Gepost door: WTC De Palingrijders | 11 maart, 2008

Verslag groep 1 + 2 ( 09 maart 2008)


Palingrijders uitgeregend bij 2e rit!

Beste palingrijders, beste vrienden van de blog,

 Ziehier het verslag van een heroïsche rit in onze Vlaamse Ardennen. Geniet mee !
Onder een druppelende hemel verzamelden zondagmorgen een 20-tal dappere renners ter hoogte van De Paling. Vandaag was het rally in Sint-Maria-Oudenhove (25km – 50km).

Bij vertrek aan ons clublokaal werd er in groep 1 en 2 besproken wat we zouden doen, de 50km of zelf een tochtje maken… Intussen was groep 3 al weg.
Stong Gedong opteerde voor de 50km van WTC Oud en Jong, en de jonge knapen volgden gewillig de vaderfiguur uit groep 2. Bij het opdraaien van Terbiest kwamen we een moedige TVDP tegen die reeds een hele hoop kilometers vergaard had (70!!).

Vanaf nu werd er steevast koers gezet richting Oudenhove, een hoog tempo zou ons terug bij groep 3 brengen die zich al ter hoogte van de Schipstraat bevond. Onder het leiderschap van TVDP werd er mooi 35 gedraaid, tot groep 3 in zicht was, de drang om als een sneltrein voorbij te razen was groot! Erop en erover, in ons zog was Patrick Van den Bossche (met mountainbike !!) mee naar voor geschoven en trotseerde als een echte museeuw het hevige tempo.

patrick.jpg
Groep 1 zou groep 1 niet zijn als ze niet zouden wachten, en weg waren we! Maaaaar niemand wist zijn baan, en we reden en reden en reden, tot we opeens opgeschrikt werden door een aanstormende groep 3. Het jonge kwartet kon zich niet bedaren en sprongen als leeuwen naar voor. Maar de vreugde was van korte duur, tot alweer ene TVDP aan de kop begon te rukken en waarbij één voor één slachtoffers begon te vallen…

Maar aan het clublokaal van Oud en Jong verzamelden we als één hechte groep om zo te beslissen wie welke afstand zou rijden.
De 55km zou afgemaald worden door TVDP, Mario Grootjans ,Steven Prilmans, Osama en Vino! De overige Palingrijders opteerden voor de 25 km, waaronder ook Tim en Kenny (waarom in groep 3???) !!
Vanaf hier zouden onze wegen scheiden en het parcours van 50 km bracht ons door Oudenhove richting Oudenaarde, Eine om precies te zijn. Op de paddestraat vond Osama een tweede adem en ging er als een pijl vandoor, maar hij kwam al gauw de man met de hamer tegen en werd zo gegrepen door het kleine peloton. Na 40 km bevonden we ons in Heurne, Dit was de plaats waar Osama zijn klap kreeg, en ook Vino begon te lijden onder het zware tempo dat TVDP bleef aanhouden. Vanaf hier vertrokken de drie groten van groep 1 verder en bleven de Oostblokrenners eenzaam achter.

Aan een mooi tempo zetten we koers richting controlepunt , waar het trio uit groep 1 juist vertrokken was. Na een snelle hap van een lekkere koek (gekregen van de uitstekende organiserende club aldaar) vertrokken we richting Zingem om zo via de steenweg naar Sint-Maria-Latem en Zottegem te rijden. Vino trok vanuit Oudenaarde kop richting Esse, en dat was te zien aan Osama : van kop tot téén, één en al MODDER! Op de Europaweg kwam opeens een claxonnerende bestelwagen van Kemp ons voorbij gestoken, en plezier dat hij had, is het niet Dino Roeckhout???

Het einde was in zicht en de onophoudende regen deed er nog een schepje bovenop. De snijdende wind was moordend voor Osama en Vino. Opééns zet Osama zich recht en probeerde er op kousenvoeten van door te gaan met de ritwinst, maar Vino wou afmaken waar hij aan begonnen was : op de kruisweg was Vino weg en Osama liet begaan Zo schreef Vino met een voorsprong van 50 meter de tweede overwinning uit groep 2 op zijn naam!

Bij Patricia aangekomen mochten we genieten van een warm (tomaten)soepken en nen goeie chocomelk, maar we waren nog niet half binnen of Kamiel Vélo moest al nen foto hebben voor de blog, tis toch wel nen echten eh!

sander-en-stijn.jpg

Voor de cijfervreters onder ons : we sloten de rit af met 65 km en een gemiddelde van 29 km/h.
Uw man uit Groep 2,
Vinnige Vino!
Zwieren, zwaaien, Tempo draaien

Nog een paar nabeschouwingen

  

Waren kenny en Tim bang voor mee te rijden in onze groep?

  

kenny.jpg

 

tim.jpg

 

Is Super Mario uit vorm???

  

mario.jpg

 

 

 

 


Responses

 1. Beste Vino,

  Puik verslag. Bedankt om dit mooi ritverslag te schijven, ondanks je examens. Trouwens veel succes ermee !!

  Kamiel

 2. bedankt dat we ’t nog ‘ns opnieuw mogen beleven,
  want ’t es wreeed schuuuun beschreven.

  Thnkx to Vino

  Arriba Arriba Speedy

 3. Schrik? Nee

 4. Onze super Mario kampt inderdaad met een “dipje”. Zaterdag niet gereden en zondag moeten aanklampen er klopt iets niet.
  En vino als het goed is mag het ook eens gezegd worden. Op termijn kan je met ons wel mee : voortdoen kerel!

  steegmans

 5. Dat hij ne keer wa eerder in zijn bedde kruipt.

 6. Mercie gert! Ik apprecier het!
  Patricia? Ik? Kzal vanavond is enen komen drinken! 😉

  Oppermachtige Vino groet u allen!
  Zwieren, Zwaaien Tempo draaien!

 7. beste vino nu hoor ik je klappen kzal der zijn?

  greetz bin


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: