Gepost door: WTC De Palingrijders | 10 februari, 2008

Eerste lenterit groep 2 en 3.


Met dertien moedigen waren we op deze eerste lenterit : De jeugd met Kwinten, Jonas, Timothy en Lucas; de mannen van groep 2 : Marc Van Droogenbroek, Sander Van Kerckhove, Marc Thijs, Peter Vidts en ten slotte de oudere garde van groep 3 met Marc Van Den Bossche, Kris Bruyland, Peter Vervoort, Dirk De Winter en Danny De Stammeleer.
Onder een fris lentezonnetje vertrokken we voor een rit van rond de 45 km. Grote afwezigen waren Osama, Stong Gedong en Dréken. Ieder had wel een reden om er niet te zijn. Terwijl onze mannen van groep 1 hun roes aan het uitslapen waren ergens in de Ardennen, stonden wij bij dag en dauw klaar aan het lokaal om voor de vijfde maal op rij van start te gaan. Marc van Droogenbroek was ditmaal de parcoursverantwoordelijke. Een zacht golvend parcours stond op het programma.

Waren er voor de allereerste maal bij dit jaar : Marc Van Den Bossche, Kris Bruyland en Dirk De Winter. We namen dus een kalme aanloop met Marc Van Droogenbroek en Stammie op kop. Bij de start werden we uitgebreid uitgewuifd door Stong Gedong en zijn Marianne.
Het parcours verliep via Herzele, Woubrechtegem, Sint-Antelinks en Nederhasselt over Ninove, Pollare, Denderwindeke, Zandbergen en Idegem om zo via Schendelbeke, Maria-Lierde en Erwetegem naar Eske terug te keren. Een parcours van 47 km over een licht golvend terrein en onder een stralende zon. Het warmde al snel op en de koude handen en voeten behoorden al snel tot het verleden.

Het eerste deel van de rit verliep vrij vlot. Er werd rekening gehouden met de nieuwe krachten door aan een gezapig tempo van een 22 km/uur naar Ninove te rijden. Er werd gelachen en gepraat en de jeugd verschool zich diep in de buik van de groep. De zon vervolmaakte het prettige gebeuren. Tot we in Pollare opgeschrikt werden door een kettingbreuk van Peter Vidts. Iedereen dacht dat de rit er op zat voor de Peter, maar neen hoor. Hij haalde zijn materiaal naar boven en repareerde ter plaatse het mankement, dit onder de verbaasde blikken van zijn mederenners.

Daarna werd het groepje onder leiding van Marc en Stammie terug op gang getrokken en werd de weg vervolgd richting Zandbergen. Het bleef kalm tot in Deftinge. Daar begon de jeugd zich plots te roeren. Jonas en Kwinten begonnen aan de boom te schudden en Sander was ook direct van de partij om de groep een eerste maal uit elkaar te trekken. Op weg naar de Gapenberg kwam de groep terug samen. Maar eenmaal aan de voet van die Gapenberg ontplofte “de koers”. Jonas, Sander, Kwinten , Lucas en Timothy namen de vlucht en lieten de rest in de steek. De finale was ongelooflijk spannend. Aan de radar zijn Jonas en Thimothy aan kop gekomen na een splijtende demarage. Sander en kwinten kwamen echter terug op het lange rechte stuk. Lucas moest de rol lossen. Eenmaal de Gentse Steenweg gekruist, sprong een overmoedige Timothy weg, maar hij werd snel bijgehaald door Jonas. Ook Sander sloot aan bij de twee koplopers, Kwinten moest ook de rol lossen. De finale werd tussen Jonas, Sander en Timothy beslecht. Op Terbiest versnelde Sander en Jonas en Timothy moesten het hoofd buigen. De eerst plaats dus voor Sander, Jonas klopte een moedige Timothy in de spurt. Een leeggereden Kwinten was uiteindelijk vierde. De rest van de groep kwam gegroepeerd aan in De Paling. Een prachtige rit aan een tempo van 22,5 km/uur en dit onder een stralende lentezon in Februari !!! Iedereen was tevreden met het mooie parcours onder leiding van een verdienstelijke Marc Van Droogenbroek, waarvoor dank !!

Van uw reporter ter plaatse

Kamiel Vélo


Responses

 1. Kamiel, hebt ge u niet miskeken op uw kilometriek?
  Was het gemiddelde niet 24 km/uur??

  StDe

 2. Beste Chris,
  Voor moest je vergeten zijn wat je beloofd hebt, hier een opsomming.
  1. De nieuwe regenvestjes voor onze club!
  2. Chris heeft deze middag de uitspraak gedaan “binnen 3 maand zal het aan de meet tellen” Wel binnen 3 maand is op 4 mei! Dat is D-day, de dag waarop hij Vinokourov gaat kloppen. Zoniet ging hij een barbeque geven, of heb ik dat mis op Kamiel???

  Groetjes Oppermachtige Vino!

 3. O dat kan zijn he Volderken. Ik heb het dan verkeerd voor. Feit is dat het een tempo was waar iedereen gelukkig mee was, ook de nieuwe !!!

  K.

 4. Tempo was goed!
  Volgende week groep 2 apart, kwestie van wat meer kilometers af te malen???
  Stong Gedong? Peter Vidts? Osama? Lucas mss? en waar zitten Kenny en Tim???

  Groeten van Vinnige Vino!

 5. Vino, dat is van die barbeque weet ik nie zo goe. ik heb het maar met een half oor gehoord. Maar de Kris kan contact opnemen met Gruute Plateau voor samen een barbecue te organiseren he.

  K.

 6. Idd, dat kan hij doen!!

  Vino

 7. Vinokourov , je zou beter een weddenschap afsluiten met één van ons uit groep 1. Dan zal jij een barbecue mogen organiseren mee gruute plateau. Ik verwacht je in groep 1 dit jaar. Probeer bij ons eens een finale te winnen in plaats van die jonge gastjes eraf te rijden in de derde groep!

 8. By the way ik heb onze carl nog nie gezien.

 9. Gertje, je weet niet wat er gebeurt is gisteren…
  Mijn bedoeling was om voor die jongens een spurt te lanceren, zodat ze alle vier een mooie spurt konden afwerken. Maar twee jonge knapen hebben zich niet gehouden aan de gemaakte afspraak. Ik heb ingegrepen en de eerste plaats op mijn naam gezet.
  Vanaf volgende week vertrek ik om 8.30 uur voor een training, al wie zich geroepen voelt om een training van om en beide 70-80km te doen weze hierbij uitgenodigd! Ik denk aan Osama, Stong Gedong, Peter vidts, Carl!!!,…

  Oppermachtige Vino groet u!

 10. goed vino die jongens gaan gene enkele rit winnen dit jaar alleen als de oostblok broeders niet mee rijden

  greetz bin.

  ?waar zat kwinten in de finale?
  Hij ging ons toch eens in de vernieling rijden .

 11. Osamake;

  Ik was aanwezig, wat van jou niet gezegt kan worden hé 😉
  Je mag volgende week eens proberen voor een podiumplaats te rijden…

  StDe

 12. Uhum stijntje, wat denk je nou zelf?
  Dat je Osama gaat kloppen in de spurt?:)
  Grapjas!!

  Oppermachtige Vino!

 13. Was maar een grapje hé Vino 😉

  StDe

 14. he iedereen ik ben ziek en kamiel ook . kamiel zegt dat hij zondag niet mee rijd . van de dokter mag ik ook niet mee rijden, maar ik hoop dat ik me zondag al wat beter voel ,dan kan ik misschien toch mee rijden .

  groeten schumacher 1994

 15. beste schumacher en kamiel,
  veel beterschap gewenst en hopelijk tot morgen

  groeten pozzato

 16. Kamiel en schumacher,

  Ook van mij veel beterschap gewenst!
  Hopelijk remt de koude en/of ziekte de meeste renners niet af en hopelijk zijn we morgen met een grote groep.
  Kamiel en schumacher, swanjeert jullie en zie dat jullie er morgen zijn! 😉

  StDe


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: