Gepost door: WTC De Palingrijders | 15 augustus, 2008

La Pittoresque : verslag groep 1


Calvarietocht met pech!

 

Afspraak om 5 u 45 bij Patricia, dit is al een opdracht op zich. En dan nog niet geweten wat er komen zal. De plaatsen worden verdeeld en er wordt nog wat afgebabbeld terwijl de fietsen op de rekken gezet worden. O.a. waar de afwezigen nu toch zijn (nadat ze beloofd hebben van te komen en nu toch hun kat sturen, het is niet de 1ste keer), iemand vertelt met 15.000 km op de teller, dat hij nog altijd niet platgevallen is. We weten ondertussen wel beter.

Waar blijft Kamiel?

Waar blijft Kamiel?

 

Na een vlotte reis komen we ter plekke aan. Snel inschrijven, koerskleren aan en de fiets op. Alleen, Noël twijfelt nog een beetje hoeveel km hij gaat fietsen. Hij beslist om met Dino, Mario, Dirk, Steven en Tommy mee te rijden tot aan de splitsing en dan op zijn eentje de rest van de 134 km af te haspelen. Terwijl André, Andrekes, Marc, Dirk en Lukas de 101 km rijden.

 

De moedigen op een rij

De moedigen op een rij

 

We zijn nog niet weg of Tommy ziet een stukje glas in zijn band zitten. Is dit een voorteken? Na 15 km is het echt prijs : door op een steentje te rijden, scheuren zijn binnen- en buitenband. Noël rijdt al verder in de veronderstelling: die mannen komen toch terug. Tijdens het repareren fietsen de mannen van groep 3 ons voorbij. Snel weer de fiets op en we hebben ze opnieuw te pakken. Maar niet voor lang. Op kilometer 22 heeft Dino deze keer pech. Zijn ketting draait in de soep. Hij moet tot 3 schakels verwijderen om ze terug aan elkaar te krijgen. Terwijl dit euvel wordt verholpen, komen de mannen van groep 3 terug. 1 iemand vond onze miserie echt leuk en lacht ons uit. De collegialiteit was ver te zoeken. Maar niet getreurt : onszelf moed inpraten en wij weer weg.
We komen op de splitsing van 134 en 194 km, nemen de langste afstand met in ons gedachten : Noël die zien we niet meer terug. Maar wat zien we plots op 77 km in de verte? Aan de stijl te zien is het Noël toch wel niet zeker? Inderdaad, de dappere krijger heeft toch voor de 194 gekozen. De volgende 20 km gaat alles nog vrij vlotjes, halfweg de rit beginnen de zware beklimmingen aan een snel tempo elkaar op te volgen. Zo erg dat bij de 3de bevoorrading al iemand zodanig diep geweest was, dat hij de routebeschrijving ondersteboven aan het bekijken is. Oei, moeten we dat allemaal nog doen? Blad omdraaien, nog eens goed kijken en dan beseffen dat het toch algelijk nog serieus zwaar zal worden.
Het is niet gelogen. Het wordt nog afzien tot aan de eindmeet. Moe maar voldaan vallen we languit op het gras. Gehavend of niet.

Oef na een zware tocht !!!

Oef na een zware tocht !!!

 

Gehavend na een tumultueuze rit !

Gehavend na een tumultueuze rit !

 

Uw reporter ter plaatse,

Steve Prilmans

Kroniek van een zwaar parcours

Kroniek van een zwaar parcours


Responses

 1. Goed gedaan Steven, ge kunt gij ook een mooi verslag maken.
  Dat moet niet altijd nen halven boek zijn hé!

  Bettini

 2. Tof dat ge de afwezigen op de hoogte brengt van jullie avontuur.
  Ge zult uwen titel niet gestolen hebben man!

  De Peet

 3. Hewel t’was een vree toerke,maar na het lezen van dit verhaal
  ziet ge dat we ons alweer eens geamuseerd hebben!!!.

  T’was een prachtig alternatief én een goede voorbereiding voor
  “La Vélomediane”.Het zal nog een zware dobber worden,maar das
  niet de eerste keer dit seizoen.

  Ps goe verslagske Steven,hoe meer hoe beter

 4. Titel nie gestolen? Hij heeft geen enkele deftige concurrentie ja! Azo kan iedereen winnen! Waar zit dienen Tom Boonen e? En den andere Peter en Tim Herman? Als die mannen zouden meerijden, zou de Steve nogal protjes gelaten hebben van de jaar! In het land der blinden is eenoog koning zekerst?

  De Stillen

 5. aah wim eeeuem ik bedoel stille coureur wat jij daar zegt is absoluut gelogen steven is de enige die er alles voor zou doen dus proficiat steven.

  eddy

 6. Mis Eddys! Blijven zoeken man! Ge lotj ou teveel opmouken deur al die mannen die peinzen dasse weten wie da wie es op den blog…Mor allei, toch skuune dagge veur Prilmans opkomt! Enne, der zijn der nog dieder alles veur doen, mor der nie gerouken e 😉

  De Stillen

 7. helaba,
  tzal wel zijn dat er nog mannen bij
  zijn die er alles voor doen!
  ze hebben een conditie om jaloers
  op te zijn,misschien is dat jullie probleem….

  mindy

 8. JA……

  Ziemoar oe zier da gou kunt doen

 9. em es misschien nie den besten
  em es uk nuuit nie bij de lesten
  em ee uk nog nie positief moeten testen
  De Prilmansch es de nieven champ… veur de ritjes da em nog resten!

  Sjapoo Sjtievie
  Sjamajee Sjepapke

 10. kem gedoaugen om er te geroauken, tot da mijne vélo begon te kroauken.( tes nog woaur uk ) 😉
  moaur ik zal er mee moeten lieren leven , den top dadde es de steven !
  T’sen der natuurlijk nog die evenoauren , en die rapper bovengeroauken
  Moaur ek zal ze ne nandere kier bestoefen ,
  Allé mannen de gebroken grrtzz B-ART

  ps; kem goe nies gekregen vant fabriek , ik krijg ne nieuwen , moaur kweet nie oelang ek er moe op wachten 🙂

 11. khem uk gedougen en gedougen veur boven te gerouk mer zonder mijne vélo te krouken just watter gekrokt was was mijn lijf da deed vreeje zier maja da kost uk zen vant bier wete tis gelijk de zeggen krouken mer nie breken azu zenekik enen gasten met veel vasten en daugen zonder zuipe emmek bereikt wat ik wildegen en da was den beste zen en da zenek ene tijken geweest mer nou is er bier in de man en wijs heid in mijn drinkpulle ask weer es nou nen zwaoren nacht em wisten zuipen gelijk een peard en tus bij ons patricia en ons luci toe kommen en en der 100 kilometerkes te gon rijen tes toch vried mer ja kgon uir loaten wat tes ier al een bekke loat ver nog op da machin ier te zetten alle gasten en gastjes kgon ier nog nen skitterende afscheid zin geven.

  et ges is altijd grunner oan der overkant vant straot

  eddy


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: