Gepost door: mijnfietsenik | 17 maart, 2009

Verslag groep 1 van 15 maart ’09


’t Buitenbeentje

 

Geen geleuter over het weer deze keer, want het belooft een behoorlijk mooie dag te worden. Toch is het wikken en wegen welke kledij we al dan niet zullen aantrekken. Geen thermo voor mij, maar aangepaste kledij, die ons tijdens het harder fietsen nog voorziet van de nodige zuurstof. Mouwstukjes zijn hierbij een dankbaar hulpmiddeltje die tijdens het fietsen zelf makkelijk kunnen verwijderd worden indien het te warm wordt.
08u30 : Massale A en B opkomst aan het clublokaal. Allen netjes uitgedost in hun zondags fietspakje. 🙂

Vol goede intenties vertrekken we gezamelijk richting Smeerebbe-Vloerzegem om aldaar een rally te fietsen van wtc Rapide Ophasselt. Een thuiswedstrijd voor mij ;).
Nog even tijd om bij te kletsen, en in steenhuize … AI…ei zo na een valpartij!  Paniekreacties en een beschadigd wegdek (door onafgewerkte aan-de-gang zijnde wegeniswerken) hadden hier een groot aandeel in, maar het is al bij al nog goed afgelopen en iedereen is nu wakker, hé Jonas! 😉

Palingrijders overspoelen 't Buitenbeentje

Palingrijders overspoelen 't Buitenbeentje

Onze  penningmeester Geert zorgde voor een collectieve inschrijving in café ’t Buitenbeentje. Even later zijn we op pad voor een nieuw avontuur. Collega wielertoeristen,die ons voorbijfietsten, ik vermoed de Torenvrienden, zorgen er voor dat het tempo al vrijwel onmiddelijk de hoogte in gaat. Over het parcour zelf wil ik niet veel kwijt, want in tegenstelling tot onze vrienden C-bikers, is dit niet mijn favoriete wegen en vond ik het allesbehalve een mooie omloop.  Groot contrast met Stongs mooie omloop van vorige week trouwens, al hadden we nu meer geluk met de hemel.
TE bochtrijk (ik denk dat er sommigen weer spontaan dronken werden 🙂 ), TE veel steenweg, TE veel drukke straten, … TE veel van alles dus, en dat is nooit goed! Ook het bemodderde pad Herzele-Eske hoort volgens mij niet thuis in een fietsrally. Pluspunt was dan wel dat het vrij vlak was, en bij aanvang van een wielertoeristenseizoen gaan er dat veel in dank afnemen.  Een echt ‘buitenbeentje’s-parcour!!! 🙂
Na een grondige opwarming, beslissen de A’s er in Outer alleen op uit te trekken. Met z’n dertienen deze keer. Oeioei, als dat maar goed afloopt. 🙂 De half-liter klassers, of moet ik 33cl-klassers zeggen :), Eddy, Mario en Dino kregen een wildcard 🙂 en vervoegden onze rangen. Verder ook nog Bettini, die ons meermaals zegt dat hij zich “op ’t gemak” 😉 voelt bij ons en orde in de wanorde probeert te scheppen, Jurgen VDB, die zonder isotone drank zijn droge lever aan het testen was voor de RVV :), B-Art, die volgens zijn gebruikelijke regels bijna overtijd was :), Boontje, die deze keer niet door het zadel zakte en zijn hartslag deze keer aan zijn koerslaarsjes lapte, Steven, die ondanks zijn stiekeme 😉 en zaterdagse dubbele trainingen toch wel een klas(pils)bak is, Nieuweling 🙂 Reindert, die naar een finale hunkerde maar er geen kreeg, Tommy en Yvan, die als vanouds de plak zwaaiden, de wet dicteerden en imponeerden (Steven ook ze), en de schrijvende ‘last’post 😉 , de Peet himself. Geen Rello Tim, blijkbaar had hij iets anders ge’plant’ 😉 .
Ondanks het buitenbeentjes-parcours, toch alweer de nodige turbulente en hylarische tafereeltjes meegemaakt, waardoor de rit al bij al nog een positieve wending kreeg. Zo onder andere de fratsen met de-politie-je-vriend-combiwagen of was het de rijkswacht?). Blijkbaar zijn er deze week geïnspireerd geweest door het nieuwsfilmpje van een slipstreamende fietser achter een vrachtwagen! 🙂  Alle gelijkenissen berusten dan ook louter op toeval! 😉
Ook grapjassen deden hun duit in het zakje om zichzelf op te peppen en de nodige ‘schwung’ er in te krijgen, …vermoed ik toch!  Maar ook minder prettige momenten waren ons lot. Zo zijn er nog steeds misverstanden over wat al dan niet of wel links en rechts is, en wat doen we als we het niet goed meer weten? Ik vrees dat we een paar gedragcode-regels gaan moeten invoeren. Een geluk dat er een paar een konijnepoot in hun achterzak zitten hebben :). Ook koning ‘auto’ is ons blijkbaar niet gunstig gezind en we kunnen ons hierbij dan ook de nodige vragen stellen :
1. Richtingaanwijzers, wat zijn dat, en hoe gebruik ik ze ?
2. Wat verstaan we onder een zwakke weggebruiker, en dien ik er rekening mee te houden ?
3. Wie is eigenlijk ‘de zondagsrijder’ ?
Wie wat of hoe en waarom ze het deden, laten we deze keer in het midden, om de personen in kwestie niet in diskrediet te brengen ! 

Feit is, dat we met 13 vertrokken zijn, om uiteindelijk met zevenen ‘à block’ te arriveren en de finale bij de B’s live te mogen meemaken (voor de 2e plaats was het spannend :))  De eerste stevige generale repetitie is dus achter de rug bij groep uno en iedereen kent nu zijn plaats.
U leest het goed, er viel weer heel wat te beleven @ the A’s!
Allez gasten, ’t was me weer een waar genoegen tussen jullie te mogen vertoeven. Geniet nog van jullie werkweek en tot de volgende zadelzitting zou ik zo zeggen!

de Peet

Bye the way… 92km met een gemiddelde speed van toch nog 31!!!


Responses

  1. ’t is toch wreed hé Peet.

    Bettini

  2. Laat ons zeggen dat vergissen menselijk is, en menselijkheid boven competitie staat. Dus… eentje om over na te denken! 😉


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: