Gepost door: WTC De Palingrijders | 27 februari, 2009

Avondrit Tom Boonen


Avondrit 26/02/2009

 


Vóór het vertrek belde ik naar Gruute Plateau: of hij zin had om mee een ritje te maken met de MTB.

Het was de bedoeling om vandaag een recuperatietraining te doen, dus lage hartslag en niet te lange duur. Gruute Plateau had echter de hele dag trappen gedaan, want hij moest een badkamer installeren ergens op een eerste verdieping. Bedenking van uw redacteur: gezien het huidige hoge niveau van Gruute Plateau: misschien zou hij beter eens gaan praten met Marc VDB om tijdelijk vrijgesteld te worden van dergelijke werken, want dit is niet goed voor zijn “fietsspieren”! Een totale vrijstelling van prestaties tot de Ronde Van Vlaanderen zou natuurlijk nog beter zijn 😉

In ieder geval: Gruute Plateau gaf forfait! Ik moest en zou dus alleen de baan op gaan. Op 5 weken vóór de Ronde is training voor mij meer dan nodig. Ik had wegens omstanigheden namelijk drie zaterdagen duurtraining overgeslagen en moet deze nog terug zien in te halen!
Na snel iets gegeten te hebben na de dagtaak, ben ik dus in mijn fietsplunje gesprongen om een training van een tweetal uur in te lassen. Omstreeks 18u ben ik vertrokken.

Aangezien ik alleen was, moest ik zelf een route kiezen. Waar zou ik naartoe rijden? Ik bedacht al snel om eens langs zoveel mogelijk Palingrijders thuis te passeren…en dat deed ik dan ook. Aangezien dit een recuperatietraining moest worden, hield ik mijn hartslag bovendien continu nauwlettend in de gaten: ik mocht niet boven de 120 hartslagen per minuut komen.

Langs welke deuren van welke Palingrijders ben ik allemaal voorbij gekomen? Dirk Goessens was uiteraard de eerste…. Daarna reeds ik achtereenvolgens langs volgende Palingrijders: Eddy Goessens, Gruute Plateau, Steven De Pril, Mario De Groot, Peter Vervoort, Lucas Vervenne, Dirk De Winter, Danny De Stammeleer, Jonas Van Der Borght, Patrick Van Den Bossche, Timothy Van Den Bossche, Tim Herman, Marc Van Droogenbroeck, Marc Van Den Bossche en Tommy Van De Ponseele. De route mogen jullie er zelf bij denken…. Eén Palingrijder ben ik in levenden lijve tegen gekomen: de Pat! Net toen ik aan zijn huis voorbij kwam, stond hij door het raam te turen (waarschijnlijk nog steeds mijmerend over de blonde bakkersvrouw die hij zaterdag in Roubaix leerde kennen 😉 ). Ik zag hem zo denken: “wat voor ne zot gaat er nu in de weke ’s avonds in den donkeren mee zijne velo gaan rijden…”. Tommeke dus! Patrick stond al snel in zijn deurgat en drong erop aan om nen trappist te komen drinken. De goesting was er zeker en ik twijfelde dan ook even. Uiteindelijk sloeg ik het vriendelijke aanbod van de Patrick af en vervolgde ik mijn rit naar de volgende Palingrijder. Hierdoor is natuurlijk wel een idee ontstaan: later op het jaar (als de training wat minder nodig is) kan ik nog wel eens een dergelijke rit doen, maar dan bel ik aan bij iedere Palingrijder om der ene te gaan drinken 😉 .


Hoeveel km ik gereden heb, weet ik niet. Dit maakt trouwens ook niet uit in geval van recuperatietraining…. Belangrijker in dat geval zijn de uren en de hartslag: 2u15’ en gemiddelde hartslag van 108 slagen / minuut. De omwentelingen per minuut heb ik rond de 90 gehouden…

De komende weken zal ik ’s avonds nog dergelijke trainingen inlassen. Als er Palingrijders zijn die zich geroepen voelen om mee te rijden, laat maar iets weten!

 

Sportieve groeten vanwege Tommeke!

 

depaling@gmail.com

http://www.youtube.com/user/blogdepaling


Responses

  1. Als je nog eens op pad gaat, laat een berichtje na hé Tommeken. En die trappen op en af is een training op zich 😉

  2. Ja Tommeke ,jij meent het precies serieus,vrijdagavond weinig of geen drank,in het weekend een zware training en nu alleen gaan mountenbiken.Dat beloofd voor de RVV.Groot gelijk,niets aan het toeval overlaten,proficiat.

  3. Als je die training later op het jaar eens doet laat dan maar iets weten want dan rij ik ZEKER mee!!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: