Gepost door: WTC De Palingrijders | 25 juni, 2008

Verslag groep 1 + 2 dd zondag 22 juni 2008


Diskwalificatie

Zondagmorgen 22 juni,…

Kwart voor zeven, de wekker loopt af, alsook die van mijn gsm-toestel. Je weet maar nooit. Een paar mokken troost maken me helemaal wakker en de daarbij horende cafeïne kan straks nog van pas komen. Op de radio laat Laurent Wolf me weten dat ik ‘no stress’ moet hebben. Even teletekst raadplegen voor de laatste weersvoorspellingen, en ’t ziet er goed uit, warm, zwoel zelfs, maar toch ook kans op plaatselijke hevige onweersbuien. Ik laat me niet intimideren en vertrek richting Eske City. Als opwarming krijg ik in Steenhuize al een paar heuveltjes voorgeschoteld, en de stramme benen voorspellen al niet veel goeds. De naweeën van onze piste ervaring vrees ik.

Iets voor achten arriveer ik en één voor één komen er A en B-broeders afgehaspeld. Als laatste een van onze vaste gangmakers : Tommy (we gaan hem toch eens moeten diskwalificeren, wegens buiten tijd), samen met een overstekende ‘zwarte kat’. Dat belooft !!
De A’s : Yvan, Dirk, Tommy, Dino, Mario, Steven, Tom Boonen, Tim en ikzelf.
De B’s : Stong Gedong, Vino himself, DJ Stino en Kurt Van Vooren.

Tommy stelt een parcourke voor dat ’s zaterdags als rally is verreden, en we gaan van start. 3 roze pijltjes te volgen, ofwel de 3 tenoren vooraan. Teller op nul resetten, … tot mijn grote verbazing volgend de B’s! Misschien heeft mijn vorig verslag er de aanleiding toe gegeven, en willen deze dappere kornuiten niet onder doen voor Tim en Kurt.

Er wordt koers gezet richting Zandbergen, waar de bovenkassei moet overwonnen worden. Een overkoepelende groen schouwspel, in combinatie met de geur van bieslook of ander niet nader gekend groensjel. Daarna vervolgen we onze weg richting Congoberg, DJ Osama verteert hem op zijn 53 toerenplaat, astemblief! Tijdens de klim een klein dispuut tussen onze kemphanen Dino en Tom Boonen over hun prestatie te Hamoir, waarbij Tommeke het onderspit moest delven. Tot voorbeeldfunctie gebombardeerde Tom Boonen, zonder schedelbeschermer, zal zich aan een disciplinair gesprek van het bestuur mogen verwachten. Ze zouden het hem eens goed onder zijn neus moeten wrijven! Laten we hem bij deze ook maar diskwalificeren!

Vervolgens zoeven we door Tollembeek, Tubize en contreien. Schitterende heuvelachtige panorama’s vliegen ons om de oren. Na een uurtje, lekke band voor Vino, blijkbaar een fan van mij! Vader Stong achtte blijkbaar de tijd rijp om Vino in het hardere werk te introduceren. Tijdens dit oponthoud, vraagt Yvan wat er scheelt, ze hebben me nog niet vooraan gezien, en inderdaad, de beentjes zijn slecht. Soms heb je zo van die dagen, en ’t was er zo eentje. En blijkbaar zaten er nog een paar met pistebeentjes : Tommy, toch iets minder nadrukkelijk in beeld vooraan, maar toch nog sterk genoeg, en Steven, alweer op de lappen geweest, liet zich als een echte kopman door zijn knechten uit de wind zetten…. Hij mag zijn leiderstrui wat meer glans geven zulle!

Forza Bettini met zijn nagelnieuwe golden Bettini shoes en weltergewicht Yvan de verschrikkelijke hadden er duidelijk veel minder last van.
Ondertussen zet Kurt Van Achter zijn tocht alleen verder, en even later ook Osama, Vino en de Stong die er in ’t geniep vanonder gemuisd zijn. Sterke duvels, maar bij deze ook gediskwalificeerd!

Na een 50-tal km is het genoeg geweest voor hen. Hierdoor moest Tim, duidelijk aangeslagen, zijn kalvarietocht met de A’s verder zetten.
Op een kasseibaantje verlies ik mijn pulle, niet opgemerkt, maar Bettini wel. Terug dus (verder dan ik verwacht had), en daarna de achtervolging inzetten samen met Yvan en Tommy. Wordt er wel gewacht? Want het duurde wel even voor we weer konden aanpikken. Een aan chronisch slaapgebrek lijdende papa Dino verweet de groepsleden een gebrek aan cohesie. Kronkelende boerenwegen leiden ons richting Liedekerke, waar er op aandringen van onze meest dorstigen halt werd gehouden aan een terrasje. Toch opmerkelijk dat sommigen slechts 1 drinkbus bij hebben, bij zo ’n temperatuur, en wetende dat er ongeveer 100km zal moeten gefietst worden? Maar kom, de cola’s liepen er bij mij ook vlot in. De aangeboden paprika chips kunnen ons niet in verleiding brengen, en we vertrekken.

In Denderhoutem spelen we rekkertje met (!!!) een verkrampte Tim, en in Nederhasselt krijgt Mario een leegloper, en ik denk de Steven ook!J Eenmaal aan hun thuisbasis in St-Antelinks houden ze halt. Niet de de volledige afstand gefietst, dus gediskwalificeerd!
De finale is in zicht, en er wordt weer tempo gereden door onze alombekende koptrekkers.
Boonen en ikzelf laten begaan, of kunnen niet beter, en zetten ons in het wiel. Aan Ter Biest zet Bettini me op professionele wijze schaakmat, waardoor ik Tommy niet meer kon bijbenen in de spurt. Misschien wel mijn verdiende loon, na mijn passieve gedrag, maar met de finale in zicht, wou ik ook eens de ‘lepen’ uithangen! Was den Tommy niet gediskwalificeerd?

De cijfers : 102km met een gemiddelde van 31,2 km/h

Uw reporter ter plaatse ,

De Peet

 

PS : Een goe’ke als afsluiter :

Hoe kan je zien dat een man ne kleine heeft…
Dan heeft hij een stoeltje achter op de fiets.

 


Responses

  1. PEET, hartelijk bedankt voor het mooie en voortreffelijke verslag !!! AMAAI !!

    Kamiel


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: