Gepost door: WTC De Palingrijders | 25 juli, 2008

Twee palingrijders gespot in Italië !


Twee Palingrijders gespot op de Cipressa en Poggio

Beste wielertoeristen,

Toen ik onlangs in Italië aan het trainen was op de Cipressa & Poggio kwam ik twee van jullie wielertoeristen tegen. Ik zag dat ze zich richting Cipressa begaven en zich schuil hielden achter een groepje jonge wielrenners. Het laatste stuk naar de Cipressa moesten ze zelf afleggen. Ik wou hen nog wijzen op de gevaren van de grote baan langs waar ze reden en van het gevaarlijke verkeer maar wou niet dat ze wisten wie dit verhaal schrijft. Ik wou en zou incognito achter hen blijven rijden.

De Poggio zorgde voor vuurwerk tussen vader N. en zoon K.

Na verdere opzoekingen bleek het NVK met zijn zoon, KVK, te zijn. Eens de Cipressa begonnen, stond hen 6 kilometer bergop te wachten. K. kon zijn vader volgen tot de helft waarna hij zich enkele meters liet uitzakken om zijn vader dan in de laatste honderd meter te grazen te nemen en nog voor hem boven te komen. Eénmaal boven begon het te druppelen. Ik overweegde nog de kortste weg naar huis te nemen en jullie twee toeristen uit mijn zicht te laten verdwijnen maar ik wou weten hoe het op de Poggio zou gaan.

 

K. hoopte na de beklimming van de Cipressa zo ook als Eddy Merckx over de meet te komen.

 

Ze reden met een strak tempo naar de Poggio, K. leek iets voor de Poggio een inzinking te krijgen want ik zag dat het bij hem niet meer zo soepel draaide. En jawel, het ging niet zo goed op de Poggio als op de Cipressa bij hem. Zijn vader N. vertraagde en K. kwam in zijn wiel boven. Ze waren nog maar boven of het begon voor een tweede keer lichtjes te regenen.
Ik besloot ze nog even te volgen. Toen het harder begon te regenen schuilden ze onder het afdak van een plaatselijke winkel. Ik reed verder naar mijn geheime verblijfplaats.

Na een beetje zoekwerk vond ik jullie blog en besliste ik hier maar dit verhaal op te zetten.

Internationale groeten,

Papa van Razzi

 

K. hoopt in de toekomst zo ook over de eindmeet van Milaan San Remo te komen! Welliswaar met vader K in de tribunes 🙂


Responses

 1. Beste Papa van Razzi,

  Ik moet toegeven dat uw relaas zeer waarheidsgetrouw is, en kan niet anders dan vaststellen dat ge inderdaad een ooggetuige moet zijn geweest !
  K. zal in de toekomst niet in de voetsporen treden van Eddy of Oscarito, want hij gaat een carrière bij AC Milano tegemoet. Bij gelegenheid laat ik U een paar gesprekken horen die hij hierover voerde met zijn manager.
  Een wielerkampioen dreigt ons te ontvallen. Misschien moet Kamiel eens op hem inpraten !

  Groeten,
  Stong Gedong

 2. Beste Stong,

  Hier komen alleen maar waarheidsgetrouwe verslagen op he 🙂 😉
  En zoals ik hier lees zal ik inderdaad mijn beste beentje moeten voorzetten om Volderken bij ons te houden. We gaan ons best doen !

  Kamiel


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: