Gepost door: WTC De Palingrijders | 27 november, 2008

Blogprijzen 2008


Beste Palingrijders, beste vrienden van de blog,

Ter volledigheid worden de uitslagen en de bijhorende commentaar van de blogprijzen 2008 nog eens op een rijtje gezet, met foto’s !!

1. De plezantste Palingrijder van het jaar


Beste vrienden, we openen onze speciale viering met de verkiezing van de plezantste palingrijder van het jaar. Zoals u best weet zijn de palingrijders een bende fantastische lachebekken. Maar een aantal springen er toch bovenuit. En die gaan we hier vanavond in de bloemetjes zetten.
Op de derde stek vinden we een koppel vrienden die ons eigenlijk al een gans jaar geëntertaind hebben met als toppunt hun verkleedpartij tijdens de laatste rit. Dames en heren, op de derde plaats vinden we het olijke koppel Steven en Mario terug !  Als prijs overhandigen we graag aan elk twee ballonnen van Halloween om volgend jaar aan jullie fiets te hangen!

Op de tweede plaats vinden we een heel speciaal iemand. Een sponsor ven het eerste uur. Met haar ontelbare lachsalvo’s geeft ze ons iedere week de moed om na de rit toch weer met een goed gevoel naar huis terug te keren na een vermoeiende rit. Beste vrienden de tweede prijs gaat naar : Patricia!  Als prijs beste Patricia geven we je een dvd van de gendarmes van St Tropez met Louis De Funes opdat je het lachen niet gaat verleren.

En wie wordt de plezantste palingrijder van het jaar 2008 beste vrienden? Wel een duo gaat voor de eerste maal met de prijs lopen. Ze zorgden dit jaar voor ongelooflijk prachtige muziek, leerden ons jumpen, bekoopten hun ijver om ons te vermaken met ontelbare afwezigheden tijdens de zondagse ritten en zijn ook een goede vrienden van elkaar : beste vrienden de titel van plezantste palingrijder van het jaar gaat naar het Duo DJ Stino en DJ Vino !! Vrienden als prijs geven we jullie elk een herschrijfbare CD waarmee jullie ons een volgende keer kunnen mee vermaken !!

De plezantste Palingrijders van 2008

De plezantste Palingrijders van 2008

2. De wielertoeristenvrouw van het jaar

Op de derde plaats hebben we een monument die reeds jaren meedraait binnen de club. Een vrouw die niet vies is van het vuile werk en die jarenlang reeds instaat voor het secretariaat! Beste vrienden op de derde plaats hebben we niemand minder dan Micheline !  We geven dan ook graag als prijs een schitterend tweedehands pattatenmesje dat ons Micheline kan gebruiken om patatten te schillen op de volgende barbecue !!

Op de tweede plaats vinden we een iets jongere dame terug. Nog niet zo lang binnen onze club actief, maar daarom niet minder verdienstelijk. Steeds paraat aan de zijde van haar echtgenoot, steeds terug te vinden waar er moet gewerkt worden. Beste vrienden, de tweede plaats gaat naar Anneleen !!  Bij deze tweede plaats hebben we aan een toepasselijk cadeautje gedacht : een pakje wafels uit de Colruyt en bovendien een restant van de uitstap naar de Ardennen.

De titel van wielertoeristenvrouw van 2008 gaat voor de eerste keer naar een zeer bewonderenswaardige jonge vrouw, die in moeilijke omstandigheden een grootse prestatie heeft gepresteerd. Ze volgde namelijk in hoogzwangere toestand en in barslechte weersomstandigheden onze eliterenners tijdens de Ronde Van Vlaanderen. Beste vrienden, de titel wielervrouw 2008 gaat dit jaar naar Saskia !!! Deze prachtige opklapbare stoel om te verpozen op een of ander rally of klassiekerparcours terwijl ze op de toeristen wacht.

Wielertoeristenvrouw van het jaar

Wielertoeristenvrouw van het jaar

3. De plakbozze van het jaar

Vooreerst een belangrijke mededeling van de heer Plakbozze, voorzitter van de club der plakbozzen uit ons lokaal en notoir lezer van onze blog. Aan alle palingrijders, hierbij geef ik de uitdrukkelijke toestemming om deze prijs ter ere van onze vereniging aan een palingrijder toe te kennen. Echter op twee uitdrukkelijke voorwaarden : dat de winnaar zijn titel op een waardige manier draagt en toetreed tot onze vereniging van de plakbozzen van de paling. De winnaar dient zich bij een eerstvolgend bezoek aan de paling eerst en vooral te melden aan ons bureel in het lokaal, zijnde de ronde tafel aan de toog naast den bak van de bakschieters.

Hoogachtend, Plakbozze

Op de derde plaats van deze prachtige prijs vinden we een heerschap dat ondanks zijn gebrek aan de nodige slaapuren en ondanks het herhaaldelijk aandringen van zijn vrouwke om tijdig naar huis te komen, er toch in slaagt om steevast te blijven plakken in het lokaal. Beste palingrijders, de derde plaats in dit belangrijk klassement gaat naar Dino ! Als formidabele prijs een potje pritlijm om nog langer te kunnen blijven plakken.

De tweede prijs gaat naar een al even groot heerschap dat zijn verdienste als plakbozze al ruimschoots bewezen heeft. Daarenboven zijn zijn strapatsen en olijke opmerkingen ware pareltjes. Beste vrienden, de tweede prijs gaat naar Steven !  Als prijs een iets sterkere lijm dan de derde plaats : een tube siliconen !!!!

En beste palingrijders, de hoofdprijs van deze uitzonderlijke prijs voor 2008 gaat naar de grootste plakbozze onder ons allen. Een verdienstelijke wielertoerist weliswaar die dit jaar een aantal uitzonderlijke prestaties neergezet heeft en die daarenboven niet alleen thuis is in de mensenwereld. Neen hij is ook thuis in de dierenwereld want niemand beter dan onze laureaat kan zo goed balken als een ezel : Super Mario !! Een eerste plaats vereist een mooie prijs natuurlijk en dat is in het geval van de plakbozze 2008 een potteke secondenlijm!!

Plakbozze van het jaar

Plakbozze van het jaar

4. De opmerkelijkste gebeurtenis van het jaar

De derde laureaat voor de opmerkelijkste gebeurtenis van 2008 gaat naar een persoon die ons allen dit jaar op een bijzonder positieve manier verrast heeft. Een toonbeeld van tolerantie, gedienstigheid en vooral van de liefde voor haar man . Een vrouw beste vrienden, die zonder dat ze het beseft, zich niet kan boos maken op haar echtgenoot waardoor hij de prijs van plakbozze 2008 heeft mislopen. Een vrouw die, als haar vent niet tijdig thuiskomt voor het middagmaal, dan maar het middagmaal naar het lokaal draagt. Beste vrienden een schitterend applaus voor Tanja !  En als prijs geven we aan deze derde laureaat een potteke van tupperware, waarmee ze in het vervolg nog makkelijker de maaltijd naar het lokaal kan brengen.

De tweede plaats in deze mooie categorie gaat naar een opmerkelijk bestuurslid van onze club. Neen we gaan hem hier vanavond niet belonen voor zijn jarenlange verdiensten, dan wel voor een opmerkelijk feit. De tweede plaats gaat naar de persoon die bij aanvang van een zondagsrit reeds na 200 meter plat reed : beste vrienden Peter Van Goethem!! Beste vrienden, welke prijs past hiet beter dan een beetje sjoulousse!!!

Voor de eerste plaats is ons podium eigenlijk wat te klein. Ja beste vrienden u hoort het goed : te klein!! De laureaten voor deze eerste plaats zijn met hun voorbereiding voor hun onmenselijke prestatie reeds in 2007 begonnen, hebben ettelijke kilometers getraind in soms barre weersomstandigheden en hebben tenslotte een prachtprestatie neergezet in de Ronde Van Vlaanderen. Beste vrienden de prijs van de opmerkelijkste gebeurtenis 2008 gaat oververdiend naar : Tommy, Steven, Dino, Mario en Dirk!!! En beste palingrijders als eerste prijs krijgen jullie een echte heuse medaille van de club!! En een uitnodiging voor een deelname aan de RVV 2009 voor wielertoeristen !!

afbeelding-006

Opmerkelijkste gebeurtenis 2008

5. De welp van het jaar

Tja een mooie prijs voor het jeugdige geweld in onze club. De derde prijs in deze categorie gaat naar een jongeman van 14, die in zijn tweede jaar volledig ontbolsterd is en volgend seizoen zijn kans gaat wagen in groep twee. De derde prijs beste vrienden gaat naar : Jonas ! En als prijs voor Jonas geven we graag een scheerkwast met scheerschuim en een paar gilletjes ten beste !!!

Voor de tweede stek werd strijd gevoerd door twee gebroeders. Uiteindelijk werd door de jury de tweede plaats toegekend aan een verdienstelijk jong renner die niet alleen in de club, maar ook thuis bewezen heeft dat hij veel in zijn mars heeft, die zijn oudere broer de loef heeft afgestoken in het klassement en die schrijverstalent heeft op de blog. Beste toehoorders de tweede prijs voor welp van 2008 gaat naar : Kwinten.En als prijs krijgt kwinten een paar gilletjes om zijn beginnende baard iedere zondag mooi te scheren.

Ten slotte de laureaat voor de welp van 2008. Een nieuweling die zich goed geïntegreerd heeft in onze club. Een jong renner die ook zijn kans gaat wagen in de tweede groep en die droomt om ooit de volledige Ronde Van Vlaanderen te winnen. Beste vrienden de welp 2008 is Lucas Vervenne !!  De prijs voor de welp 2008 is ontharingswax om iedere zondag zijn benen haarvrij te maken.

Welp 2008

Welp 2008

6. De pechvogel van het jaar

Een prijs die dient om wat zalf op de opgelopen wonden te strijken. De derde plaats gaat naar een verdienstelijk renner die ettelijke keren slachtoffer is geworden van materiaalpech. Daarenboven staken dit jaar de eerste tekenen van Alzheimer de kop op, want wie vergeet nu zijn bagage na een uitstap aan zee. Beste mensen, de derde prijs gaat naar Gruute Plateau !!!  En als prijs overhandigen we graag een goed adres en bijhorend abonnement voor 2009 bij de fietsenmaker.

Prijs twee gaat naar een wielertoerist die dit jaar vaak geteisterd werd door opstoten van diaree. En zo moest forfait geven bij een aantal belangrijke wedstrijden. Dames en heren, de tweede prijs van pechvogel van het jaar gaat naar : Tommeke Boonen ! En als prijs overhandigen wij graag een doosje immodium.

Tenslotte beste toehoorders, de pechvogel 2008. Deze gaat naar een jongere renner die dit jaar slachtoffer was van ettelijke lekke banden en die het presteerde om in volle zomer over zijn fiets te stuiken met als gevolg twee handen in het gips. De laureaat pechvogel 2008 gaat naar Jonas ! (prijs is wat stukken buitenband aan een lint) En als prijs geven we graag een aantal stukken buitenband voor als de pech volgend jaar terug toeslaat. Deze stukjes buitenband kan je best gebruiken om tussen je binnenband en buitenband te stoppen.

Pechvogel 2008

Pechvogel 2008

7. Life Time achievement 2008

Beste mensen hier aanwezig. Als voorlaatste prijs gaan we een belangrijke prijs uitreiken. Onze club bestaat reeds 19 jaar en in die lange periode is er al veel gebeurd. Vele wielertoeristen zijn gekomen en velen zijn gegaan. Maar een groot aantal diehards is gebleven. Zo ook de persoon die we hier vanavond de Life Time achievement voor 2008 willen geven. Een erkenning voor zijn jarenlange inzet voor de club. Hij is maar liefst zes keer kampioen geweest, heeft ettelijke klassiekers verreden, organiseerde een aantal rally’s in onze club, staat al jaren aan de afwas tijdens onze jaarlijkse barbecue en is een vriend van iedereen. Beste vrienden de life time achievement 2008 gaat naar een persoon die we via deze weg willen bedanken voor zijn jarenlange inzet en voor zijn onverzettelijk optimisme : André De Schrijver !!!! Beste dreken, als erkenning voor je inzet en sportiviteit omgorden we graag een lint dat alleen een verdienstelijk en vooral een echte Palingrijder verdiend. Proficiat!

Life Time Achievement 2008

Life Time Achievement 2008

Flandrien 2008

En als laatste prijs werd de Flanrien 2008 uitgerijkt ! Hiervoor mochten de Palingrijders zelf kiezen via een poll. Op de derde plaats eindigde Etienne Versteels, op de tweede plaats Mario de groot en Flandrien 2008 werd Andre Versteels. Voor meer info hierover verwijs ik graag naar een eerder verschenen artikel ” Podium Flandrien 2008 dd 20 november 2008″ . Maar wel nu met een foto van het podium van onze kampioenenviering 🙂

Flandrien 2008

Flandrien 2008

Voila zie beste vrienden, de integrale teksten bij de uitreiking en de uitlsagen op een rijtje met bijhorende foto’s. Ik zie al uit naar de blogprijzen 2009 !!!

Vele wielergroeten,

Kamiel Vélo

 Inderdaad, in alle bescheidenheid heeft onze Kamiel zichzelf vergeten te vermelden.  Bij deze zal De Peet een kleine rechtzetting doen.

Best writer 2008

 

In de categorie “best writer” is onze Kamiel ongetwijfeld de onbetwistbare ‘numero uno’.  Met zijn vlotte penkrabbels en een knipoog naar de tijd van toen, heeft hij menig palingrijders’ hart gestolen. Met een gouden klavier en bijhorende gouden muishalsketting werd onze Blogmaster Kamiel gehuldigd.  Kamiel,… Danny, in naam van mezelf en de andere palingrijders, bedankt om ons mee te sleuren in uw verhalen en andere schrijfsels.  BEDANKT!

Golden Kamiel Vélo

Golden Kamiel Vélo

Kamiels persoonlijke verbeteraar 🙂 ,De Peet


Responses

 1. wa gade nu zeggen he Pignon Attaque 🙂 🙂 😉

  a kweenie,
  Kamiel

 2. Wreed skuun Kamiel,maar bij deze wil ik de mensen inlichten dat wij ook onze “Kamiel” in de bloemetjes hebben gezet.
  De foto ontbreekt helaas,maar hij werd bedacht met een GOUDEN KLAVIER
  beste mensen.Dit met een daverend applaus als dank voor zijn inzet,moed en onuitputtelijke verhalen op de “blog”.Mercie Kamiel!!

  Verder wou ik vragen of ge nu al gekeken hebt ??,
  Ps da me da strijkijzer was’t beste.

  a kweenie (me zijn leren frakske)

  Gr’s pignon attaque

 3. Bij deze werd het verslag ‘Blogprijzen’ aangepast door de persoonlijke correctioneur van Kamiel.

  Groetjes

  De Peet


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: