Gepost door: WTC De Palingrijders | 6 november, 2008

Geheime bijeenkomst in Cafe Den Hengst


Ergens in Michelbeke in Den Hengst ……

De eerste gure dagen zijn al achter de rug. Bladeren beginnen te vallen, noordenwind doet ons een eerste keer kennismaken met de koude,  meesjes beginnen hun eten te zoeken in onze tuinen, de periode van de donkere dagen is aangebroken …….

Maar daar in Michelbeke………  in de Twaalfbunderstraat, niet ver van de Valkenberg ……  in een klein gezellig cafeetje waar de Leuvense Stoof bozze staat te geven …….. wel ja daar in dat cafeetje ….. is iets aan de gang.  Beste lezer, ik nodig u uit om samen met mij een kijkje te gaan nemen want daar brandt momenteel de lamp. Doe uw wintervest maar aan en zet je kraag omhoog. Vergeet ook je klakke niet en trek die diep over je ogen, want onze aanwezigheid is daar niet gewenst.

Wees evenwel niet bang beste lezer. Het zal geen nacht van de lange messen worden, neen integendeel. Er wordt gelachen en gezopen, gegrijnsd en gegrimlacht, gefezeld ….. complotten en eedverbonden worden er gesmeed. Gaan we binnen beste lezer of deinst u achteruit bij het aanhoren van mijn woorden?  Kom wees niet bang!! We gaan ons in het cafeetje zelf zetten, maar dan wel dicht bij die mannen van De Palingrijders. Laat ze daar maar zitten in dat kamertje naast het cafeetje. We trekken de klakke diep over onze ogen kom, dan kennen ze ons niet. Maar we gaan wel luisteren wat er daar gezegd wordt. Of toch proberen het een en ’t ander op te vangen…….. ssssssssssssst

De klink van de voordeur gaat maar moeilijk naar omhoog. Een oude deur met een nog ouder slot. Verdomme, de bazin mag er iets aan doen, want we zijn gezien nu. Iedereen kijkt in onze richting. De dagdagelijkse klanten kijken al snel weer naar hun glas, maar Wim Pira monstert ons grondig aan. De toon is gezet beste lezer, er zijn hier duidelijk geen indringers gewenst. Nee, maar hou je klakke maar op. We zetten er ons niet te ver vandaan, want we moeten pogen ieder woord te horen.

Een grimmig kijkende Wim Pira

Een grimmig kijkende Wim Pira

Hier in ’t hoekske  gaan we ons zetten. Met Pira in de rug, want hij is te wantrouwig. De bazin komt eraan ….. “Twee pintjes graag !“, ik betaal beste lezer. Er wordt gedempt gepraat. De stemming is nochtans gezellig, de pintjes staan overvloedig op tafel. Ik hoor Dirk Goemans (ook wel Bettini genoemd door zijn harde kern fans)  luid schaterlachen bij een opmerking van Gruute Plateau.  Verdomd, die klanten van ’t cafee zijn te luidruchtig. Er zit er enen constant boeren te laten en zijn buur mekkert over zijn duivenseizoen dat erbarmelijk slecht is verlopen. Intussen vang ik toch iets op : Mario Grootjans (oftewel Super Mario) vraagt of hij terug op de steun van zijn makkers kan rekenen voor de kerstcross. Daar gaat het over beste lezer !!! Die mannen zitten daar als het ware “in conclaaf” over de komende cross. Maar zowel de winnaar als de grote verliezer zitten daar, ik begrijp het niet.

Een zelfverzekerde Dirk Goeman

Een zelfverzekerde Dirk Goemans

Mario Grootjans vist naar steun voor de komende kerstcross

Mario Grootjans vist naar steun voor de komende kerstcross

Gino Roeckhout neemt hierbij kordaat het woord, maar verdomme  … net nu het spannend wordt is die lallende duivenmelker er weer : “Mijnen asgrouwen was er nie vandejoare, miljaardedjue! Nog ien sezoen en alst tzelfde es moet zijne kop eraf!“,  buldert hij voort. De bazin snoert hem de mond. Ook zij is zijn voordurend gemekker beu. Maar intussen heb ik het antwoord van Gino Roeckhout gemist. Meer zelfs, er is daar een stilte gevallen. Allen bedrukte gezichten nu. Wat is er in godsnaam gezegd? U beste lezer, heeft u iets opgevangen? Damned, laat ons nog wat afwachten ….

Plots neemt Karsten Kroon het woord. Wat doet die man hier? Wat is zijn rol in deze vergadering? Hij is toch geen Palingrijder? Hij spreekt evenwel met gedempte stem. Ik hoor hem uitvaren tegen Mario Grootjans en tegen Gino Roeckhout, alleen versta ik hem niet. Zo stil spreekt hij. Ik zie hem ernstig mompelen en hij richt zich nu tot Steve Prilmans. Steve schiet in een lach, net als Wim Pira. Zou Steve misschien de nieuwe kandidaat zijn voor de eerste plaats? Wat met Dirk Goemans? Ik kijk nu de ganse groep aan, maar wordt terechtgewezen door een olijk kijkende Gruute Plateau die vraagt of we viswijven zijn die alles willen horen. Kom beste lezer, kijk naar ons pint, krom de rug en drink van je pint. We hebben niks gehoord.

Wat is de rol van Karsten Kroon?

Wat is de rol van Karsten Kroon?

Een lachende Gruute Plateau wijst ons terecht

Een lachende Gruute Plateau wijst ons terecht

Ik hoor Gruute Plateau nu het woord nemen. Ook hij praat met zachte stem. Iets over de Torenvrienden van Herzele en de Mergelhoekvrienden. Dat ze zeker niet met de bloemen mogen gaan lopen. “Eendracht !”, hoor ik Steve Prilmans zeggen. “Ja verdomme, Eendracht !!”, roept Pira plots voor het ganse café. De duivenmelker die intussen ingedommeld was, schrikt zodanig dat hij met zijn raap op de rand van de Leuvense stoof valt. ” Godverdomme, wa es da hier? Est weer oorlog? “, roept de bejaarde duiventchapper uit. Er heerst algehele hilariteit. Gino Roeckhout buldert het uit van het lachen, als hij het slagveld daar aan die Leuvense stoof overschouwd.  Maar al gauw wordt de sfeer bij de Palingrijders heel ernstig. Karsten Kroon neemt nogmaals het woord. Door het gekreun van de duivenmelker hoor ik weer niets van wat er besproken wordt.

Gino Roeckhout lacht zich een breuk

Gino Roeckhout lacht zich een breuk

Plots worden de gesprekken afgebroken en wordt de rekening gevraagd. De Palingrijders druipen af. We zitten hier nu beste lezer. Kom vraag jij nog een pint en dan gaan we ook naar huis. Wat is er hier nu gebeurd? Wat staat er de volgende kerstcross te gebeuren? Gaat Mario Grootjans zich mogen revancheren en zo ja wat zat Dirk Goemans hier dan te doen? Waarom spreken ze over de Torenvrienden en de Mergelhoekvrienden? Gaan die meestrijden misschien? En wat is de rol van Karsten Kroon? Wat met Steve Prilmans en Gino Roeckhout? Gaan ze hun maat aan de overwinning helpen of gaan ze er zelf voor? Waarom roept Wim Pira Eendracht? Wat doet een outsider als Gruute Plateau hier op deze geheime vergadering?Wat met de andere tenoren zoals B-ART en Tommy en de welpen en Bartoli en Stong Gedong en Vino en Osama enz ……

Ik ga er deze nacht niet kunnen van slapen beste lezer. Kom betaal ons pinten en we gaan er ook vandoor. Dat de kerstcross er maar gauw aankomt. Het belooft spannend te worden op de komende kerstcross.

Van uw reporter ter plaatse,

Kamiel Vélo

Advertenties

Responses

 1. Leuke mysterieuze introductie van je kerstverhaal. Ge zijt toch zeker dat het geen thriller is hé. 🙂

  Groeten van De Peet

 2. Ja ja ,onze Kamiel is aan het schrijven gegaan!!!!!!
  Tof ,aan zijn tikkende vingers , aan zijn grijns terwijl hij schrijft ( met de koptelefoon op ) denk ik dat we weer wat mogen verwachten!!!!
  Wat gaat hij nu weer vertotsen??? Ik kijk er al naar uit.
  Wie word de winnaar dit jaar??????????????
  groeten Tanja

  ps.als het lukt ?beloof ik jullie een foto van de tikkende Kamiel met zijn koptelefoon op en een grijns op het gezicht!!!Maar geduld hé want het moet onverwachts zijn anders is het niet echt!!!!

 3. En wanner is da daar allemaal gebeurd in dienen hengst?
  Ik was toch in ieder geval nie uitgenodigd en het is nochthans in den
  hengst want ik zie het aan de foto’s.

  Koos

 4. Het was een harde kern he koos. Ge zult u moeten bewijzen op de kerstcross he 🙂

 5. Zonder boe of ba of kaboal,
  in ’t vloamsj en gien ander toal,
  zink weg en verdwoal,
  in dit span’nd nieuw Kamil verhoal

  Sjamajee Sjepapke

 6. karsten kent daar ook zijn baan zie. bende dronkaards ja!

 7. Plakbozze, je naam niet weggeven vriend 🙂

  kamiel


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: