Gepost door: WTC De Palingrijders | 2 juni, 2008

Verslag groep 1 (zondag 01 juni 2008)


Beste wielervrienden, beste Palingrijders,

Onze Bettini en Tornado Tom hebben versterking gekregen in hun redactieploeg van groep 1. Peter Hermé zorgt nu al voor de tweede week op rij voor een prachtig verslag. Ik vermeld dat hier graag, gewoon uit respect voor het geleverde verslag en werk !! Zo kunnen Bettini en Tornado Tom zelf eens genieten van een spannend geschreven verslag ! En wij ook natuurlijk. BEDANKT PETER voor het geleverde werk. (Kamiel)

 

LEPE STEVE PRILMANS !!!

 

Zondagmorgen 08u. Café dePaling ……..

Zielsgenoten Bettini, Tom Boonen, Eddy Goemans, Tommy VDP , Yvan, Bart , Super Mario, Steve Prilmans , Gino Roeckhout en ikzelf staan paraat.
Kleine discussie welke rit we al dan niet zouden rijden, maar Tommy nam al snel het heft in handen, en ’t zou dus een parcours à la Tommy worden. De Jokerrally werd als te bochtig en te vlak beschouwd.

Onze kersverse papa Dino had er dan al, als voorbereiding voor de Hamoir, al een uurtje extra training opzitten, MET licht gescheurde achtervork notabene! Wederom prachtig ritje met een paar stevige klimmetjes, maar ook een paar lange vlakke, goedbollende wegen, mooie landschappen, kortom de ideale cocktail voor een zondags ritje.

Super Mario en Steve kregen de rekening al snel gepresenteerd voor hun nachtelijke escapades (ik heb ze niet moeten opdrinken!) alhoewel Steve het spelletje wel slim gespeeld heeft, zo zal blijken in de finale. Van een buikgriep herstellende Bart was de pechvogel van de dag met een slechtwerkende, al dan niet gesaboteerde voorderraileur en een klemmetje van de schoenaanspanner die losgekomen was. Gelukkig bracht onze mechanieker Bettini snel soelaas, zodat het oponthoud tot een minimum beperkt werden.

De afdaling van de nieuwe Kwaremont was een geharrewar van …zoals ‘kiekens zonder kop’ zou Yvan zeggen. Al snel brachten de anciens (Tommy, Yvan en Bettini) de wagonnetjes terug op de rails, en konden we als een goed geoliede machine onze weg vervolgen. Een steeds sterker rijdende Eddy Goemans en de Peet, konden op de vlakkere wegen de tenoren behoorlijk wat hulp bieden, en bijwijlen probeerden anderen ook hun uitstekende conditie te etaleren.

In Zottegem was bij Super Mario de brandstoftank leeg, of moeten we hem nog als vermist opgeven? Tornado Tom maakte zich danig druk in het niet meer wachten op Mario (daar de finale reeds was ingezet), dat hij er voor aanvang van de beruchte scherprechter ‘De Pijpketel’ er al de brui aan gaf.
Ik heb het niet zien gebeuren, maar ik vermoed dat ‘lepe’ Steve aan de boom geschud heeft, en enkel krachtpatser Tommy kon aanpikken. Met hun twee’tjes stormden ze de schipstraat af. De achtervolging werd ingezet door Yvan, Bettini en de Peet, maar we maakten geen meter goed. Ikzelf heb nog een ultieme wanhoopspoging ondernomen, maar tevergeefs.
De spurt heb ik niet gezien, maar ‘lepe Steve’ had het lef niet meer Tommy de overwinning af te snoepen (heb ik horen zeggen).

Het parcours : Oudenhove, Brakel, Schorisse, Ronse, Berchem, Anzegem, Wortegem, Nokere, Kruishoutem, Ouwegem, Zingem, Zwalm, Zottegem en zo terug naar onze vertrouwde stal.

De cijfers : 112km met een gemiddelde snelheid van ca 34,1 astemblief!

Wielergroeten,

Uw nieuwe reporter
De Peet

 

PS : Tussen red blast en pint, bleek dat Tom Boonen en Tommy nog over een laatste cartouche beschikten, en ge moest al niet vragen van waar de wind kwam !!!!


Responses

 1. jaja, de Steve niet onderschatten. Een sterke duivel hoor. Hij mag er zondag trouwens op de barbecue enen op geven voor zijn truuken 🙂 😉

  Peet : nog eens bedankt voor je verslag !

  Kamiel

 2. Zonder boe of ba de waarheid.
  Ne man naar mijn hart, en ge hebt gij ook goe kop gedaan hé man.
  Ge moogt da gerust zeggen .
  Prachtig man!!!

  Bettini

 3. Zeker niet zoveel kop als jullie, maar er is vooruitgang.
  En bescheidenheid siert de mens hè.
  Alvast bedankt voor de positieve commentaar.

  De Peet

 4. Beste Bloggers, Wielertoeristen, (Vrienden),

  Begint jullie eerste groep niet verdacht véél te lijken op een profploeg?
  Nooit gedacht aan een protour-licentie?

  Nederlands’ beste,
  Joop Keremelk.

 5. Peet man,
  Je bent zonder twijfel een van de beste verslaggevers die de blog reeds gekend heeft! Je hebt je talent heel lang verborgen kunnen houden, maar voor wat mij betreft heb je dat veel te lang gedaan! Ik vind je verslagen hééél plezant om lezen!! Doe zo voort! Vanaf nu zullen wwe een beurtrol met ons drietjes afspreken, OK? Dit neemt natuurijk niet weg dat de andere mannen van groep 1 ook eens een verslagje mogen (moeten!) maken hee!

  En inderdaad: 34,1km/u over 112km, da’s echt niet meer normaal!!

  Groensjels,

  Tornado Tom!

 6. De Peet,ge hebt talent(zowel op de fiets als uw verslagen)!!!!Klopt da gemiddelde wel,groep1 rijdt ne keer mee in de VWF.De palm is voor bij Patrisia aan de muur zenne!!!

  mvg Sterken Tom

 7. De Peet doet het inderdaad heel goed he mannen!!

  En Steve, je hebt nog niet geantwoord op de vraag of je op de barbecue tracteert?

  Kamiel

 8. Op de bbq niet,maar er volgt iets anders op een ander tijdstip.
  Verdere details komen later.
  Zeker niet te missen.

 9. Vlammen vlammen vlammen,
  tegen die verdomde wind inrammen,
  en da zonder toegevoegde celstammen?

  lappe Sjepappe

 10. Ola Steve, we zijn weeral iets in het verwacht ze 🙂

 11. Super peet !
  je schrijft zoals je rijdt !

  grrrtttttsssssssssss van mezelf .

 12. ik weet het hé steven

  groetjes Pasjisja


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: