Gepost door: WTC De Palingrijders | 24 februari, 2008

Enkele nabeschouwingen rond de voorbereidende ritten.


Beste Palingrijders,

Komende zondag start het officiële wielerseizoen in onze club. De fietsenwijding is daarbij de traditionele opening.

De voorgaande jaren waren het steeds een aantal die-hards die van geen ophouden wisten en het ganse winterseizoen doorfietsten (vooral met mountainbike toertochten). Daar is dit jaar verandering in gekomen. Het jeugdige geweld is reeds begin januari begonnen met de voorbereiding op het seizoen. Timothy, Jonas, Kwinten en Lucas hebben er steeds de moed ingehouden en hebben praktisch geen enkele week verlet. Integendeel, hun jeugdig enthousiasme zorgde ervoor dat er van week tot week meer en meer deelnemers waren bij de voorbereidende ritten.

Wat vooral als constante naar voor kwam tijdens die uitstappen, was het gemoedelijke en de vriendschap. Er werd gepraat, gelachen en er werden natuurlijk prikken uitgedeeld en spannende finales verreden. Er werd nooit hard gereden en iedereen die voor de eerste maal meereed, werd consequent uit de wind gezet en veilig meegelootst naar het lokaal.

En vooral dat laatste is belangrijk. De meeste onder ons hebben reeds een goede conditie. Dit mag er evenwel niet toe leiden dat er vanaf zondag mag hard gereden worden in groep 3. Integendeel, de jeugd moet hun goede conditie gebruiken om de nieuwkomers in groep 3 een goed gevoel te geven door hun te helpen als ze het moeilijk krijgen. De bedoeling van groep 3 is dat iedereen er rustig een mooie fietstocht kan afwerken op zondag, zonder al te diep te moeten gaan. Leute en sportiviteit primeren! Niets weerhoudt de jonge garde om telkens te zorgen voor een spetterende finale.

Maar de voorbereidende ritten waren ook leerzaam. Zo hebben we een aantal mensen uit de eerste en vooral tweede groep beter leren kennen. Peter Vidts dwong van iedereen respect af door met zijn muntainbike de soms lastige ritten uit te rijden, Marc Van Droogenbroek nam ettelijke ritten voor zijn rekening en zorgde dat er een goed tempo was en dat er mooie ritten gereden werden, Dréken bewees dat hij er weer staat, Peter Vervoort en Lucas zijn een echte aanwinst voor onze club, den tantist vrolijkte de boel op met zijn droge grappen, Gruute Plateau bewees dat hij een teamrijder is, Stong Gedong die de eerste keren door een diep dal ging, en onze Vino en Osama die zorgden voor animatie in de wekelijkse ritten en op de blog, enzovoort enzovoort enzovoort …..

Ook de mannen van groep 1 zorgden al ettelijke keren voor vuurwerk. De mooi geïllustreerde verslagen van Bettini en de heldendaden van de mannen van groep 1 hielden wekelijks een groot aantal lezers van de blog in hun ban. Er werd gepraat over deze Flandriens. Maar er is vooral veel respect gegroeid voor Bettini, Gruute Plateau, Prilmans, Grootjans, TurboTom, Roeckhout, TVDP, Bart Blondeel, Yvan Moreel, Eddy Goemans………………….

We hebben een prachtige club en hopelijk wordt het een prachtseizoen. Het kan er alleen maar beter op worden als de rest zich gaat vervoegen bij de winterrijders. De Plakker, Marc en Patrick Van Den Bossche, Peter Hermie, André Versteels, Iwan, Carl Van Damme ………… ze zijn van harte welkom.

En dan is er tenslotte onze blog. Ik bedank van harte onze redactie die vorig seizoen vaak de blog stoffeerde met verslagen, ik bedank Tom Boonen, Bettini, Pozzato, vinnige Vino en Zhéyun Yé voor de winterverslagen. Ik hoop op de hulp en steun van al deze mensen te kunnen rekenen om onze blog wekelijks verder te kunnen stofferen. Iedereen is onontbeerlijk voor onze blog. Nogmaals dank !!!

Vele wielergroeten,

Kamiel Vélo


Responses

 1. de stammie of kamiel meer bekend heeft nooit langer dan 5 minuten uit de wind gezeten en dan was het vechten om achter hem te zitten.voor ons goed maar ook voor hem . na ZWAAR onderzoek ben ik er achter gekomen dat hij 3 kilo is vermagert.wat in de wind rijden al niet doet

  schumacher1994

 2. de mannen van groep 1 zijn zo slecht nog niet he Kamiel 🙂
  We zullen zondag bij de fietsenwijding u eens uit de wind zetten. Trouwens die jonge gasten waar je mee rijd hebben blijkbaar geen schaamte om in je wiel te zitten. Ze mogen ook wa minder hoog van den toren blazen zulle.

 3. Ik wil hierbij ook Kamiel zelf bedanken voor zijn inzet voor de club, tijdens de ritten en vooral voor onze overheerlijke blog!!!

  Chapeau Kamiel! 😉

  Osama en Vino’s Cycling Team begint te draaien jongens!

  Zwieren, zwaaien, Tempo draaien!

  God bless Vino!

 4. nja de jeugd heeft vorige zondag wel eens op kop gereden meerdere malen zelf maar de woorden die volderken zij( ik ga der u afrijden osama) waren direct al van de mouw geveegt toe we richting polare reden is het niet volderken waar zat je toen?
  graag reactie terug he volderkeuh.

  greetz bin

 5. Osamaken;

  Ik heb da nooit gezegt hé makker.
  En Osamake, jij als A-rijder zou beter een sneller tempo fietsen als je dit seizoen ooit bij groep A wil meerijden ipv groep 3 aan flarden te rijden !!

  Volderken!!

 6. Wij zijn dit jaar terug te vinden in Groep B, die jeugdzonden uit groep A zijn weg nu, we willen een sterk seizoen rijden dit jaar! Vandaar de optie groep B!

  Rijden draaien, tempo draaien!

  Vinnige Vino

 7. Dankzij Kamiel kunnen we dat hier allemaal meemaken .
  Hoed af Kamiel gij zijt hier de meester.
  Zonder u zaten we weeral voor TV en nu weet ge van elkander nog iets.
  Mercie Kamiel

  Forza van Bettini

 8. Graag gedaan beste Bettini en Vino en Steegmans. Het is ook plezant om de blog te mogen doen ! Want zonder jullie en de rest van de leden zou er geen vuurwerk zijn. Jullie maken mee de blog he !!

  Kamiel


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: