Gepost door: WTC De Palingrijders | 29 januari, 2008

In het zog van Kamiel Vélo !


In het zog van Kamiel Vélo!

Terwijl op de nieuwjaarsreceptie snode plannen werden gesmeed en volop over het komende seizoen, papa Greg en papa Dino werd gepraat, spraken Eddy Goemans, Gruute Plateau, Stong Gedong en Vinokourov af om de volgende morgen tezamen te gaan trainen.

Zo gezegd, zo gedaan. Onder de opkomende zon en bij de kabbelende Palingbeek vonden de vier wielervrienden elkaar ter hoogte van de Kruisweg. Eddyke Goemans stak de vinger in de lucht en stelde vast van waar de wind kwam. Al gauw werd er beslist om richting Oudenaarde te rijden, omz o eerst tegen de wind in te gaan.

De eerste helft van de rit verliep al Zottegem, Zingem, Oudenaarde om zo tot aan Wortegem te komen. Onder een scherpe tegenwind deelden de vier uitstekend het kopwerk. Er waren geen woorden nodig, op tijd en stond afwisseling aan de kop. Na véél gepraat en een goed tempo zagen we “Wortegem-Petegem” staan, DE plaats voor de eerste pechvogel : Vinokourov moest noodgedwongen aan kant voor een lekke achterband. Gelukkig was Eddyken daar, die goed voorbereid was op dergelijke situaties. Dat kon je duidelijk merken aan zijn aangepaste kledij (Werkhandschoenen nvdr.). Goemans gaf een korte explicatie hoe je het best een binnenband vervangt, en zijn uitleg was van groot belang bij deze materiaalpech, want de bandenkeuze van Vinnige Vino was alles behalve goed.

Na enkele minuten vertrokken we verder richting Kruishoutem, Gruute Plateau had ondertussen al kou gevat, dus was een goed tempo van essentiel belang! En daar werd voor gezorgd ook : alle zeilen open en verleggen op het buitenblad en continu tussen de 31 en de 35 km per uur draaien, dat tot kort voor Zottegem. Jah, Zottegem, laat dat nu juist de plaats zijn waar Vinokourov de man met de hamer tegenkwam, dat terwijl Gruute Plateau en Eddyken Goemans met nooit eerder vertoonde krachten en met een souplesse waar velen onder jullie nog een puntje kunnen aan zuigen, naar boven “vlogen”. Ondertussen was Vinoken bijgebeend. Met een bonsend hart en met zijn tong tot op het stuur bereikte hij de Pijpketel waar ze “Den Tantist” & Bruylandt opraapten.

Alsof Gruute Plateau en Goemans er nog niet genoeg van hadden lapten ze er nog eens 10 km bij. Vino besloot om op hen te wachten aan het clublokaal. “Die laatste 5 km waren er teveel aan voor hem” wist een insider te vertellen. Ondertussen waren de aspiranten van groep 3 ook geland, met in hun zog Stammie.
Na afloop van deze trainingsrit werd bij Patricia een goed soepken gedronken en nagepraat over de gedane kilometers. De afwezigen hadden ongelijk, mooie tocht, mooi tempo en véél Leute!

Uw reporter,
Vinnige Vino!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: