Gepost door: WTC De Palingrijders | 24 maart, 2008

Verslag groep 1 dd 23 maart 2008


Paasrit wordt helse tocht!!!

We hadden het weer getroffen hé : lichte vrieskou maar een zonnetje dat al snel kwam piepen De wind viel ook wel mee.

Voor dag en dauw ( jawel om 7h00 !! ) trokken we er met 6 op uit. Allemaal mannen van de RVV,op uitzondering van Yvan (maar die heeft zijn strepen al verdient in de Ronde). Zo zijn we vertokken met onze snoet in de wind voor 4O km. Want we moesten natuurlijk op tijd terug zijn om dan met de andere jongens van groep A de rit (wedstrijd) verder te zetten.

onder-leiding-van-tvdp.jpg
Een autoritaire TVDP domineerde de ganse rit

 Het werd een rit aan vrij hoog tempo waarin vooral Bettini, TVDP,Steven en Yvan de rol van windbreker speelden. Mario en ik hadden onze handen al vol met volgen en aanklampen.

Rond 8h30 zijn we dan met een mooi groepje van elf naar café “’t buitenbeentje” gestoven!!! Jawel mensen, het ging hard. Eens beneden de kerk van Steenhuize probeerden we het tempo van den bergaf gewoon aan te houden tot Smeerebbe. Bettini die echt steeds weer zijn best doet om de groep bij elkaar te houden heeft dan al een eerste keer moeten ingrijpen. ” Mannen rij toch eens rustig ! ‘t Is nog ver zulle!!” ” ja !”, knikten ze en ze gaven d’er weer een snok aan 😦

bettini-was-er-ook-vroeg-bij.jpg
Onzen Bettini moest een paar keer op de rem staan !!

 Aangekomen bij Peter van café ‘t buitenbeentje waren de anderen ook opgewarmd (oververhit en stomend). “Snel jongens kaartjes zodat we verder kunnen!!”. Rap ingeschreven lopen we nog enkele oude bekenden tegen het lijf. Opvallend is dat die van Malbeau nog steeds reclame maken voor onze club. Groten Drékes en Franky voelden zich toch niet geroepen om mee te fietsen met ons.
En we zijn vertrokken voor een helse rally van 60 KM. TVDP voor wie ik vorige week nog respect uitte omdat hij zich iedere week kapot rijdt, zet zich ook nu weer aan de kop met maar één doel: rijden,rijden en nog eens rijden en dat aan een moordend tempo. Alleen is dienen dekselse Tommy niet meer kapot te rijden.

Tommy werd hier noch bijgestaan door Yvan, Dirk en Steven. Ikzelf heb in den beginne ook wat beulwerk meegedaan maar moest daar al gauw mee stoppen. Zelfs Bart vond 1 rondje meer dan genoeg. Achteraan werd een strijd gevoerd om in de wielen te blijven en om toch maar niet te ver achterop te geraken.

Plots komen de toeristen van Herzele “bij Pros” in het vizier en die zullen het geweten hebben! Aan TVDP en Yvan was geen houden meer: “Kom we sleuren er de boel naartoe en zetten ons dan in ’t wiel! ” Maar eens aangekomen vonden ze blijkbaar het goede wiel niet en zijn we die ook overgevlogen. We waren reeds Zandbergen, Denderwindeke, Polare, Ninove en Denderhoutem gepasseerd om via Heldergem naar Borsbeke te vlammen.

In Heldergem probeert Bettini het nog maar eens om de kudde bij mekaar te houden, tevergeefs want aan de “KOTERHAAK” ligt de pees er alweer op. De enkelen van “bij Pros” komen zich nu ook in de debatten moeien met als gevolg dat we in Burst met een club van 300 meter lengte rijden, en dat met 11 man ??? Aan Bettini opnieuw om orde op zaken te stellen. Nu hadden ze het gesnapt en rijden we op normaal tempo richting Esse.
Tom Boonen voelde zich ondanks de hevige strijd wel in z’n sas want die was steeds in de kopgroep terug te vinden met gekrulde rug, proberend die pedalen eraf te stoempen.
Maar nu heeft het echt lang genoeg geduurd…. Der moet nog harder gereden worden : ‘d Arestraat boven stuiven, Patricia voorbij vliegen, mijnen thuis passeren en naar de radar vlammen. Naar ‘t hoekse te Steenhuize, daar rechts tot bijna boven de Gapenberg, daar alles toe smijten, linksaf naar de Krommestraat, op ‘t einde rechts d’Eikestraat invliegen, op hoog waterloos ‘Stop Té ver!!’, werekieren de Breestraat in en nu alles of niets. Wat we daar zagen was als een donderslag bij heldere hemel : TVDP nam er enen bij het zadel en duwde die zo naar boven, terwijl wij allemaal harkend en naar lucht happend aan‘t afzien waren. Mijn hart sloeg er bijna uit, gans de straat maximum hartritme naar boven. Moordend !!! Zo’n tempo!! Eens boven niet omkijken, sleuren. Samen met enkele overblijvers van Pros naar Ophasselt. We reden nu met een club van 1km !!!!. Eindelijk zijn we daar, ‘t is gedaan, genoeg geweest,we willen naar huis.

Bettini heeft duidelijke en wijze woorden gesproken : “Als ge volgende week alleen wilt rijden moet ge zo verder doen !!!” . We hadden het begrepen en gelijk had hij, we hadden ons allemaal laten meeslepen in een koersverhaal met die gasten van Herzele. Steven vond dat we wel aan een rustig tempo nog wat kilometers konden afmalen. Zo zijn we via Wijnhuize, Erwetegem, Strijpen, Velzeke naar Zottegem gereden aan jawel een NOMAAL tempo.

In de Arestraat is er nog eventjes gekoerst en was bijna Peter Hermé met de bloemen gaan lopen, maar dat was buiten TVDP gerekend, die het zelfs een uitdaging vond om te wachten tot het bijna te laat is en dan toch nog gelijk een raket er naartoe te schieten.
Amaai wat een rit, ‘t is tijd om ne keer te drinken en af te spreken voor volgende week… Santé!

Uw reporter te fiets en ter plaatse,

Dino De Roeck

PS: Kamiel heeft er nadien enen betaald voor zijn stuut mé Jef Pedal. En lees ook volgende week: TVDP rijd ronde op zondag!!!!!

Nog enkele foto’s

 

Dino en Steven na een helse rit

dino-en-steven.jpg

 

Een ijzeren TVDP !!!!!!

 

een-beresterke-tvdp.jpg

 

 

Ook Tornado Tom was outstanding !!

tornado-tom.jpg

Aankomst van groep 1

 

aankomst-groep-1.jpg

 

 

Peter Hermé in extremis geklopt door TVDP

 

peter-herme.jpg

 

 

 


Responses

 1. t’Is nog vroeg op het seizoen om zo al te vlammen hé.
  Het moet een beetje redelijk zijn .
  Maar ik had echt nen kl++tendag,slechte benen.
  Ja en TVDP ……der zijn geen woorden voor.
  Maar ge moet nog altijd rekening houden dat ge met een club rijd.
  Dat ge de laatste 5 a 10 km een lap op geeft allemaal goed ,maar niet gelijk als zondag hé
  Maar een schoon verhaal zulle Dino :ziet ge Kamiel der zijn er nog anderen die da ook kunnen hé!

  Bettini.

 2. ik vind da ook da dino zeer mooie verslagen kan schrijven .dit is de geschikte invaller voor bettini

 3. Blijkbaar heeft den Dino nog ander kwaliteiten, schitterend verslag.
  Inderdaad, TVDP was gewoon OUTSTANDING.

  THOR groet

 4. Dino mooi verslag.Kzal volgende week de mayonaise meebrengen als TVDP ons weer in friet rijdt!!

  greetz Briek

 5. aahn briek mijne kameraad cv he? Nja en TVDP in mijnen tijd was ik nen grote bij de paling maar nu is de jeugd er aan begonnen. En waar zat onze VINO of lag hij met zijn zatte ……. nog in Sint-Lievens-Houtem. Srry maar ook ik kan niet gaan mijn vrouw ………. . De mannen van de grote rvv respect!

  eddy

 6. Eddy M. , heb je reactie wat aangepast. Je zal zelf wel zien wat ik eruit gedaan heb he. Dan weet je het voor volgende keer : gebruik wijze woorden aub!

  Groeten,

  een grieperige Kamiel

 7. Dino zijn licht was daar zeker letterlyk en figuurlyk uit aan diene foto te zien


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: