Gepost door: WTC De Palingrijders | 24 februari, 2008

Verslag groep 2 en 3 dd zondag 24/02/2008


Beste wielervrienden,

Vandaag stond een redelijk zware uitstap op het programma. Tevens was het de laatste voorbereidende rit van het komend seizoen. De deelnemers waren dan ook talrijk aanwezig : De jeugd met Kwinten, Lucas en Jonas; de groep rond Jurgen Vijle zijnde Jurgen himself, Bjorn Vermassen, Kim en Davy Van Den Bossche; de mannen van groep 2 : Kenny, Tim, Marc Van Droogenbroek, Peter Schollaert, Jurgen Van Den Bossche, Stijn Diependaele en tenslotte de oude garde van groep 3 zijnde Stammie, Etienne Versteels, Dréken en Dirk De Winter.

Een geanimeerde groep die onder leiding van veteraan Dréken De Schrijver de rit rond half tien op gang trok. Een toer van 50 km stond op het programma, zijnde een rally van de WTC Unitas van vorig jaar. We vertrokken dan ook richting Steenhuize om zo via Bever naar Aspelare te fietsen. De zon was de grote afwezige en de beloofde vijftien graden zouden er niet zijn. Integendeel het bleef de ganse tocht bewolkt!! Buiten wat enkele zonnestralen liet de zon on in de steek.

Van Aspelare werd er aan een tempo van een 23 à 24 km/uur gefietst richting Denderwindeke. Daar kruisten we de steenweg om via de Pollareberg (toch een verdomd smerige kuitenbijter) in Zandbergen te komen. Noodgedwongen moesten we trouwens via de Pollareberg een omweg maken, daar we niet meer in groep het jaagpad langs de Dender op mogen. Begrijpelijk, want het is steeds gevaarlijker aan het worden voor de meer recreatieve fietser en wandelaar. Soms is de fietssport ook het slachtoffer van zijn eigen succes. De beklimming van de Pollareberg zorgde trouwens voor een eerste afscheiding in de tot dan toe compacte groep. De oudstrijders van groep 3 (Etienne, Dréken, Dirk en Stammie) moesten het jong geweld laten voorgaan. In Zandbergen wachtte iedereen het viertal echter op om zo onze weg verder te zetten richting Idegem. Op een lang recht stuk in de buurt van Smeerebbe werden Dirk De Winter en Stammie afgelost door Stijn en Jurgen VDB, wat hen in dank werd afgenomen. Aan 24 per uur werd naar Ophasselt gefietst. Daar sloeg de pech toe. Davy Van Den Bossche had een lekke band en er waren direct een viertal moedigen om hem te helpen. Mark Van Droogenbroek en Dréken namen het vuile werk voor hun rekening. Stammie gaf met een groot hart zijn reservebandje af, maar moest tot jolijt van de omstaanders vaststellen dat zijn reservebandje er een was voor een mountainbike. Maar ook de gesofisticeerde flesjes om de banden op te blazen, werkten niet naar behoren. “Brol, brol en nog ne keer brol !!“, briesde onze Marc. En gelijk had hij. Uiteindelijk was het materiaal van Dréken nog het beste.

Terwijl Marc en Dréken de materiaalpech oplosten, verkozen Jurgen VDB, Peter Schollaert, Kenny, Tim en Stijn om naar de Muur en de Bosberg te fietsen. Als echte Flandriens hebben ze deze twee bergmonumenten bedwongen. Het is duidelijk dat Jurgen een hoofdoel maakt van de RVV. De concurrentie is gewaarschuwd.

Na de materiaalpech werd koers gezet naar Hemelveerdegem (waar we onze voorzitter kruisten), Martens-Lierde, Nederbrakel en Sint-Maria-Oudenhove. Op een heuvelachtig stuk te Oudenhove werd Lucas bijna het slachtoffer van een valpartij. Een onvoorzichtige autobestuurder wringde zich tussen onze groep en remde daarenboven bruusk af voor een tegenligger. Met als gevolg dat de ongelukkige Lucas achteraan op de wagen inreed. Gelukkig voor Lucas zonder veel erg en de autobestuurder dan? Wel die maakte zich snel uit de voeten, waarschijnlijk zijn fout inziende en misschien ook wel bang voor de reactie van ons.

Etienne en Stammie probeerden dan de rit terug in handen te nemen door het tempo aan te geven, maar dat duurde niet lang. Dréken stak het vuur aan de lont door achter een tractor aan te vliegen en zo trok hij de ganse groep op sleeptouw. De finale was begonnen. Etienne, Stammie, Dirk en een teruggevallen Dréken werden direct gelost en de finale werd door de jeugd gereden. Hierbij werd Lucas gegangmaakt door Kim en daardoor werd hij eerste. Kwinten en Jonas moesten lijdzaam toezien hoe Lucas met de bloemen ging lopen.

Er werd een afstand afgelegd van 50,5 km aan gemiddeld 25,5 km/uur. Ondanks de soms strakke wind en een zwaar parcours een goed gemiddelde. Wat vooral bemoedigend was, was het respect van de jeugd voor de oude garde van groep 3. Er werd nooit een tempo gereden dat te zwaar was en er werd steeds gewacht na een helling. Chapeau ! Een dikke pluim voor iedereen.

Vele wielergroeten van uw reporter ter plaatse,

Kamiel Vélo


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: