Gepost door: mijnfietsenik | 13 januari, 2009

Winterrit zondag 11 januari ’09


 De ‘foute’ voorbereiding

 

Voor de derde opeenvolgende week worden wij wielertoeristen niet gespaard, en hebben we stilaan leren leven met deze semi-syberische toestanden.  Gelukkig beschikken we nog over het nodige speklaagje 🙂 en weten we dat de opwarming van de aarde aan de gang is, dus hoop doet leven.

Na ’s zaterdags wat ge-heen-en-weer-sms, vertrekken ik en de PVDP zondagmorgen 8u10 richting Eske om een ‘rustig’ mtb tochtje te rijden samen met Bettini, Boonen, B-Art, TVDP en Y. de Verschrikkelijke I . Al doen de namen Tommy en Yvan bij sommigen al de wenkbrauwen fronsen.:)

Na Yvan thuis te hebben opgepikt, fietsen we onmiddellijk de eerste veldbaan in, waar het tempo onder impuls van Tommy de hoogte word ingejaagd. Nochtans waren er snelheidsbeperkingen wegens ‘smog’! 🙂 Even laat ik me verlijden om in het wiel te blijven van Bart,  maar… neen, dit is niet goed, dit hou ik zonder de nodige opwarming (diesel) niet vol, zo bereid je je niet voor, dus temporiseer ik, en laat begaan. De volgende veldwegen in Aspelare en Voorde, mishandellen de Elite hun mtb verder, en ongewild ga je toch ook sneller rijden dan goed is, ja, soms tegen het rood aan!  Die mannen zitten duidelijk al voor op ons schema, ofwel komen ze van een andere planeet! Zouden ze er bij stilstaan hoe prachtig alles er wel bijligt ? 

Met verkleumde handen trekt PVDP zijn conclussies en trekt huiswaarts.  Iets later vraagt Tommeken of we ook niet beter onze eigen specifieke training afwerken, en ik stem toe.  Zeer wijze woorden, want ik vrees dat ik niet als eerste deze keuze zou gemaakt hebben. Macho-gedrag hé Bart! 🙂 Na het volgende veldwegeltje zouden we onze eigen weg gaan, maar net daar loopt het verkeerd.  Tommeke kust het wegdek op een onzachte manier (hij wou niet blijven liggen voor de foto:)), mijn ketting blokkeert in mijn derailleur (schakel open), en even later ligt ze zelfs uit elkaar en haakt de derailleur in mijn achterwiel. 

Bewijsmateriaal

Bewijsmateriaal

 

Verder fietsen is uitgesloten, dus einde van de rit. Vermits het toch nog maar pas half tien is, wil ik hoe dan ook nog trainen met de koersfiets, en Tommeken besluit met me mee te fietsen. Gauw ‘depanage mama’ contacteren, thuis de koersfiets van de haak halen, terwijl is Tommeken daar, ander schoeisel niet vergeten :), … en weg zijn wij.

Met niet teveel druk in de bandjes om het slipgevaar te beperken, maakten we er een rustig ritje van richting Bever en Lessen.

Met een 60-tal km op de koersfietsteller, en een goeie 25 km MTB, blik ik uiteindelijk terug op een toch nog behoorlijke trainingsrit, al had ik er meer vooropgesteld.

Geen nieuws van de 4 elite A+ palingen, tot ik maandag de blog las, en de krant opensloeg…

Elite A+ op glad ijs

Elite A+ op glad ijs

 

En laat het ons positief bekijken hé, ik heb geen kou geleden het eerste uur.:)

 

Bij leven en welzijn

Tot de volgende ‘Paling-biking’

 

De Peet


Responses

 1. Ja lap zeg ‘k sta der juist weer niet op in de gazet!!!
  Maar om in het midden van de vijver te rijden doet wel iets ,het is een plaats waar je anders nooit kan rijden met de fiets.
  ‘k vond het wel jammer dat we niet samen verder gereden zijn, maar er zullen nog wel dagen komen zeker.

  Bettini

 2. Dienen domme titel staat daar lelijk in de weg he bettini 🙂

 3. welke krant was da ?
  K’heb da nie gezien hoor .
  Zeker weer trucage van den peet ?
  GRtzzzz Macho B-ART


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: