Gepost door: WTC De Palingrijders | 27 mei, 2008

Verslag groep 1 (25 mei 2008)


 

Hard Labeur

De weersvoorspellingen voor zondag 25 mei waren niet bijster goed. Voor dag en dauw loopt de wekker af : zou het regenen of niet? Niet dus, maar het zou nog kunnen regenen! Hoe het komt weet ik niet, maar iets drijft me naar het vertrek van een nieuwe rit, dus maak ik me klaar en vertrek.Slechts 5 A-leden (Bettini, Yvan, Tim, Tommy en ikzelf) gaan van start. De slechte weersvoorspellingen en de geboorte van Dino ’s dochtertje (waarvoor mijn felicitaties), zullen hier wel de oorzaak geweest zijn. Yvan stelde voor om de rit van WTC De Torenvrienden te rijden en weg waren wij.

Het glooiende parcours leidde ons langs Everbeek, Flobeque, Frasnes, Ellezelles, Schorisse, Oudenhove en terug naar Eske. Hameau des Papin, Kanarieberg, Steenberg, Grotenberg, Elverenberg, en nog een resem niet nader gekende hellingen kregen we voorgeschoteld. Slechts een enkele lichte regenval en het gekraak van mijn vehikel konden de rit enigszins lichtjes storen. De prachtige landschappen deden de pijn snel vergeten.

Onderweg wou Bettini zich nog snel inschrijven voor een motorcrosswedstrijd, maar blijkbaar beschikte hij niet over de nodige pk’s. Onzen brommer Tommy en Yvan de Verschikkelijke, die zich duidelijk in hun sas voelen op dergelijke parcours, waren wederom heer en meester in het koptrekken. Bettini verrichte evenveel kopwerk, maar hij had toch ook wat last van ‘luie benen’. Ikzelf hang een beetje tussen willen en niet kunnen, maar heb ik toch ook mijn steentje proberen bij te dragen. En superknecht Tim, die heeft de koers van zijn leven gereden, steeds 10 meter achterop bengelend, niet in het wiel durven rijden, of bang van de gladde wegen : we zullen het hem eens vragen.

Om toch onze 100km te hebben, hebben we nog een klein ommetje gemaakt langs Woubrechtegem en St-Antelinks. Tim wou iedereen nog verschalken en de spurt ontlopen, en demarreerde ter hoogte van de Tramstatie. Iedereen liet begaan, tot ikzelf aan de kerk het tempo wat de hoogte in trok. Bettini dichtte het laatste gaatje. Yvan passeerde me al vlug, gevolgd door Tommy, die alsook de spurt (die er eigenlijk geen was) won. En zo is gerechtigheid weer geschied.

Prachtige rit, al kon de bepijling toch ietwat beter. Ik hoop hiermee, dat de andere A-leden (buiten Bettini en Tom Boonen), ook eens een verslag schrijven, kwestie van objectief te blijven.

(sportieve) Groeten
Ad interim
De Peet

PS : 102km tegen een gemiddelde van 31,5.


Responses

 1. Beste Peet,

  Van harte bedankt voor je verslag !! Onze Bettini en Tornado Tom zullen blij zijn met de versterking. Wijs.

  Kamiel

 2. Olala, dat is het hé!
  Sjieke dinges man ik wist dat er nog talent in onze groep zit.
  En Peet het verhaal is helemaal juist,zo is het gegaan zo is het gebeurt.
  Proficiat.
  Maar ge moet toch ne keer naar uwe vélo kijken zulle.
  Ik denk dat het u achteras van u wiel is.

  Bettini

 3. Is al in orde gebracht Bettini.
  Vijs v/d body v/d cassette was losgekomen, + lagers pedalen totaal versleten.

  De Peet

 4. Ja, het word eens tijd dat ge uw ros eens upgrade.

  Bettini

 5. Heeeel goed verslag Peet!!!!
  Hiermee bewijst ge meteen dat ge ne krak zijt in verslagen schrijven en dat we er vanaf nu een verslaggever bij hebben in groep 1!!! Nu nog een paar ander mannen en we kunnen ons concentreren op fietsen!!
  Proficiat man!

  Groensjels,

  Tornado Tom

 6. Der valt nie vele meer te schrijven,
  nu zen ze ocharme nog mee vijfen.

  Sjepapke


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: