Gepost door: WTC De Palingrijders | 1 maart, 2008

Gilbert als een echte Flandrien!!


Beste wielervrienden,

Vandaag heeft Philippe Gilbert een knalprestatie neergezet in de Omloop Het Volk. Een formidabele  ontsnapping van ruim 50 km, begonnen op de Eikenberg en in grootse stijl beeïndigd te Gent. De Charles Van Kerckhovelaan begint stilaan mythische vormen aan te nemen na de overwinning van Steegmans op Tom Boonen vorig jaar bij de aankomst van een rit in de Ronde Van Frankrijk.

 gilbert-winnaar-het-volk-2008.jpg

Van de mannen van Lefèvre plots geen spoor meer, een Cancellara die een klop van de hamer kreeg in de finale, een Nuyens die iets te kort kwam op de Eikenberg en daardoor Gilbert niet meer terug zag, Leif Hoste die nog niet helemaal in bloedvorm zit, een Thor Hushovd die aan het klassieke venster komt kijken, ……. Kortom het was een heroïsche wedstrijd in onze mooie Vlaamse Ardennen.

Ziehier nog enkele reacties van de helden van vandaag :

“Dit is de mooiste dag van mijn leven”, glunderde Philippe Gilbert. “Ik had ongelooflijke benen en gelukkig heb ik daarvan kunnen profiteren vandaag. Het was een rare koers. In het begin was het erg nerveus. Maar ik had snel door dat ik sterker was dan de anderen. Op de Eikenberg ben ik aangegaan en ik heb naar niemand meer omgekeken. Toen ik tien kilometer later nog alleen reed, dacht ik alleen: ik moet zo hard mogelijk op mijn pedalen duwen tot de finish. Nu start ik zonder druk in Milaan- Sanremo, mijn eerste doel. Alles wat er nog bijkomt is bonus. De Ronde van Vlaanderen? Die is wel langer dan de Omloop, maar waarom niet? Dit is misschien wel mijn jaar.”

 

Nick Nuyens liet in de slotkilometers de rest van de achtervolgende groep nog achter zich en werd tweede na Gilbert. “Ik denk dat ik de beste van de rest was”, zei de Cofidis-renner. “Ik zat in het wiel van Gilbert toen hij ging. Hij reed echt heel snel. Ik weet niet of ik had kunnen volgen, maar ik deed het bewust niet. Het was nog zo ver, en met zo een wind. Ook de de rest vond het nog vroeg. Maar als je dat kunt, bewijs je dat je de beste bent. Ik ben nog niet 100%. Ik heb bewust wat trager opgebouwd deze winter. Ik voel me nog heel fris. Als ik een inspanning doortrek, voel ik dat dat nog beter kan. Maar goed, ik ben blij en doe mijn klak af voor Gilbert. En Quick-Step? ik zag een heel sterke Stijn Devolder, maar ik begreep hun bedoeling niet echt.”

Bij Quick-Step overheerste vooral ontgoocheling. “We wilden de koers openbreken op de Kruisberg, maar we kwamen een paar mannetjes te kort”, zei Belgisch kampioen Stijn Devolder. “Na de Kruisberg zat ik alleen met Tom Boonen en Kevin Hulsmans in de kopgroep. We hebben toen wat geaarzeld en er is een groep weggereden en zo hebben we de boot gemist. Dat konden we niet meer rechtzetten. We hadden geen slechte benen, we misten gewoon de slag.

“We wilden de finale kleuren en dat is niet gelukt”, wist ook ploegleider Wilfried Peeters.”Uiteraard zijn we dan ontgoocheld. We waren misschien te agressief op de Kruisberg. Ik heb een paar keer naar Devolder geroepen dat hij niet zo mocht tekeergaan. Maar wellicht kwamen we anders ook wel wat te kort.”

(Bron Sporza)
Sportieve groeten,
Kamiel Vélo
PS Ook een dikke proficiat aan kersvers koersdirecteur Peter Van Petegem met zijn prachtig vernieuwd parcours !!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: