Gepost door: WTC De Palingrijders | 23 juni, 2008

Verslag groep 3 dd zondag 22 juni 2008


Prachtige zomerrit !!

 

Na een warme zaterdagnacht en met een stralende zon ’s morgens in de vroegte maakten we voor alle zekerheid 2 drinkbussen klaar, checkten we naar goede gewoonte onze bandenspanning, fietscomputerke op nul en weg waren we naar het lokaal.

Daar aangekomen stonden er al een aantal collega’s te genieten van de zonnestralen, groot maar kort van duur was de teleurstelling bij Danny toen onze voorzitter Peter Van Goethem alsnog kwam opdagen. Kunnen we hieruit afleiden dat Danny meer met het klassement bezig is dan hij laat blijken?

Naar wekelijkse gewoonte komen een aantal B rijders eens proeven van de sfeer bij de groep waar de jongste en de oudste van de club samen rijden. Deze week zijn dat Geert Wattez, Marc Van Droogenbroek, Peter Vidts en Tim Sterck. Elk van hen met hun eigen excuus maar toegeven dat ze die C’s gewoonweg toffe gasten vinden gaan ze waarschijnlijk nooit openlijk doen.

Van onze C leden kun je op basis van de laatste verslagen de namen bijna zonder daar aanwezig te zijn op papier zetten, wat een compliment is voor de aanwezigne en een spijtige vaststelling voor de afwezigen. Aanwezig waren André Versteels, Dreke De Schrijver, Etienne Versteels, Kwinten, Peter Vervoort, Lucas, Peter Van Goethem, Dirk De Winter, Danny en Jonas.

Na enig overleg werd er beslist om de pijlen te volgen van een vlakke rit die ons via Heusden over een afstand van 60 km terug naar het lokaal zou brengen. Maar na 400 meter misten we al de eerste straat en na 500 meter vond Peter Van Goethem het moment rijp om een record te breken en op die manier wat extra aandacht te krijgen in het wekelijkse verslag door lek te rijden!!!! Met de spontane helpende hand van Marc Van Droogenbroek was dit heuvel snel opgelost en reden we verder richting schipstraat. Aan de N42 werd er beslist de baan over te steken en de pijlen in de vorm van een W te volgen. Deze leidde ons via St-Maria-Lierde, Hemelveerdegem en Deftinge naar Goeferdinge.

Op weg naar de taalgrens richting Ghoy kreeg Jonas plots meer last van zijn maag, diezelfde maag waar hij al over geklaagd had onderweg. Peter stelde Danny gerust en wachtte op Jonas, eens boven werd vooraan het tempo gedrukt zodat Jonas terug kon aansluiten.
De rit verliep verder om en rond Geraardsbergen met als pittig trainingsheuveltje de achterzijde van de Bosberg. Op deze helling werd, naar ik vernomen heb, “het kaf van het koren gescheiden” maar aangezien ondergetekende helemaal achteraan zat in het gezelschap van Danny heb ik dit van horen zeggen.

Zandbergen was een cruciaal punt voor de maag van Jonas want de steeds dichterbij komende finale werkte als motilium voor hem. Na Zandbergen reden we via Smeerebbe naar Steenhuize alwaar de finale werd ingezet door Tim. Kwinten die ondanks een mindere dag goed had meegereden volgde in het spoor van Tim samen met Lucas en Jonas.
Met lichte voorsprong vatten ze de beklimming van de Steenhuizestraat aan. De twee in mindere vorm zijnde, Jonas(maag) en Kwinten (mindere dag), moesten de rol vooraan lossen. Tim porde Lucas aan om zijn wiel te houden. Die keek om en zag Geert naderen met Peter in zijn wiel. Lucas besloot om wat te recupereren en zette zich in het wiel.

Wie in welk wiel zat op het dorpsplein kan ik niet met zekerheid zeggen maar ik herinner mij wel dat Tim mij passeerde in de afdaling na het dorpsplein en er niemand volgde in zijn wiel wat voor mij het teken was om Tim te volgen. Hem remonteren in de laatste rechte lijn was makkelijker gezegd dan gedaan maar als je de kans krijgt een B rijder te verslaan mag je die niet laten liggen.

Om af te sluiten wil ik onze collega Dirk bedanken om als één van de beste klimmers zich te onthouden in de finale en zo de andere inclusief mezelf de kans te geven ook eens als eerste toe te komen maar vooral om o.a. in de finale Danny te steunen en te vergezellen.
Jullie recent ontmaskerde reporter
Michele Bartoli

 


Responses

  1. Ook aan Bartoli een dikke proficiat!! merci voor het mooie verslag!! WIJS !!!

    Kamiel


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: