Gepost door: bartoli | 26 februari, 2009

voorbereidingsrit 21/02/2009


 

                                 Een specialleke voor Tommeke!!

 

De avond voordien hadden we het pensioen van Marie-Jeanne van onze Flandrien gevierd. Maar we waren allemaal zo gemotiveerd om vandaag een zware duurtraining te doen, dat we héél verstandig geweest waren met de aangeboden drank. Iedereen stond iets na 8u dan ook fris en monter aan de start! Aanwezigen: Bettini, Gruute Plateau, Michele Bartoli, Tom Boonen, de Pat Van Ezel, Tim Herman en Peter Van Damme. De eerste en de laatste uit het rijtje zouden niet de volledige rit meerijden maar wilden ons toch een eind vergezellen.
De avond voordien hadden we reeds het woord Roubaix laten vallen. De vorige keer was Tommeke er niet bij wegens perikelen in zijn kelder. Een herkansing zag hij dan ook goed zitten! Gruute Plateau wou absoluut minimum 160 km afmalen, want de RVV komt stilaan dichterbij en er moeten kilometers afgemalen worden!
We besloten om tegen de wind in te rijden zodat we in de terugweg konden genieten van rugwind…
En weg waren we. Al snel werd duidelijk dat de elite geen zin had in een al te vlak parcours. We reden via de gekende weg naar Sint-Maria-Oudenhove, Brakel, Oudenaarde en zo verder richting Koppenberg. Nog voor we in Oudenaarde aangekomen waren, hadden we ons peloton voor de eerste keer op een lint getrokken…. We reden recht naar de bult van Melden, maar eens aan de voet aangekomen, beslisten we om de strijd met deze taaie bult toch nog niet aan te gaan. Maar iedereen die zich voorbereidt voor de RVV weet dat we niet aan de Koppenberg zullen blijven ontsnappen…. We volgden de fietsweg verder richting Oude Kwaremont. Maar vluchten kon niet meer: we moesten als eerste test de kasseien van de Kwaremont bedwingen. Peter Van Damme kwam als eerste boven, maar gebruikte boven toch het woordje ‘sterven’. De eerste beklimming werd al bij al door iedereen goed verteerd.
Maar waren we eigenlijk niet van plan om een bezoek te brengen aan de piste van Roubaix? Juist! De definitieve beslissing was vlug gevallen! 5 van de 7 starters gingen ervoor! Bettini en Peter Van Damme bedankten voor de eer, maar Tim Herman vond dat het nog te vroeg was om al voor de terugweg te kiezen. Als enige zonder RVV-ambities besloot hij om mee verder te rijden!
Michele had van een collega gehoord dat je via een fietspad naast de Schelde een heel eind richting Roubaix kon rijden. En zo geschiedde… tot we op een grindpad terecht kwamen. We keerden een eind terug tot aan de vorige brug, want er bleek ook aan de andere oever een fietspad te zijn. Alleen… was er geen weg die over de brug leidde! Tommeke twijfelde niet en schakelde meteen over op veldrijden-modus. Iedereen volgde hem met de fiets op de schouder omhoog klimmend over de berm naar de voet van de brug. We konden onze tocht voor zetten.
Na een tijdje rijden, wist niemand eigenlijk nog waar we precies waren. De Pat en Tommeke spraken dan maar een plaatselijke wandelaar aan. Toen we vroegen naar Roubaix krabde de Waalse toch wel even in haar ‘perruque’. Blijkbaar hadden we toch niet meteen de kortste weg genomen… Op aanraden van deze vrouw, besloten we om een paar honderd meter verder de sluis over te steken. Al snel werd duidelijk dat we in de industriezone van Doornik terecht gekomen waren. En daar kende Michele de weg natuurlijk! Na Doornik reden we richting Rijsel tot net voor de Franse grens om daar rechts af te slaan richting Wattrelos. Tommeke was het spoor bijster en moest rekenen op de wegkennis van de anderen. Aangezien zij een paar weken eerder reeds in Roubaix geweest waren, was de juiste weg vinden voor hen een koud kunstje….
Al vrij snel waren we er… de piste werd (terug) bedwongen door dit vijftal! Tommeke en Tim Herman mochten met hun ros voor het eerst de profs imiteren…. Toch wel een speciaal moment! Tijd voor een nieuwe fiets ;-)! 

de vijf musketiers

de vijf musketiers

 

voor de zekerheid(en de kleinkinderen), nog een foto vanop de mete

voor de zekerheid(en de kleinkinderen), nog een foto vanop de mete

 Een paar foto’s aan de ‘mete’ later, vertrokken we terug richting huis… maar niet vooraleer we de plaatselijke bakkersblondine een bezoekje gebracht hadden! De reserves moesten dringend aangevuld worden en de Pat zag dat het goed was. Had hij een stoeltje op zijn fiets gehad, dan had hij deze blondine zeker meegenomen naar huis ;-).

  

nog een sfeerbeeld om af te sluiten

nog een sfeerbeeld om af te sluiten

 

wie rijdt er de volgende keer mee naar Roubaix(buiten Patrick)?

wie rijdt er de volgende keer mee naar Roubaix(buiten Patrick)?

Gruute Plateau nam geen genoegen met de gemakkelijkste weg naar huis. De test was nog niet gedaan! Michele en Tim vloekten luidop toen duidelijk werd dat Gruute Plateau achtereenvolgens de Varentberg, de Haaghoek, de Leberg en de Berendries in het parcours opnam. Gruute Plateau kon de glimlach niet verbergen, zo was Michele opgevallen ;-). Toen Michele plat reed waren de eerste woorden van Gruute Plateau “aaa, gade terug het verslag schrijven e?”. Het seizoen is nog niet eens begonnen en Michele heeft al 4 keer lek gereden. Uit medelijden heeft Tommeke dan maar een deel van het verslag op zich genomen. De finishing touch is voor Michele zelf!
In de laatste kilometers waren de krampen terug van weggeweest voor Michele en Tim. Maar toch beten deze mannen door en sloten ze deze duurtraining succesvol af!
Iedereen voelde de voldoening na deze tocht van +/- 165km. Voor de eerste keer zijn we een paar keer dieper gegaan…. Alles voor de Ronde!!!

 

depaling@gmail.com

http://www.youtube.com/user/blogdepaling


Responses

 1. Daar zou ik toch ook eens willen geraken.Maar t’zal nog niet voor direct zijn.Vandaag 50 km gereden en ik was kontent dat ik thuis was.
  Goed gedaan jongens,doe zo verder!!!

 2. Michele, jij komt al in aanmerking voor de prijs “pechvogel van het jaar” !! 🙂

  Zouden we daar in Roubaix geen bijhuis kopen waar alle Palingrijders even kunnen verpozen? Ze gaan ons daar al goed kennen !

  Veel respect voor de voorbereiding !

  Kamiel

 3. ‘No pain, no gain’! Blijven trainen en het wordt een ‘piece of cake’ 😉
  En wat de pech betreft, ik kan er deze week ook weer van meespreken…. 😦

 4. Ja, je mag gerust zijn. Ons RVV-mannen zijn precies in gang geschoten! Doe zo voort hee gasten!

  Kamiel


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: