Gepost door: WTC De Palingrijders | 25 mei, 2008

Verslag groep 3 ( 25 mei 2008)


Prachtige Rally van WTC De Torenvrienden

 

Vandaag stond de rally van WTC De Torenvrienden uit Herzele op het programma : de poort tot de Vlaamse Ardennen ! Alleen diende het weer zich aan als spelbreker. Inderdaad, toen Jonas en ikzelf thuis wilden vertrekken, richting De Paling, begon het water te gieten. Desondanks waagden we het en vertrokken naar ons lokaal.
Gewoontegetrouw troffen we Etienne en Dreken aan De Paling aan. Al snel kwamen Andre Versteels en Kwinten ons vervoegen. Ook onze voorzitter Peter  en Peter Vervoort  kwamen in extremis onze groep vervoegen.  Met z’n achten vertrokken we richting Herzele waar we ons in het Sint-Paulus gingen inschrijven voor de rally van WTC De Torenvrienden.

Nadat onze voorzitter ons had ingeschreven vertrokken we richting De Vlaamse Ardennen.  Het miezerde ondertussen ook al in Herzele en een aantal verkozen toch maar het zekere voor het onzekere te nemen : de regenjas aantrekken dus !!  Maar het zou echter niet veel regenen, integendeel de weergoden zaten ons de ganse voormiddag mee en we vertrokken met veel moed richting Vloesberg en Elzele !

 

 kleine kronkelende straatjes

Onze prachtige Vlaamse Ardennen !!

De uitpeiling van het parcours was goed zichtbaar, alleen jammer dat de gele pijlen zo kort voor de in te slane wegen waren aangebracht. Soms moesten we echt in de remmen om kort in te draaien. Maar alles is toch goed verlopen op dat gebied.

Het parcours dan : we passeerden eerst nog ons lokaal om zo vaart te zetten naar Sint-Maria-Lierde en Parike. Het tempo werd aangegeven door onze voorzitter en door de voortreffelijk rijdende Peter Vervoort. Eigenlijk viel het tempo goed mee en konden we genieten van het mooie landschap. Intussen was het ook opgehouden met regenen en reden we richting Everbeek. Natuurlijk moesten we de beruchte berg te Everbeek overwinnen. Ikzelf bengelde achteraan, met Etienne in mijn wiel. Doch op een gegeven moment moest ik onze Flandrien laten rijden in een verdomd sterk stijgend laatste stuk. Puffend kwam ik als laatste boven. Gelukkig werd er gewacht en kreeg ik de tijd om uitgebreid uit te puffen door aan een rustig tempo verder te rijden. 

 

We reden dan verder richting Vloesberg.  Op deze plateau naar de bekende masten van Vloesberg sloeg het noodlot toe. Jonas reed een eerste keer lek. Dréken Schrijver was de pechverhelper van dienst! Jonas was echter onoplettend en gaf aan Dréken de kapotte binnenband.  Ik zag het probleem tijdig in en gaf snel de nieuwe binnenband aan Dréken. Wel algehele hilariteit natuurlijk ! Vol goede moed vertrokken we richting Elzele. Hier werd het moeilijk, bijna geen vlakke weg ! Bergop, bergaf ….. Gelukkig waren de weergoden ons goed gezind !!! Tot aan de Quatre Vent te Schorisse was het verdorie afzien. Het tempo was dan ook aan de lage kant en iedereen had tijd om te recupereren na elke zware inspanning!

Eenmaal aan de Quatre Vent verliet Dréken ons want hij moest vroeg thuis zijn. We reden dan maar verder met ons zevenen en in vliegende vaart reden we de Quatre Vent af. Maar daar hadden we terug pech. De Jonas reed terug lek. Nu was het Peter Vervoort die het vuile werk op zich nam. Al vlug was de klus geklaard!

200 meter verder was de controlepost, maar aangezien we al veel tijd verloren hadden werd er niet gestopt! In Schorisse deden we alle kleine baantjes aan. Prachtige natuur is dat daar toch. Maar het mocht niet zijn. Aan de voet van de Steenberg reed Jonas terug lek. Dit kon geen toeval meer zijn.  En inderdaad : er was een grote scheur in de buitenband en daardoor reed hij altijd lek. Er werd beslist om naar Jonas’ mama te bellen en ikzelf en Peter Vervoort bleven bij hem. De rest reed noodgedwongen verder. Maar ……. ettelijke pogingen om Tanja te bereiken mislukten. We stonden met de handen in het haar !! Tot plots een oudere wielertoerist bij ons halt hield.  Godzijdank heeft hij ons geholpen : hij haalde een stuk buitenband uit zijn rugzak en spoorde ons aan om dat tussen de binnenband en het slechte gedeelte van de  buitenband  te plaatsen. En het lukte !! Veel dank aan de nobele onbekende !!!! Het doet deugt geholpen te worden als je het even niet meer ziet zitten. Trouwens, ook de solidariteit in onze toffe derde groep is groot : terwijl we bezig waren om de binnenband te vervangen kreeg ik nog een telefoontje van Andre Versteels. De goede man zou teruggekeerd zijn om ons te komen helpen. Maar het was niet meer nodig. Toch tof van Andre !!!

 

We stonden echter wel aan de voet van de Steenberg. Amaai, een helling met maximum 17 % stijgingspercentage !! Ik moest recht op de trappers, anders viel ik er af! Maar ik zette door en Peter en Jonas wachtten me op. Eenmaal boven zetten we koers richting Zegelsem en zo naar de Valkenberg. Via een zijstraat doken we naar beneden en kwamen we zo aan de kasteeldreef te Michelbeke. Daar beslisten we direkt naar het lokaal te rijden want het tijdverlies was groot en we dronken nog graag een trappist. Dus daar verlieten we het mooie parcours en zetten we koers naar het lokaal.

 

Natuurlijk was iedereen er al.  We kwamen zelfs Peter Hermé en Chris Bruyland tegen die al naar huis gingen. Maar onzen Trappist hebben we toch gekregen hoor !!! Hoedanook : een prachtig parcours in onze mooie Vlaamse Ardennen, een goede organisatie van WTC De Torenvrienden, een gemiddelde van 25 km/uur, 68 kilometer,  veel gelachen, bijwijlen brute pech en veel solidariteit bij ons miserie ……. een uitstap die we niet snel gaan vergeten!!

 

Vele wielergroeten,

Kamiel Vélo

 

 LINKS : http://www.torenvrienden.be/


Responses

 1. Awel mannen, ik geniet nog na van onze prestatie van gisteren !! We hebben met groep drie aan een goed tempo een prachtige rally gereden. Groep 3 : een toffe vriendengroep !!!!

  Kamiel

 2. Hier wil ik toch even op reageren.
  Ons mannen (den danny en jonas) hebben ons moeder alleen nodig bij vertrek! Dat dachten ze toch!!!! De pullen vullen ;de repen klaar leggen;de koffie maken ;want hun beddeke is hun toch zo lief. Eens ze zijn vertrokken denk je oef : eventjes het kot voor mij alleen(vreni slaapt dan nog). En dan na enige tijd ne godverdomme op de gsm. ‘T ja ne mens loopt nu eenmaal niet constant met een gsm op zijn hart hé. Maar zo zie je maar hé die stoere sterke binken op hunne velo kunnen het niet laten om vlug eens te bellen en de eenvoudigste oplossing te zoeken ; ons moeder met den auto zal het wel oplossen?!!!! Maar je ziet hé als je niet te vlug opneemt zoeken ze wel een andere oplossing!Ne stoere vent op ne velo moet zijne plan kunnen trekken of zoals ze bij ons in oudenhove zeggen “ne goeie soldaat trekt zijne plan”.

  Tanja

 3. Tja, achter iedere palingrijder wielertoerist,
  schuilt een sterke vrouw, als ge ’t nog niet wist.

  Sjepapke

 4. Mensen mensen mensen wat lees ik hier allemaal toch. Het werd inderdaad tijd dat ik reageer. Ik weet dat ik de feministes in de gordijnen ga jagen maar ik ga het toch maar (nog eens) zeggen : het is je taak Tanja om achter je mannenvolk te staan. En soms is daar eens nen godverdomme voor nodig.

  Steegmans

 5. ’t was idd ne schuune rit,
  ientje mee vrij veel pit.
  maar…
  vervolledig aub uw reparatiekit!

  psjjjjjt sjepapke


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: