Gepost door: WTC De Palingrijders | 31 december, 2008

Een echt kerstverhaal …..


Beste Palingrijders, beste blogbezoeker,

Vorige week heb ik een kerstdag beleefd die ik me nog heel lang ga herinneren. Je weet wel vrienden, zo een formidabele kerst met een onbeschrijflijk warm gevoel, een familiedag met toffe vrienden, een vreugdevol gebeuren …… kortom een waar kerstverhaal avant la lettre ! Hier komt het :

Donderdag 25 december, mijn wekkerradio floept aan rond tienen. Schielijk vroeg, want we zijn vorige nacht pas rond drie uur aangekomen. Maar de taak roept, ik moet namelijk het kerstverhaal afwerken. Zo tot rond twee uur typ ik ononderbroken aan de ontknoping van Gomar’s Kerstcross.  Natuurlijk kent het verhaal een mooie ontknoping : onze Super Mario wint de jaarlijkse cross !!  Een verdiende winnaar trouwens 🙂

Daarna vliegensvlug naar mijn schoonma want  het kerstdiner staat daar op mij te wachten.  De boze blikken van mijn familieleden zijn snel weg als ik meedeel dat het kerstverhaal af is en dat Super Mario ze er allemaal opgelegd heeft 🙂  .  Het wordt weeral een uitgebreid eetmaal. Mijn lijn …….. mijn bakken Duvel. De weddenschap om 10 kg te vermageren tegen 5 april zal een harde dobber worden.

Na de koffie besluit ik om Super Mario een sms te sturen met de welgemeende wensen met zijn zege in de Kerstcross.  Ik krijg echter antwoord van zijn maat Dino. Ola, denk ik. De drie musketiers ( Dino, Steven en Mario) zullen bij elkaar zitten. Een glimlach verschijnt op mijn gezicht. Toch schoon zo een hechte vrienden!

Ik besluit nog even te recupereren in de ruime zetel van mijn schoonma. De uitstap  van de voorbije nacht eist zijn tol. Snel een uiltje vangen dus ….. tot ik bruusk door mijn dochter uit mijn hazeslaapje gehaald wordt. Den Dino aan de lijn. Half versuft hoor ik hem vanalles vragen en vertellen. Ik heb maar de helft van het gesprek goed verstaan dus. Ik hoor wel Steven, Mario, Peggy en Saskia op de achtergrond meegenieten van de fratsen die Dino met me uithaalt tijdens ons gesprek 🙂 .

Na onze babbel besluit ik toch maar even een sms te sturen naar die sjarels. Een berichtje met de nodige kerstgroeten!  Direct een sms terug van den Dino, ditmaal met de boodschap dat Super Mario binnenkort gaat tracteren op zijn overwinning. SMS terug : wanneer gaat hij tracteren? Reactie van den Dino : Straks meer nieuws.

Een kwartier later een berichtje van Dino : Super Mario gaat NU tracteren. Ik snap er nu niets meer van. Ik SMS terug met de vragen : Wanneer en waar? Een minuut later krijg ik een oproep met de vraag waar we zijn. Bij mijn schoonma mannen! Een vloek aan de andere kant : de drie musketiers met Peggy, Saskia en Maite staan aan onze deur.

Geen nood echter : ze zetten stande pede voet naar de Berendries, de thuishaven van mijn schoonma.  Gewapend met twee flessen lekkere champagne stormen ze bij ons binnen. Er is direct ambiance. Er worden kwistig kussen uitgedeeld en mijn schoonmoeder haalt haar taarten boven. Er wordt lekker gesmuld en vooral veeeel gelachen. Maite geniet van de overheerlijke taarten. Van wie zou ze dat hebben??? 🙂

Er worden nog twee bijkomende  flessen champagne gekraakt. De sfeer is warm en gezellig. Tot ik op het idee kom om Peter Hermé eens een bezoekje te brengen met onze companie. Iedereen direct akkoord!  Ik sms Peter met de vraag of hij thuis is. Bevestiging ! De glazen worden  tot de laatste druppel leeggedronken en snel nog een “familie”foto. En hop op weg naar Peter Hermé en zijn familie……..

Een eerste groepsfoto .....

Een eerste groepsfoto .....

Eenmaal aangekomen bij Peter Herme besluiten we in één groep binnen te vallen.  Peter kan een lach niet onderdrukken. Pipo ,zegt hij tegen me. Hij had het wel gedacht dat ik niet alleen zou komen. Ik heb hem toch goed liggen. De ontvangst is niettemin hartelijk. We hebben zelf nog twee flessen champagne mee en Peter en zijn vrouwke Leen zwieren er nog bijkomende champagne bovenop! De kinderen van de Peet zorgdn voor de chips en de koekjes.  Ook hier een warme en gemoedelijke sfeer. De sfeer van k Kerstmis !! Intussen bel ik naar Peter Vervoort. Pech, hij zit in de cinema. Dan maar naar mijn goede maat Dirk De Winter bellen  : of we met een paar mensen mogen langskomen 🙂  Tuurlijk mag dat. Dus snel nog een “familie”foto nemen en hop op weg naar Dirk en Carine …………

Groepsfoto nummer 2

Een tweede groepsfoto

De ontvangst van onze steeds maar groeiende familiegroep door Dirk en Carine is evenzeer hartelijk. Dirk verliest er wel de tel bij. De een na de ander passeert hem op weg naar de living. Gastvrouw Carine is duidelijk in haar nopjes met zoveel onverwacht volk. Maar haar ventje Dirk doet niet onder als gastheer en prompt haalt hij lekkere champagne boven.  Hun kids, Lance en Arne en Freya, weten evenwel niet wat ze zien. Zo plotseling is hun living overspoeld door een bende uitbundige Palingrijders en familie. De Steven haalt alle registers open en de amnbiance is totaal.  🙂 Steven toch ! Maar we hebben er nog niet genoeg van. Een laatste bezoek ja ….. graag ja. Maar bij wie gaan we nog onze kerstwensen overbrengen. Bijna unaniem wordt er gekozen voor Stong Gedong. Ik bel Sander even op. Of ik even mag langskomen ……. Ja tuurlijk want Stong Gedong zit nog rustig in zijn zetel van een wisky te genieten. We dralen dus niet en met z’n allen vertrekken we. Intussen is onze bende aangegroeid tot 25 man sterk…….


Een tweede groepsfoto ....

Een derde groepsfoto ....

De apotheose nadert. Het is reeds dik elf uur en op weg naar Stong Gedong spreek ik met Peter Vervoort af dat hij en zijn vrouwtje ook snel nog eens langskomen bij Stong Gedong.  Intussen zijn we bij Stong aangekomen. Een eerste auto rijdt zijn ruime oprit op, een tweede, een derde, een vierde en een vijfde. Deuren gaan open en dicht. De wenkbrouwen worden gefronst bij Stong Gedong want hoeveel autodeuren worden er daar wel niet open en toegeklapt?  We bellen aan en als Stong opendoet beginnen we spontaan het driekoningenlied aan te heffen. Vol consternatie door de talrijke bezoekers klapt hij de deur weer dicht. Nadat hij bekomen is opent hij terug de deur en met open mond laat hij iedereen binnen. Vol ongeloof ziet hij de ruim twintig bezoekers zijn woning betreden. Ondertussen duiken Dino en Steven bij een onthutste Mariane in de zetel. Kwinten en Sander slaan alles geamuseerd gade. Wat een boel zeg ! Nadat Stong en zijn Mariane bekomen zijn van de eerste emoties besluiten ze ons allemaal te tracteren. De duvel en de wijn vloeit rijkelijk. Voor de kinderen is er cola en water. De ambiance in intussen totaal! Na een paar duvels acht Den Dino  zijn kans gekomen om een speech af te steken. In prachtige en geestige bewoordingen doet Dino het verhaal van ons steeds groeiend aantal Palingrijders op zoek naar …… de kribbe en de stal. Een laaiend applaus valt Dino ten deel. Meteen ook het sein om afscheid te nemen. Iedereen gaat naar huis ….. het is mooi geweest 🙂 😉

Een vierde groepsfoto .....

Een vierde groepsfoto .....

En zo eindigde een mooi kerstverhaal. Alles begon bij Mario, Steven en Peggy die eens een bezoekje brachten aan Dino, Saskia en Maite. En die brachten op hun beurt een bezoekje aan ………..

Een mooier einde van Kerstdag kan ik me dus niet voorstellen. Een ongelooflijk toffe gebeurtenis tussen vrienden-Palingrijders. Kerstmis op zijn best.

Bedankt mensen voor zoveel vriendschap !!!!

Vele wielergroeten van uw reporter ter plaatse,

Kamiel Vélo

Nog enkele foto’s

vol humor en prachtig naar voor gebracht !

De speech van Dino : vol humor en prachtig naar voor gebracht !

Alles is op, op ..... bij Stong Gedong

Alles is op, op ..... bij Stong Gedong

Het was echt plezant !!

Het was echt plezant !!

De winnaar van de kerstcross en zijn trofee !

De winnaar van de kerstcross en zijn trofee !

Steven, de aanstoker van een mooi kerstverhaal !!!

Steven, de aanstoker van een mooi kerstverhaal !!!

Responses

 1. Mooi verhaal! Ferme bende!

 2. Van een kettingreactie gesproken,dat is er één.Die palingrijders zijn niet te schatten.

 3. Inderdaad Andre, ze zijn niet te schatten. Vraag dat maar eens aan Stong Gedong en zijn Marjan !!! En Flandrien …… volgende keer zou jij wel eens aan de beurt kunnen zijn 🙂

  Kamiel

 4. Dat was nog eens een leuk en echt kerstverhaal ja! Hopelijk komt dat gevoel terug !!!!!!!!

  Danny

 5. T’was er gisteren weer, da familie gevoel !!!!
  We hebben er een fantastische Halloween wandeling opzitten. Als we even aandringen zal GPS ‘ken wel een verslagske schrijven !!!, da heeft hij mij toch beloofd. t’ Was alvast weer een aparte en niet afgesproken belevenis, en dat zijn toch de leukste hé niewaar?

  Greetz Dino

 6. Dat is waar beste Dino en hopelijk is het een aanzet om er terug de schwung in te krijgen.

  Danny


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: