Gepost door: WTC De Palingrijders | 26 januari, 2008

Het verhaal achter onzen Bettini.


Beste vrienden

Ik zal jullie eens vertellen waarom mijn naam op de blog Bettini is. In 2006 kon ik naar de Giro d’ italia gaan,de rit die vertrok in Bergen met vip kaarten van nen hele goeie kameraad (Bart) .

Hij kon jammer genoeg zelf niet meegaan,ik had dan rond gevraagd bij de club of er iemand (2 personen) wilde meegaan maar blijkbaar wilden ze liever de zondag gaan rijden. Ofwel geloofden ze mij niet…… ja wie gelooft er nu eigenlijk zo iets hé !!!!!

Ik heb het dan maar aan vrouwlief en zoon gevraagd (ze zijn niet zo geintresseerd in wielrennen), want alleen is maar alleen. Wij richting Bergen waar alles aangeduid stond met grote borden. Eenmaal aangekomen begon het te gieten van de regen dat het nie lief was.

Maar mijn humeur kon niet stuk : ik zag immers mijn idolen. Mensen stonden rijen dik aan de vertrekplaats,wachtend op een glimp van de renners. We mochten overal door waar je maar kon denken ,we kregen allerlei kadootjes (goed voor mijne zoon).
start.jpg
Dan was het zover, daar was hij de olympische kampioen en later (door naar mijn raad te luisteren) wereldkampioen. Het volk achter de dranghekken riep zijn naam ,maar ik volgde hem op de voet om toch een foto te kunnen trekken. Dan ging hij gewoon een koffietje drinken in het ronde dorp, ik zei tegen Petra : nu is’t de moment.
bettini-meets-bettini.jpg
Ik heb toen mijn truitje en helm gegeven voor een handtekening die hij zonder boe of ba signeerde. Nog nooit zo een charisma gezien (behalve van Frank VDB dan ). Ik was al een fan maar eens ontmoet nog meer, t’is die aanvalslust die me zo boeit in hem.
fiets1.jpg
Ik denk dat ze me daarom bij de club Bettini noemen vanwege de handtekening op mijn truitje. Zo beste vrienden dat is het verhaal achter Bettini, ik hoop het ooit nog eens mee te kunnen maken. Het was een ongeloofelijke ervaring.
Bettini

Responses

 1. Beste Bettini,

  Een mooi verhaal !!! Het is iets om nooit meer te vergeten. Eigenlijk een geluk dat je met je gezin naar de Giro gaan kijken bent want zo een foto is tijdloos voor jou en je zoontje. Bertje zal er je altijd dankbaar voor zijn he!!

  Een mooi en eerlijk verhaal.

  Kamiel

 2. Het varhaal achter de man, schoon geschreven!

  Vinokourov.

 3. schoon verhaal en ge moogt fier zijn op u foto ter zijn der nie veel da op tafel kunnen leggen vanwege timothy


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: