Gepost door: WTC De Palingrijders | 28 januari, 2008

Verslag groep 3 : zondag 27/01/2008


 Spannende finale !!

Zondag, half 10 ’s morgens aan café De Paling ;   7  moedigen aan de start:
Danny, Mark Van Droogenbroeck, Peter Vervoort, Lucas, Jonas, Thimothy en Kwinten.
Er werd beslist dat we een relatief vlak parcours zouden rijden. “Langs Erpe-Mere” klonk het bij Kamiel Vélo. Zo gezegd,  zo gedaan!
We passeerden in Nieuwerkerken, Lede, Wichelen, Impe, Erpe-Mere, Bambrugge … Het kopwerk werd gedaan door Kamiel en vooral door (de licht verkouden) Marc Van Droogenbroek. Af en toe nam Peter het kopwerk op de hellingen voor zijn rekening.
Jonas kreeg na 25 km een klop van de hamer ( Was dit echter geen komedie?  Zie einde verslag). Door de bijwijlen harde wind moest er evenwel hard gefietst worden en de jeugd reeds dan ook achter Kamiel en Marc. Het beulenwerk van Marc eiste echter zijn tol en Marc besloot om juist voor Aaigem de groep vervroegd te verlaten. Hij had immers bergen kopwerk verzet, dit ondanks zijn verkoudheid.

Vanuit Aaigem werd de finale ingezet. Een harde tegenwind hield de jongeren niet meer tegen. De nervositeit steeg bij Thimothy, Lucas, Jonas en Kwinten. Het tempo verhoogde stelselmatig en maakte een slachtoffer : Peter Vervoort kreeg krampen (het was zijn eerste tocht sinds september vorig jaar) en haakte samen met Lucas af te Woubrechtegem. Het was duidelijk : de finale zou gereden worden door de drie overblijvers : een verbeten Thimothy, een herboren Jonas en een sterke Kwinten.

Kamiel Vélo, die duidelijk sportiever is dan Vinnige Vino, liet de 3 jongeren rijden voor de overwinning.  Vanaf Woubrechtegem werd er al voor elke meter geknokt. Jonas, die blijkbaar zijn 2e adem gevonden had, ging direct in de aanval. Hij zette zich in het wiel van een toeriste die dezelfde baan volgde.
Timothy reed  het gat echter toe. In de doornstraat, op 2 km van de meet, viel het stil.
Niemand wou op kop komen of aanvallen. Kwinten viel dan toch aan, zonder al te veel gevaar. Hij werd rap bijgebeend door Jonas en Timothy.
Op Terbiest werd dan toch alles uit de kast gehaald voor de eindspurt. Kwinten kwam voor Jonas en Timothy op de Kruisweg aan maar viel toen stil (Kwinten dacht namelijk dat de meet op het kruispunt was.) Hij werd dus op de Schonenberg voorbijgereden door Jonas en Timothy. Uiteindelijk kwamen we aan een totaalafstand van 46,5 km met een gemiddelde van 23,2 km/uur.
In het café werd er nog een tijdje nagepraat over de ‘2e adem’ van Jonas, was het al dan niet komedie dat hij een mindere dag had ? Kamiel had er alleszins zijn bedenkingen bij.

Groeten van uw reporter ter plaatse,
Zheyun Yé


Responses

 1. Bij dit objectief verslag een paar bemerkingen :

  Vooreerst dank aan Peter en Mark om mee te fietsen! Het deed deugd om ook eens uit de wind te kunnen zitten terwijl zij kop trokken.

  Ten tweede : de dubieuze rit van Schumacher1994! Nadat hij mijn neus een drietal keer afgebeten had (terwijl ik hem alleen maar wou oppeppen) en na een korte woordenwisseling tussen Schumacher en mijzelf, bleek hij plots herboren. Lig ik dan aan de basis van zijn overwinning of speelde hij vals?

  Ten derde : het is plezant om met die jonge gasten te fietsen. De finale heb ik van op afstand gevolgd en ik heb ervan genoten. Wijze gasten.

  Ten laatste : ik heb alle aanwezigen na de rit (dus ook de krakken van groep 1) getracteerd bij de aankoop van mijn nieuw ros. De afwezigen hadden ongelijk !!!!

  Sportieve groeten,
  Kamiel

 2. jaja ik heb gewoon geluk gehad dat Zheyun Yé dacht dat het tot aan het kruispunt was. En ik heb geen komedie gespeeld ik zat er door door mijn TE KLEINE SCHOENEN!!!!!!!!!!!

  groeten schumacher

  ps: De tweede plaats was eigenlijk voor Zheyun Yé want hij was na mij eerste aan de deur maar Thimoty was eerst bij mij om mij in plaats van te feliciteren het omgekeerde te doen.

 3. Kamiel,
  Waar blijft her verslag van groep 1 dat ik neergeschreven heb???

  Groeten Vino!

 4. Beste Vino,

  Nog geen verslag gekregen he!!

  Kamiel

 5. jammer dat ik niet kon meedoen in de finale , maar deze zondag zal ik er sterk aan de start komen !!

 6. We zullen zien. Bereid je maar goed voor !!!

 7. Vino, ge hebt nog nietske gezegd over wat Zhéyun Yé schrijft over de sportiviteit in de finale 🙂
  Merci he Zhéyun !!

 8. Ik heb gehoort dat de gebroeders uit het Oost-blok ook zullen meerijden…
  En ze zouden zelf meerijden voor de overwinning!

  Zheyun Yé

 9. Beste Kamiel,

  In dat verslag stond zuiver de waarheid over Vino…:)
  Die mannen komen met ons meerijden om ook eens te winnen hé 🙂

  Zheyun Yé is back!

 10. Zheyun Yé wat is je e-mail adres ?? tot zondag ??

 11. Als ze meerijden komende zondag, dan is het om kop te trekken !! En we zullen wel zien wie er dan nog fris zit in de finale.
  En ja de waarheid mag je inderdaad geen geweld aandoen he Zhéyun. Aangezien Vino er niet op gereageerd heeft, zal het idd een schot in de roos geweest zijn. De waarheid kan hard zijn !

  Kamiel

 12. beste jongeren en kamiel vélo als jullie willen kans maken op de overwinning moeten jullie maar eens wat mee op kop komen rijden he het is niet de laaste 200 meter dat je de cours winthe het de hele rit ,je moet je 1e plaats verdienen. Eigenlijk verdient kamiel vélo de over winning hij is altijd bereid om de zondag op te staan en met jullie te gaan rijden.

  greetz bin

 13. Vinokourov en Osama gaan eerst 30 km in de benen hebben en komen dan groep C ophalen aan het clublokaal, zetten ze 60 km uit den wind en gaan er dan een spannende finale van maken voor jong en oud! 😉

  Oppermachtige Vino strikes back!

 14. kamiel, mag ik weten over wat het hier gaat ??
  en is er nu zondag ook een rit voor de c-ploeg

  groeten uit het verre italië van pozzato

 15. Geef het jouwe Pozzato, kan ik je toevoegen…

  Zheyun Yé

 16. dat is geen goed idee om dan nog langer onder myn dekmantel te communiceren !

  pozzato

 17. Zie verslag voorbereidende rit groep 3 van 20 januari 2008 beste Pozzato. Daarin lees je alles wat er gebeurd is. Maar jaag je er niet in op hoor, het was allemaal vrij onschuldig. Zondag wordt er gestart om 9uur 30 aan het lokaal. Goed en warm aankleden is de boodschap want het gaat koud zijn. Het parcours zou gedaan worden door dréken de schrijver : 45 km.

  Kamiel

 18. Ik en Osama zullen het kopwerk wel doen, en we zullen al 30 km in de benen hebben… Jullie kunnen je allemaal goed wegsteken, en het is te hopen dat ge dan wint beste aspiranten, want dan hebt ge geen argumenten meer van “ja gebt ons is laten rijden om ons krachten op te doen” Osama en Ik zullen er op toezien dat de verdienstelijke renner van de zondag wint…
  Ik heb al horen rondgaan in het milieu dat Stong Gedond mss zou meerijden!
  Osama opletten dus, maar niet in paniek schieten, het is een haalbare kaart!

  Groeten van Oppermachtige Vino!

 19. Pozzato, ik zal je email aan zheyun geven

 20. Als Stong Gedong zou meerijden met den derde groep zondag, zal hij waarschijnlijk adem over hebben om nog enen te drinken na de rit. Vorige zondag is hij blijkbaar direct naar huis moeten rijden om te bekomen. Klopt dat verhaal vino??

  Kamiel

 21. Hij had nog over maar hij dacht dat ik ook al thuis was, maar ik was eerst eens in ons clublokaal binnen gegaan.
  Hij kon er gerust nog meer bollen die dag…

 22. Ik geef verstek voor zondag …

  Zheyun Yé!

 23. verstek voor zondag !

  bang van my geef maar toe Zheyun Yé,
  jammer dat je er niet by zal zijn om de oude rotten deraf te rijden 🙂

  groeten pozzato

 24. Naar mijn weten hebben Osama en Vino weinig recht van spreken, daar ze de vorige jaren ook meer vanachter dan vanvoren zaten, en uiteindelijk ook de finale mee kleurden. Just of nie Just

 25. Pozatto, wij samen rijen die ouwe rotten er wel af. Zheyun kan hem sparen voor volgende week.

 26. terminaThor weet ook al wie vino en osaama zijn . Hij heeft gelijk zeker?

 27. TerminaTHOR,
  Sjonge sjonge, als wij begonnen bij de WTC 2 jaar terug begonnen we bij groep B! En deden onmiddelijk kopwerk bij deze groep!
  Bij groep A hangen we eens in het midden en eens vanachter en af en toe eens een spurtje onderweg, maar in volle finale zijn we toch regelmatig mee!
  Ge moogt u altijd eens meten met ons hoor!

  Oppermachtige Vino (& Osama) Groeten U!
  😉

 28. Beste Vinokourov,

  rustig jongeman, de kritiek is enkel om jullie fysiek en motivatie te prikkelen. Niettegenstaande ik een krachtmeting met u niet uit de weg zal gaan.

  Viking THOR groet U


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: