Gepost door: WTC De Palingrijders | 18 januari, 2009

Voorbereiding op de Ronde van Vlaanderen 2009


Verslag voorbereiding op RVV zaterdag 17 januari 2009.

 

Na enig over en het weer gesms, gemail en getelefoon met ons dierbaar Tommeke kom ik te weten dat ze van plan zijn op zaterdag een ritje af te werken van plus/min 5 uur en dit over een relatief vlak parcours.

Wie wel of niet meegaat is een beetje gissen tot zaterdagochtend 08.30u, groot was dan ook mijn verbazing bij mijn aankomst aan het lokaal. Geen rvv boys te bespeuren, enkel onze mentor Bettini die ongeveer gelijkertijd komt aangereden.

onze mentor

onze mentor

 

Niet veel later komen Gruute plateau, Pat en Tim Herman ons vervoegen, maar 08.30u is al gepasseerd en waar zit Tornado Tom?

Een zich duidelijk haastende Tom komt ons toegesneld en weg zijn we.

Er wordt gekozen om richting het zuiden te rijden zodat de eerste helft van de tocht we de wind op kop hebben en we in het keren kunnen genieten van de wind in de rug.

Toeval of niet maar we kiezen voor ongeveer dezelfde route als onze rvv collega Peter in de loop van de week heeft gedaan.

Ath, Chievres, Beloeil, Tongre-Notre-Damme zijn de borden die ik gezien heb (en me kan herinneren) van achter de ruggen van mijn rvv trainingsmaten. Volgens onze mentor was Stambruges bijna het verste punt waar we geweest zijn en was dan ook ons keerpunt.

Ik weet niet of het aan mijn beperkte conditie ligt of aan het parcours maar “relatief vlak” kan ik dit moeilijk noemen.

onze (deux sjoeke) pat bergop

onze (deux sjoeke) pat bergop

 

Hoe dan ook was het een rit in “flandriense” omstandigheden, met veel wind en regen. Droog blijven behoorde niet tot de opties.

Voor Pat stond er blijkbaar maar één wind en dat was wind in de rug, met een klein verschil net voor en net na de sjoekes (en de carottes). Want iets voorbij de helft vond hij het moment gekomen om te stoppen bij een typische plaatselijke kruidenier en bestelde hij in zijn beste frans “deux sjoekes et deux carottes(marsepein)”.

deux sjoekes svp

deux sjoekes svp

 

Buiten mijn lekke voorband zijn we gelukkig van pech gespaard gebleven.

lek = vrijwillige reporter van de dag!!

lek = vrijwillige reporter van de dag!!

 

Feit is dat Tommeke zijn hartslag hoger was dan voorzien, Gruute plateau hoofdpijn krijgt bij tegenwind en Tim en ikzelf last hadden van opkomende krampen. Enkel Bettini had nergens last van, stippelde voor ons de route uit, bepaalde het tempo, deed het kopwerk en liet ons op het einde van de rit al proeven van de rvv door ons als slotstuk de eikenmolen laten op te rijden en ons zijn gevoel van vorig jaar tijdens de rvv mee te geven. Bedankt Bettini om ons te steunen en te motiveren bij onze voorbereiding.

Ikke blij dat we de top van de eikenmolen bereikt hadden en dus kort bij huis waren, maar mijn vreugde was van korte duur want Gruute plateau vond dat we nog niet genoeg kilometers hadden en dus werd er beslist om nog een ommetje te maken.

Toeval of niet maar op dit ommetje passeerde we de habitat van onze dierbare vriend Kamiel Velo en daar kunnen we toch niet voorbij rijden zonder hem een goede dag te zeggen.

Kamiel haalde spontaan zijn fototoestel boven met de volgende foto’s als gevolg.

de rvv boys (zonder peet) op bezoek bij Kamiel Velo

de rvv boys (zonder peet) op bezoek bij Kamiel Velo

 

Op de pijpketel toonde Bettini nogmaals hoe sterk hij wel is en toonde Tom hoeveel karakter hij wel heeft door ondanks zijn geweldige conditie er niet achter te gaan ;-).

 

Voor de statistieken geef ik nog mee dat er 138,4 km op mijn teller stonden.

 

Saluti

michele

depaling@gmail.com
http://www.youtube.com/user/blogdepaling

 


Responses

 1. Blij te horen dat de RVV-maten het ook goed stellen op training. Herr. Tim en Bettini zouden beter ook de RVV rijden, een paar superknechten komen altijd van pas! 🙂
  Nog 10 weken of 75 dagen ‘a gogo’ voor de fysieke uitdaging, dus niet overdrijven met de km he 🙂
  En, wist je dat …de ‘real Bartoli’ ook een comeback plant?

  Grtz De Peet

 2. Jaja Bartoli ik kon het niet laten hé om den eikenmolen op te rijden.
  Maar het was maar om weer te geven hoe de ronde voelt als je benen zwaar aanvoelen .
  Dit is meer een boodschap van ,als we tesamen voorttrainen dan komen we er wel.
  Als ik kan zal ik zoveel mogelijk meerijden als motivatie,maar als ge zo allen voort doet komen jullie zeker in Meerbeke aan.
  Ikzelf vond het tof om mee te rijden,zo kan ik ook mijn conditie omhoog brengen.
  Leuke bende, en de Pat is om je mee kreupel te lachen dat maakt je trainingen ook plezanter!!!
  Als het zaterdag niet regent ben ik weer van de partij.

  Bettini

 3. Da’s nogal karakter dat ik heb hee Bartoli! 😉
  Training is training, en koers is koers hee, en nu was’t training 😉

  Sportieve groeten,

  Tommeke Bommeke

 4. Inderdaad, maar ik ben toch nieuwsgierig hoe het op de grote dag zelf zal zijn, want koers is koers en koers is koers heb ik al eens gehoord van iemand.
  Ik ga jullie op de voet volgen want ik ben ECHT curieus!!

  Frisco

 5. Proficiat hé mannen,jullie doen mij goesting krijgen om er ook aan te beginnen.Als je doelen stelt moet er getraind worden ,weer of geen weer.Voor onze Bartoli mag het een troost zijn,krampen krijgen is grenzen verleggen.Ik ben aangenaam verrast van jullie exploten.

 6. Die mannen emmen precies meer stille gestaan als gereden. Ek kan da moeilek geluuven dat die bekan 140 km gereejen emmen…

  de stillen


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: