweg afgereden op een onbeschutte kouterweg waar de wind pal op de kop zit. Ik hijg en blaas, want ik moet mijn bijna 100 kg meesleuren. “Die stomme buik, die niet meewil. ’t Is alle jaren hetzelfde in het begin!“, denk ik. Maar ik weiger op te geven en uiteindelijk sluit ik terug aan. Maar ik ben al aan het denken om alleen naar De Paling te rijden, op mijn gemak. Dréken denkt er intussen net zo over.

Iets verder raak ik aan de praat met Kurt Van Achter. Kurt komt informeren over de club en ik schiet direct in gang en maak de nodige reclame. Ik heb mijn adem echter nodig om te fietsen, maar durf dat niet te zeggen. Integendeel, ik hoop dat mijn uitleg goed is en dat Kurt met onze club gaat meefietsen vanaf maart.

We draaien Aaigem op. De glibberige kasseien naar beneden en zo naar Woubrechtegem. Ik nestel me op de tweede plaats in het wiel van Noël Van Kerckhove. Het gaat iets beter. Maar halfweg moet ik Noël vragen snelheid te minderen. Na 25 km zit ik verdomme al op mijn tandvlees. Maar wat wil je he : het is al van juli geleden dat ik op de fiets zat.

Ik ben blij dat ik het dorpsplein haal van Woubrechtegem. We draaien rechtsop naar Herzele. In de molenstraat moet ik terug de rol lossen en besluit ik de weg naar De Paling in te slaan. Wat later doen ook Dréke, Jonas en Thimoty dat. De weg naar huis zit de wind op kop. Ik vervloek mezelf om mijn onstuimigheid. Waarom zit ik godverdomme nu op de fiets in zo een kloteweer?! Maar aan alles komt een eind, ook aan deze calvarietocht. Jonas en Thimothy persen er nog een sprint uit. Ik ben al blij met een warme koffie van patricia.

Ik blijf niet te lang in het cafe en voer snel Thimoty naar huis. Daarna laad ik jonas zijn fiets en mijn fiets in de auto. De eerste tocht zit er op. Een luizige 30 km en zo afgezien. Maar tijdens het kuisen van de fietsen denk ik al aan volgende week zondag…….. voor de tweede uitstap van het prille jaar. Natuurlijk dat ik er zal staan aan de paling,   …….. als het niet te veel regent tenminste !

Danny


Responses

 1. Ja danny, het leven van een wielrenner kan hard zijn ! Tot zondag in de paling.

 2. Blijven trainen Danny( ong.15kg af) en ge rijdt groep3 aan flarden!!!!

  grtz Mon

 3. Proficiat jongens that’s the spirit.
  Zeg Kamiel wa leze kik doar.
  Nen nieuwe velo da vraagt om uitleg hé ,k’ben benieuwt om uw ros te zien.

  Bettini.

 4. Dit wordt het jaar van groep 3!
  Volgens my zal ook dit jaar groep 3 de grootste groep worden 🙂
  Iedereen alvast veel succes gewenst voor volgend seizoen!

  Zheyun Yé

 5. Dag Danny

  die jonge gastjes hebben zo’n (ouwe)rakker als jij nodig om van start te gaan!!! en da buikske van jou …..zit wel in de weg op uwe velo maar da is dan ook een goeie reden om da buikske er af te trainen !!!! en da zadel? t’ja daar heeft ons svenneke ook last van zulle!!!! dus de aanhouder wint en blijven trainen hé zodat de jonge gastjes ook blijven rijden.

 6. Kamiel, mss is er in de club een job als jeugdcoordinator weg gelegd…
  Hint naar het bestuur! 🙂

  Vinnige Vino!

 7. Komen de standen van elke groep volgend seizoen op de blog?
  Zou wel gemakkelijk zijn, dan kan je altijd kijken…

  Zheyun Yé

 8. Beste Zheyun Yé,

  Normaliter zullen ze op de blog komen ofwel via de website van café de paling. Maar het komt in orde !

  Kamiel

 9. Isabelleken, hebt ge een remedie tegen zadelpijn? Ik heb daar last van. Misschien kan je me helpen?

 10. Ha, ne goejen bustek in au koersbroek he jongen!!!!!

 11. Jep zoals den goeien ouwen tijd!
  Ten tijde van de echte Titanen!

  Vino!

 12. Ik eet den biefstuk liever op.

 13. héhé

 14. Kamiel : let op uw lijn !!! ’t zal nodig zijn he.

 15. En of dat het nodig is !!! 🙂


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: