Gepost door: WTC De Palingrijders | 18 juni, 2008

Verslag Hamoir (Steven)


Hamoir, een ervaring rijker.

Aangezien niemand op niemand ging wachten, moet iedereen zijn verslag schrijven. Bij deze mijn belevenissen.

 

Steven

Steven vóór de start !

 

Vlak voor de start wordt de tactiek besproken maar al snel blijkt dit in het water te vallen. Het startschot klinkt en Tommy schiet als een pijl uit een boog weg, door het volk. Bijna boven de eerste berg heb ik nog zijn wiel, doch hij merkt het niet. Hij ziet een beetje voor hem een groep rijden en weg is hij. Wetende wat er nog moet komen, besluit ik wijselijk om dan maar de resterende 165 km gans alleen verder op mijn eigen tempo af te haspelen.

Een einde verderop pik ik onze kranige krijger André Versteels op, spreek hem een paar moedige woordjes toe en hop, ik verder. Bij de 2de col (Les Chambralles) staat er een gemiddelde van over de 36 km/u op mijn teller. Deze wordt snel verteerd, alsook de 3de en de 4de. Aan Trois-Ponts is er de 1ste bevoorrading, die snel genomen wordt want 2 cols verder staat Le Stockeu op het programma en die is niet van de poes. Vraag maar aan André Versteels !!

De cols komen in een razend snel tempo achter elkaar, wat de recuperatie niet gemakkelijk maakt. Op 118 km is er gelukkig nog een bevoorrading. Even plassen, iets eten en terug de fiets op. Nog maar net vertrokken en weer een col van jewelste. Die wordt iets trager genomen dan ik zelf wil. Even panikeer ik omdat ik vrees dat ik niet binnen de 6 uur zal binnen zijn, dus eens boven leg ik mij op mijn grote plateau en geef ik volle gas.

Plots zie ik nog een Palingrijder: André Schrijver (met wie is die aan het bellen vraag ik mij even af 🙂 ) Nog iets verder zijn de maten Geert en Noël ook hun kilometers aan het afmalen. Rijden ze weg van André of wachten ze op hem?

Geert en Noël

Geert en Noël vertegenwoordigden groep 2 !!

Drekes

Drekes van groep 3

Met nog 5 cols te gaan zijn ze moeilijker en moeilijker te overwinnen. Behalve de laatste. De euforie overtreft de pijn. Het lijkt me te lukken van op tijd binnen te zijn, alleen niet meer platvallen is de boodschap. Al bij al is het laatste stuk nog behoorlijk zwaar, maar dat wordt nog vrij goed verteerd. Nog een kleine 5 km in volle afdaling en daar ligt de eindmeet. Wat een gevoel! De klok tikt af op 5 u 41 minuten. Het gouden diploma is behaald.
Achteraf bekeken een zware dag maar met veel voldoening afgesloten.

Steven

 

Gouden Diploma van Steven !!!

Goud !!


Responses

 1. Beste Steven, ik heb genoten van je voortreffelijke verslag. Een dikke proficiat aan jou en de andere Hamoir-rijders!!!

  Straks publiceer ik nog de talrijke foto’s van u Steven.

  Kamiel

 2. Proficiat!

 3. Awel, ’t is de laatste van wie ik een verslag verwacht had, en hoe! Prachtig!
  Veel bewondering voor uw prestatie Steven, en ook voor die andere Hamoir-fietsers. PROFICIAT.

  De Peet

 4. Zij die zich niet laten kisten
  Achter een gouden plak visten
  ’t zen écht Hamoiritisten

  Sjamajee Sjepapke

 5. Steven,ook langs deze weg wil ik je een dikke PROFICIAT wensen.Om de 170km over zo een parcours aan een gemiddelde van ongeveer 30km/uur af te ronden,moet je supergoed rijden en vooral goed voorbereid zijn.Persoonlijk vind ik dat de jongens van groep 1 het heel goed gedaan hebben,de één al wat beter dan de andere.Het schouderklopje dat je mij gaf toen je mij in het begin van de rit voorbij vloog deed echt goed,bedankt.Hopelijk kunnen wij er volgend jaar terug bij zijn en in mijn geval zonder krampen en misschien zilver i.p.v. brons.

 6. Bedankt voor de complimenten en het toffe verslag! Tot volgend jaar!

  Sportieve Groeten
  Jan Penen
  Bikeorganisations Gran Fondo


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: