Gepost door: mijnfietsenik | 10 maart, 2009

Verslag 8 maart ’09 groep A en B


 Reindert laat zich gelden

 

8 uur ’s morgens, Stong komt mijn kamer binnengewandeld, maakt me wakker … “Ga je meerijden vandaag?” “SHIT!” dacht ik bij mezelf nog halfingedommeld. Was ik nu nog in dromenland of niet? … Hoor ik dat goed… ooh nee, ook dat nog, REGEN!!! “Komaan Vino, dat bed uit!”,schreeuwde een engeltje op mijn linker schouder, “Blijf maar liggen” fluisterde een duiveltje vanop men rechter schouder me toe. Alléz hup, toch dat bed uit, snel iets eten, de (schone ?) kleren aan en de fiets op om omstreeks 8.30u half versuft de schonenberg op te draaien. Voor ‘De Paling’ was er al een wemeling van jewelste. Bij een eerste telling stelde ik achttien A en B renners vast.

Wie zijn ze ? Teveel om op te noemen (raadpleeg anders het klassement)

Wat doen ze ? ongeveer 70 km fietsen

Wat drijft hen ertoe om in de regen te fietsen? Geen verklaring voor!

Stong maande iedereen aan te vertrekken, en weg waren we! Mede door het slechte weer en de daaraan verbonden risico ‘s, verkiezen de A’s mee te rijden met de B’s. Via de schonenberg trokken we richting ‘de radar’ om zo via oudenhove richting zegelsem te fietsen. Maar aan de radar vond er al een eerste schifting plaats. Onze eigenste Eddy Goemans gaf er de b(r)ui 🙂 aan en maakte rechtsommekeer. (Slachtoffer I) Met z’n zeventienen reden we verder via erwetegem en oudenhove, waar Tim Sterck de groep vriendelijk bedankte maar toch liever naar huis fietste. (Slachtoffer II) Van Oudenhove reden we via Zegelsem naar Schorisse waar we geconfronteerd werden met wegenwerken. Bettini ziet de aanhoudende regen niet zitten, en keert gedemotiveerd in zijn eentje huiswaarts.(Slachtoffer III) Schorisse, was dit ook niet de plek waar ‘coureur alleen’ het wat moeilijk kreeg? Maar op karakter heeft deze jonge snaak uit groep B zijn calvarietocht uitgefietst. Met het binnenrijden van Schorisse kregen we enkele heuveltjes voorgeschoteld. Blijkbaar was dit klein bier voor ons beste vriend Reindert! Hij beklom deze met een nooit geziene kracht en  souplesse. Alsof hij in de boter trapte, en wetende dat hij de dag ervoor samen met de RVV-boys 210 km was gaan afmalen, wel … Chapeau! Het mag gezegd zijn : groep A zal een lastige klant hebben aan dit jong veulen! Ook de allerjongste snaken Timothy en Jonas, en de Flandrien André komen verdomd goed voor de dag!  Het mag gezegd zijn! 
Vanuit Schorisse reden we verder via Ronse, waar het eindelijk wat droger werd, om zo via Oudenaarde langs het Scheldepad richting Gavere, Zwalm en Zottegem binnen te rijden! Onze nieuwe kledij is nu definief ingewijd met het hemelvocht dat we over ons heen kregen.  De wielekenszuigers zijn herschapen tot modderkiekens door de opspattende regen van hun voorgangers. Ook de remblokjes hebben het hard te verduren gehad.

flandrienweer

flandrienweer

Van in Erwetegem kon je de spanning voor de finale al voelen, iedereen checkte een laatste keer de derailleur en zette zich schrap voor de laatste kuitenbijter ‘de pijpketel’. Steven Prilmans die voordien al gezworen had nooit nog een finale mee te rijden schoot als een pijl weg. In zijn wiel een ontketende Reindert gevolgd door een sterk rijdende Peet en Vino, Peter vdp, Pina Tom, Jurgen vdb, … Maar het werd al snel duidelijk, enkel Steven, Reindert en de Peet zouden gaan strijden voor de bos bloemen. De rest kon enkel lijdzaam toekijken.

Reporter Vino : “En Peet, hoe is de finale verlopen ?”

De Peet : “Ja, de Steven kwam inderdaad als een duiveltje uit een doosje vanachter mijn rug gesprongen. Vol gas de pijpketel opknallen, in het wiel van de Reindert proberen aanklampen en boven uitpuffen. Een 10tal meter voorsprong had de Steven nog. Geen probleem, dacht ik bij mezelf, daar fietsen we in de schipstraat wel naartoe, maar dan had ik met de Reindert nog geen rekening gehouden. In één ruk sprong hij er naartoe. Dat kon ik nog niet (we worden oud Peet) :). Maar voor we aan de Schipstraat begonnen had Ik ze al bij de lurven. Veel uitblazen was er niet bij, want Reindert nam gans de Schipstraat voor zijn rekening tegen een behoorlijk stevig tempo. Voor de kerk trok Steven in de aanval, even denk ik eraan er naartoe te fietsen, maar laat dan toch begaan. Ik vermoed dat Reindert er nog naartoe zal fietsen, dus temporiseer ik. En inderdaad, Reindert zet zich op kop en heeft de intenties er naartoe te fietsen. Steven kijkt om de haverklap om, dus hij begint te breken,denk ik toch. Nog een tiental meter. In de laatste rechte lijn wil ik er nog naartoe jumpen, maar kom enkele meters te laat. Ik had al het vermoeden dat de ‘stille’ palingbloggers gevaarlijke klanten zouden zijn. 😉 Trouwens, de Reindert heeft indruk op me gemaakt, en ook op de rest vermoed ik. Zeker als je weet dat Reindert en  Steven samen met die andere RVV-boys daags ervoor meer dan 200km gefietst hebben en vandaag weeral paraat staan… STERK!!!”

Reporter Vino : “Volgende keer beter Reindert en Peet”.

Voor de statistieken:
75 km aan een gemiddelde van 26.5 km/u
Vanop de Kruisweg
uw reporter
Vino


Responses

 1. Mooi verslag!! Goe gedaan Vino en Peet! Prettig om te lezen.

  En Reindert, ge hebt precies jou visitekaartje al afgegeven: ge maakt indruk man!

  Kamiel

 2. Heel goed verslag mannen! Plezant om te lezen!

  Groeten,

  Tommeke

 3. vino schoon verslag en inderdaad men tong hing soms op men tenen.
  gelijk een negerke kwam ik thuis .
  ik riep ons moeder “kom ne keer ierre” .
  ze kwam zag mij vol modder en spurtte weg.
  ik mocht mijn knuffelke houden.
  spijtig!!
  mislukt was mijne modder knuffel .
  toch blij dat ik meegereden heb

  schumacher1994

  PS: ik haat regen

 4. ten acht’nen moar opstoan
  en ’n half uurke loater al op de boan
  ge goat toch nie mee dei klieren sloapen, komoan

  Sjamajee Sjepapke

 5. Vino een mooi verslag en bedankt voor de complimentjes.Langs de schelde ging het soms om en bij de 40km/uur en dit na een aanloop over de vlaamse ardennen die kon tellen.Mijn bewondering voor Timothy en Jonas ,die gasten kunnen fietsen.

 6. Peet en Vino -> knap verslag!!
  Noël -> ik vond het een zeer mooi parcours, merci
  Al de rest verdient een pluim om gewoonweg al aanwezig te zijn in dit hondeweer maar zoals reeds vermeld in het verslag, chapeau aan de jonge gasten, onze flandrien en onze nieuweling Reyndert.

  saluti
  michele


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: