Gepost door: bartoli | 28 februari, 2009

verslag voorbereidingsrit zaterdag 28 februari


                                    Een hellingske meer of minder.

 

Net als ik begon de moeheid te voelen van gans de dag rond te lopen en recht te staan op batibouw krijg ik een berichtje binnen van Jurgen met de melding “morgen 8 uur en we gaan de hellingen van de Omloop het nieuwsblad doen 11 stuks”.

Dit leek mij het moment om over te stappen op niet alcolische dranken om de schade tot het minimum te beperken. Niet goed wetende hoe mijn benen gingen reageren op twee doordeweekse ritten (102 en 50 km) vertrok ik thuis met een bang hartje.

Bij aankomst aan het lokaal was onze super gemotiveerde Tom Boonen reeds aanwezig, na enkele minuten verschenen ook nog Gruute plateau, Patrik VDB en onze huidige kampioen der kampioenen Steve DP. Daar kregen we te horen dat onze nieuwe truitjes die we vandaag in ontvangst mogen nemen en ik citeer “heel lelijk en een clownenpak” zijn.

Dat dit het meest besproken onderwerp was onderweg hoef ik hier niet te schrijven denk ik?

En weg waren we richting Erwetegem om via Brakel aan de voet van de Leberg te arriveren en vanaf daar het parcours van de Omloop Het Nieuwsblad te volgen.

Kort daarop volgde de Berendries, Valkenberg en Tenbosse. Vanaf daar was het even stil wat betreft bekende hellingen. Aan de watertoren van Brakel kregen we het gezelschap van een ex-basketter die veranderd was van sport. Dat hij hiervoor basket had gespeeld hoefde hij ons niet te vertellen, Patrick kreeg een slecht gevoel bij de gedachte dat hij ooit van zo een “reus” een mep zou krijgen. Op het rechte stuk tussen Brakel en Lierde werd er even doorgetrokken en daardoor was hij ook “even” niet meer bij ons. Maar net voor Deftinge kon onze nieuwe vriend weer aansluiten.

In Geraardsbergen werden we de astridlaan opgestuurd om via de kloosterstraat de muur te beklimmen, aan de lichten van de astridlaan zat voor mij de rit er bijna op want ik reed plat en aangezien dit de laatste tijd nogal regelmatig voorvalt had ik meer zin om huiswaarts te keren dan om verder te rijden. Maar met de hulp van mijn vrienden, zowel fysiek als mentaal was alles snel opgelost en vergeten en konden de muur gaan beklimmen.

Eens de kloosterstraat opgedraaid nam onze nieuwe vriend resoluut de kop met als gevolg dat hij op de muur zelf zijn beste pijlen al verschoten had en hij (met alle respect voor zijn prestatie) als laatste boven gekomen is.

Vandaar reden we aan een gezapig tempo richting de pottelberg alwaar we onze nieuwe vriend zijn kwijt gespeeld met La Houppe als eindstation. Op de baan van Brakel naar Ronse reden we richting Ronse en niet ver op die baan voelde ik plots mijn achterband weer leeglopen met een “bijna depressie” als gevolg.

Jambers zou er zeker een programma van gemaakt hebben “hoe doet hij het?” etc…

Intussen en dit even ter info ben ik al bij Broodcoorens twee nieuwe super sterke buitenbanden gaan kopen en heeft hij mijn wiel nagekeken zonder iets abnormaals te vinden.

De volgende in de rij was de moeilijk te beklimmen Kruisberg met daarna nog de Taaienberg, de Eikenberg, Wolvenberg en als dessert de Molenberg.

Net na de Wolvenberg lag er een lang stuk kassei op ons te wachten, in Mater stond er een pijl rechtsaf maar Gruute plateau die door pech licht achterop lag had deze niet gezien (wij vermoeden door vermoeidheid J) en toen waren we nog met vier.

Patrick en Tommeke kregen er niet genoeg van dus hebben we de padde- en Lippenhovestraat er nog maar bij genomen.

Na de Lippenhovestraat namen we op vraag van Patrick de kortste weg richting Herzele, daar aangekomen nodigde onze sympathieke Patrick ons uit om te komen kijken naar de truitjes zodat dit mysterie opgelost was. Met een duvel (en cola voor Michele) in de hand stelde we vast dat de truitjes helemaal nog niet zo lelijk zijn als dat ze ons hebben proberen wijs maken.

Dit is uiteraard heel persoonlijk maar de vijf aanwezige (intussen was Gruute plateau al terug opgedoken) zaten op dezelfde golflengte.

Na de goede ontvangst bij Martine en Patrick is iedereen huiswaarts gekeerd met ongeveer 140 km extra op de teller.

Iets waar over gesproken is zonder bevestiging en/of ontkenning van de persoon in kwestie is dat Steve DP eraan denkt om opnieuw de volledige ronde te rijden.

 

Ik geef jullie hierbij nog graag mee dat ik mij vanavond via internet ingeschreven heb.

 

Saluti

Michele


Responses

 1. Goe Michele! Jij luistert nogal naar je maten man! Nieuwe stevige banden gaan kopen én je inschrijven voor de RVV! Ik wil trouwens nog eens vermelden dat je me vandaag weer eens verbaasd hebt met je niveau! Ik heb de duimen moeten leggen op de paddestraat man. Je was gewoon te sterk!

  A domani!

  Tommeke

 2. Tommeke Tommeke wa doede gij nu?
  Heb je ooit al gehoord van het spreekwoord “zand in iemands ogen strooien”?
  En inderdaad, ik ben nieuwe stevige banden gaan kopen. Urbain Broodcoorens zegt me dat ik hier niet meer zal mee plat rijden.
  En Tom, ik ben heel blij dat ik je maat mag zijn man. Echt waar. Merci!!

  a domani
  Michele

 3. tuurlijk zijn die truitjes niet lelijk. Integendeel. Het is gewoon een aanpassing he mannen. En daarbij, we mogen blij zijn om in zo een goede uitrusting te kunnen fietsen.

  Kamiel

 4. a ja en wat een voorbereidingsrit zeg. Lees ik tussen de regels door dat enen steve Prilmans ambitie koestert voor een deelname aan de grote ronde van 260 km?

  kamiel

 5. Michele,jullie verbazen mij meer en meer.Chapeau!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: