Gepost door: Tornado Tom | 16 maart, 2009

In Den Hengst of toch maar de Paling?


Na onze geheime vergadering…

 

Cafe In den Hengst Elst
BRAKEL – Dit weekend dingt cafébazin An De Prijck van café In den Hengst uit Elst in ‘Vlaanderen Vakantieland’ mee naar de titel van strafste cafébaas.

“Het meest authentieke interieur of de gezelligste sfeer: geen van de klanten twijfelt eraan dat café In den Hengst kans maakt op een prijs. Of An De Prijck ook dé strafste bazin is, kan iedereen mee bepalen door te stemmen op de website van Vlaanderen Vakantieland.

An zit tussen haar klanten naast de Leuvense stoof, samen met haar man Danny Van Der Meulen en kinderen Lotte en Silke. Het café straalt de sfeer uit van een oud-Vlaamse huiskamer. An: ‘Het café is gevestigd in de Twaalfbunderstraat in een rijhuis, dat vroeger een oude boerderij was. Sinds 1850 komen mensen hier hun dorst lessen, maar vooral het sociale contact is belangrijk. Hier kent iedereen en trakteert iedereen.’

‘Dat kan ik beamen’, komt haar oudste klant Raf Watté (83) tussenbeide. ‘An nam het café over van mijn moeder Anna De Ridder die hier tot haar 99ste café hield. Waar nu het bakschieten staat, stond ooit onze wieg.’

‘Dit café is echt mijn leven’, zegt An weer. ‘Hier maak ik leute, verdriet en ruzie mee.’ Van op het terras heb je een prachtig zicht op Brakel. Achteraan staat een namaakhengst. (edp)”

bron: De Standaard, zaterdag 14 maart 2009

Na het lezen van dit artikel, kunnen we alleen maar concluderen dat Vlaanderen Vakantieland gerust ook eens langs mag komen bij Patricia en Lucie hee mannen! Café De Paling is de evenknie van Den Hengst in Eske! Kom gerust eens langs in café De Paling Saartje!

http://www.youtube.com/user/blogdepaling

depaling@gmail.com

Advertenties

Responses

  1. ze mag zij gerust nekeer mee rijden zene :p:p:p

    bin


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: