Gepost door: WTC De Palingrijders | 31 oktober, 2008

De kampioenenviering


Een prachtig kampioensfeest !!!


Ergens op een maandagavond ter velde in Eske : Kom mee beste lezer. Kom maar uit uw luie zetel en duw die knop van TV om. Er is iets belangrijks aan de gang ten huize van Wim Nica.  Jaja u weet het wel, die Palingrijder die doorgaat als Tornado Tom. Inderdaad, u snapt het al. Wel toe dan, draai die knop om of we missen het belangrijkste ……. We gaan best langs de achterdeur ………. Verdomd de deur op slot. Kom laat ons door de gordijnen naar binnen gluren  …….. Nee, geen kans, alles is potdicht. Wat zijn die mannen daar aan het doen en vooral wie zit daar? God Damned, we zijn te laat. Uw fout beste lezer. Jawel, was u nu maar even wat vlugger uit die luie zetel rechtgeveerd, dan zouden we alles daar kunnen volgen hebben. Maar nu weten we niks, noppes, niets. We wachten dan maar gespannen af tot zaterdag zeker …….. lezer kruip maar weer in uw zetel en kom er verdorie niet uit vóór zaterdag, als straf! 😦

Zaterdag 25 oktober 2008,  Parochiezaal Sint-Lievenskring :  Ik, Kamiel neem de zaak hier over. Van wijsneuzen moeten we hier niets weten. Gelukkig was Wim’s achterdeur gesloten. We moeten hier nu toch niet alles uit de doeken doen hé beste vrienden. Integendeel !!

Ik ben er vrij vroeg. Een tweetal groepjes staan al in de parochiezaal te keuvelen. Iedereen gegroet en een lekker aperitiefje ter hand genomen. Intussen stromen de meeste mensen toe. Mijn makkers van Steenhuize komen me groeten. Iedereen lacht en is welgezind. Zo moet het. Hopelijk wordt het een prachtige avond, want er staat het een en ander te gebeuren ….

Een paar aperitiefjes verder is er nog geen spoor van Tanja. Ik hoop dat ze op tijd komt 🙂 Geert komt even polsen of we aan tafel kunnen, ondanks de afwezigheid van Tanja. Ik maak geen bezwaar …. verdorie waar zit ze nu…..

Alvorens we aan tafel gaan worden we verwelkomd door onze voorzitter. Hij verrast ons ook op een kleine voorstelling omtrent de nieuwe kledij. Er wordt wat verwonderd toegekeken door een aantal onder ons. “Vieren wij hier vanavond geen feest ?”, zie ik ze denken 🙂 Maar ja, wanneer kan de voorzitter ons er eigenlijk over aanspreken? De truitjes moeten gekozen en we zijn nu toch allemaal samen. Soit, het zij zo.

Gezellig keuvelen bij een aperitief

Gezellig keuvelen bij een aperitief

Aan tafel dan maar. Eerst lekkere soep, gevolgd door een voorschotel van vis.  Mijn vrouwke is er ondertussen komen bijzitten. Ja ja beste lezer, alles gaat goed 🙂  Ik word ook belaagd door onze jeugd. Sander, Stijn, Jonas, kwinten, Lucas ….. allen zijn benieuwd wat er gaat gebeuren vanavond.  “wat gaat de redactie van de blog doen? Worden er prijzen uitgereikt? Wie komt de presentatie doen? …..”, ze zijn heel curieus en zo heb ik het graag. ” Er worden plannen gesmeed!”, sms’t Sander me door. De sfeer komt er stilletjesaan in 🙂

Mijn blogmakker Peter komt tussendoor even een babbeltje slaan. “De Peet” ziet het zitten en geniet met volle teugen van de goede sfeer die er hangt. Hij zit immers niet zo ver van de tafel van de kampioen van groep 1. De  Steven  en zijn makkers, ja dat is ambiance verzekerd, ook al zijn we nog aan de maaltijd bezig.

De hoofdschotel is intussen de revue gepasseerd en er volgt nog een lekker stukje gebak met lekkere koffie. “Goed eten he makker!”, pompte ik deze avond mezelf in. Wel dat heb ik gedaan, want het belooft een zware avond te worden 🙂

Altijd ambiance bij Dino en Co

Altijd ambiance bij Tommy en Co

Na het gebak is het de beurt aan ons bestuur. Onze voorzitter, Geert en Noël beginnen aan het officieel gedeelte van de huldiging van de kampioenen. Noël is in zijn nopjes en overloopt het seizoen. Ook verwijst hij naar Het jammerlijk heengaan van één van de stichters van onze club : de Walter.
En dan komt het moment suprème natuurlijk : de kampioenen.  Natuurlijk begint Noël met groep 3. Een krachttoer hebben de mannen van groep drie verricht dit jaar ! Veel kilometers gereden en de kampioen heeft zelfs meer kilometers dan de kampioen in groep 2. Noël moet even slikken als hij dat zegt 🙂 Hoogtepunt bij de viering van groep drie is de aankondiging van de kampioen zelf, nadat eerder Peter Vervoort (Fiere laureaat !!) en Dreken Schrijver al in de bloemetjes waren gezet. Een hels applaus breekt los als Andre Versteels naar voor wordt geroepen als de onbetwistbare kampioen van groep 3. Andre is er wat de kluts bij kwijt bij zo een overweldigend applaus.  Als een grootmeester wordt hij dan ook als kampioen van groep drie gekroond!

Groep twee dan. Noël betreurt het mindere seizoen van zijn groep. Het jammerlijke ongeval met Carl Van Damme, de gebrekkige opkomst in groep twee, …… hij zou er zelfs ter plaatse de moed bij verliezen. Zeker als hij Mark van Droogenbroek naar voor roept om de bloemen voor de derde plaats in ontvangst te nemen. Noël neemt het goedlachs op en vraagt aan Mark hoeveel keer hij heeft meegereden met groep twee. Een paar keer is het antwoord, meestal heeft Marc meegereden bij groep drie. Wat moeten dat daar toch toffe mensen zijn, denk ik al lachen 🙂 Geert Wattez wordt als tweede gelauwerd en dan staat Noël zijn microfoon af aan onze voorzitter. Want jawel dè kampioen van de geteisterde groep twee is niemand minder dan Noël zelf !! Een gul applaus stijgt uit de zaal op en het moet toch hartverwarmend geweest zijn voor Noël. Hij verdient dat trouwens !!!

De huldiging nadert zijn climax met de kampioen van groep een. Dirk Goessens, onzen Bettini kaapte dit jaar de derde prijs weg. Een verdienstelijke plaats als we weten dat hij praktisch ieder jaar bij de laureaten hoort. Proficiat Dirk! De tweede plaats gaat naar een verdienstelijke Dino. Hij erkent dat hij lang heeft moeten vechten voor zijn tweede stek en dat het zeer vermoeiend was. En dan de slotapotheose : de kampioen van onze elite. Een hels lawaai breekt los als Noël de Steven naar voor roept als kampioen. Fier als een gieter stapt de Steven naar het erepodium om de honneurs in ontvangst te nemen. Een waardig kampioen die een gans seizoen gereden heeft als de beste. Twee maal goud in de Ardennenklassiekers, de ronde Van Vlaanderen, talrijke ritten op zondag …… het is aan weinigen gegeven. Chapeau beste Steven!

Een derde plaats bij de elite !

Een derde plaats bij de elite !

Steve Prilmans bedankte uitgebreid zijn Peggy voor de steun !

Steve Prilmans bedankte uitgebreid zijn Peggy voor de steun !

Steven is zo blij dat hij zijn fles champagne direct ontstopt en als een volleerd winnaar speelt hij kwistig om met zijn godendrank. Peggy aanschouwt het gebeuren en ziet er echt gelukkig uit met haar blije Steven.

Het feest kan dan beginnen. De mannen van het bestuur openen de festiviteiten met hun partner. Een signaal voor mij om even naar buiten te glippen. Daar spreek ik af met De Peet en Wim om onze bijkomende viering voor te bereiden. Ook de andere manschappen vervoegen ons. Dirk de Winter en Peter Vervoort komen alles mee voorbereiden. We besluiten niet lang te wachten, want de welpen van onze club beginnen door te hebben wat we van zin zijn. We besluiten dus niet langer te talmen en Wim vertrekt als een dief in de nacht om de gastpresentator van onze alternatieve huldiging op te halen. Intussen zetten we alvast het podium klaar!

Wim is er echter vlugger terug dan we denken en we besluiten dan maar om te beginnen. De zenuwen staan gespannen. Een ganse week van voorbereiding is al achter de rug. Zouden de leden onze viering wel genegen zijn. Ok we gaan ervoor mannen. Ik neem de micro, het doek gaat open en we beginnen eraan. De zenuwen staan gespannen. Ik overloop kort even het jaar van de blog en stel dan onze gastpresentator voor : Snellen Eddy. Met zijn brommerke komt hij de zal ingereden en er is hilriteit alom. Het lukt, iedereen kijkt geamusseerd toe.

Snellen eddy heeft direct het publiek op zijn handen en hij begint aan de eerste laureaten : De plezantste van het jaar met Stijn en Sander als laureaten. Een lege CD is hun cadeau. Dan volgen er nog een zevental winnaars in diverse andere categorieën, gaande van wielertoersietenvrouw van het jaar tot de welp van het jaar (hierover zal in een ander artikel grondiger worden bericht, met de nodige foto’s natuurlijk). De viering is een waar succes. Als voorlaatste winnaar wordt Andreken De Schrijver gevierd. Hij wordt geëerd als Erelid van de WTC, een erkenning van zijn jarenlange inzet voor de club. Proficiat Drekes, je verdient dat van harte !!! En dan de slotapotheose met de verkiezing van de Flandrien. Een bijzondere verkiezing want de Flandrien van de club werd door de leden zelf verkozen. De spanning stijgt als we aan plaats drie komen : Etienne  Versteels bezet daar verdiend het podium. Aangezien Etienne niet aanwezig kon zijn, werd er dan maar een pop aangevoerd 🙂 (Bedankt Dirk voor poppenspeler te zijn 🙂  ). De tweede plaats dan. De spanning stijgt wederom. Enkel Super Mario en Andre Versteels komen nog in aanmerking. Wie wordt het …… de zaal is stil ……. Super Mario roep ik. En daarmee is de winnaar bekend. Maar eerst Mario even : een verdiende tweede plaats en een erkenning van zijn verdienste voor een goed en hard seizoen. Mario heeft blijkbaar veel leden overtuigd van zijn kunnen. Goed Mario !! En dan de winnaar. Andre Versteels !!!!! EEn prachtig winnaar !!! Wat een seizoen heeft die man gereden zeg. De zaal ntploft nu en Andre wordt onder luid applaus en geroep naar voor gestuwd. Hij is echt ontroerd en op het podium overvalt hem het besef dat de leden zelf ham als Flandrien hebben gekozen. Hij bedankt iedereen uitgebreid en stelt dat iedereen van de club een beetje Flandrien is. Wat een mooie winnaar !!

Erelid Andre, een erkenning voor zijn verdienste bij de club.

Erelid Andre, een erkenning voor zijn verdienste bij de club.

Snellen Eddy deed het voortreffelijk !

Snellen Eddy deed het voortreffelijk !

Saskia, Anneleen en Micheline de wielervrouwen van het jaar !

Saskia, Anneleen en Micheline de wielervrouwen van het jaar !

Net als ik dacht de viering te beëindigen door Snellen Eddy uit te wuiven, kwam de snoodaard terug om nog een prijs uit te reiken ……… Kamiel Vélo zelf ! Ik schrok me een hoedje. Er flitste van alles door mijn hoofd en dan vooral dat : een ganse week alles voorbereiden, telefoneren als gekken, teksten maken om dan door je eigen mallers ter plaatse gefopt te worden. Mooie vrienden ja 🙂 Maar ernstig nu, het deed me goed om daar eventjes in de spotlights te staan, want dat betekende dat de blog gekoesterd en geliefd is. En waar ik aan dacht als ik daar wat onbeholpen op dat “podium” stond en dat vele applaus kreeg : we zijn een hechte vriendenclub geworden. Merci mannen voor wat jullie daar voor mij gedaan hebben!!!

Kamiel in de bloemetjes gezet.

Kamiel in de bloemetjes gezet.

En hoe is het verder gegaan dan? Wel ja, we hebben ons daar nog dik geamuseerd. Gedanst, gesprongen, gedronken, gelachen, gevierd …. jawel beste lezer het was formidabel wijs en fijn. De muziek was werkelijk goed en hij was zodanig luid dat onze diaken mark zelfs even moeten tussenkomen is. Dat laatste heb ik van horen zeggen, want op dat moment was ik naar huis aan het sukkelen. Mijn bed ontving me met open armen (of was dat een waanbeeld) en de morgen eropvolgend was het toch even bekomen. De dafalgan was het eerste dat naar binnen ging, gevolgd door een paar liter water. Kwestie van een kleine kater door te spoelen. Maar het is zoals mijn vaderken steeds zei : “Een keirmesse es een gieselinck weird !!”. EN HIJ KON HET WETEN !!!!

van uw reporter ter plaatse,

Kamiel Vélo

PS : er volgen nog vele foto’s en een uitgebreid verslag van de laureaten. Maar geduld, het een na het ander.

Nog enkele foto’s

Tommy in de tang.

Tommy in de tang.

Hoe zit dat hier met dat eten he maske?!

Hoe zit dat hier met dat eten he maske?!

Buzze geven !

Buzze geven !

Op den dansvloer mannen !

Op den dansvloer mannen !

De Sander in mooie gezelschap !

De Sander in mooie gezelschap !


Responses

 1. Beste palingrijders en partners, bedankt voor de toffe sfeer en de kameraadschap. Een prachtige avond was het !!!!

  Kamiel

 2. ja kamiel dat je bed je met open armen ontving zal wel een waanbeeld zijn het was mss tanja die je met open armen ontving.

  greetz eddy

 3. Eddy, ook dat zal een waanbeeld zijn 🙂 😉

 4. beste Kamiel,

  de kameraadschap en de sfeer binnen de groep palingrijders is voor een groot deel jouw verdienste!!!!
  als we de uren die jij achter je scherm zit om via de blog deze kameraadschap te smeden omzetten in km, dan zou je met respect voor alle kampioenen de kampioen der kampioenen zijn!!!
  dus wie moet wie bedanken?

  saluti
  Michele

 5. Ge hebt wederom ferm uw best gedaan Kamiel,
  10 op 10, een bank vooruit en een bees van de juffrouw!
  Leuk feestje trouwens, begin de smaak te pakken te krijgen!
  En zoals Tom Boonen zou zeggen : IEDEREEN WERELDKAMPIOEN

  De Peet

 6. Schuun verslag,schuun fiest,schuune mensen,schuune prijzen!
  Proficiat oant bestuur en andere wijzen….
  We hebben ons geamuseerd en vielen in de prijzen!
  Mercie veur alles,aon ons om ons volgend joar weer te bewijzen.

  t’was tof…..

 7. Criminele kampioenenviering,mooi in elkaar geknutseld ALLEMAAL
  CHAPEAU.
  Dikke mercie aant Bestuur,Kamiel en reporters,snellen Eddy,mooie
  prijzen,traitteur…….!!
  Het eten was lekker, t’zal moeilijk worden om volgend jaar te
  overtreffen!!!

  Greetz

 8. Elk jaar amuseer ik mij meer en meer,da beloofd
  voor volgend jaar!!
  Het is echt een toffe bende en iedereen laat
  zich volledig gaan 😉
  De prijsuitreikingen waren ook geslaagd,
  goed in mekaar gestoken,en een dikke pluim
  voor ,snellen eddy’,waar dat hij het allemaal
  uithaalt tis ongelooflijk!
  Voor mij was’t in orde!!!!!!

  groetjes Mindy

 9. Volgend jaar kom ik ook naar de kampijoenenviering : ik ga daar recruteren voor onze vereniging van de plakbozzen van de paling. Er zit veel potentieel bij jullie mannen (en vrouwen).

 10. ’de recepse was nog op ’t gemak
  ‘tein kwam de plat préféree en gebak
  kampioen’n werd’n gevierd op ne pilsbak
  en tonsj… ging’n z’ allemoal uit ulder dak
  en ‘k peins nie da v’et was veur Obama Barak

  Sjamajee Sjepapke


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: