Gepost door: WTC De Palingrijders | 16 april, 2009

Verslag groep 3 zondag dd 12 april 09


Ternat

Ideale weersomstandigheden vandaag. Niet te koud, noch te warm en vooral droog weer !! Wat moet een mens meer hebben op een zondagvoormiddag .

Vandaag staat geen rally aangestipt op onze kalender. Alle blikken gaan naar de GPS  met de trouwste staat van dienst : Drekes. En ja, Drekes heeft een trainingsparcours van vroeger ….. naar Ternat. ” Bah ja. “, stelt Iwan, “Waarom niet …. ?!” en weg zijn we naar de voorpoort van het mooie Pajottenland.

Met acht zetten we vaart richting Ninove : de Plakker, Marc VDB, Geert Wattez, Peter Van Goethem, Danny DS, Drekes, Iwan en zoon Tom. Het eerste half uur wordt er pillon gegeven. Samen met de voorzitter rijden we het eerste half uur aan 28 gemiddeld.  Na wat opmerkingen van achteraan milderen we wat vaart. Maar het moet gezegd, de trein in groep drie begint goed te bollen.

Via Sint-Antelinks, Nederhasselt en Outer rijden we naar Ninove. Vandaar nemen we een soort jaagpad (naast een treinbedding) tot in Okegem.  Aan een tempo van om en bij de 25 km/h fietsen we daar in de prachtige natuur. We komen geen kat tegen en er kan rustig gebabbeld worden. Drekes heeft intussen het commando overgenomen, samen met een steeds beter rijdende Tom Van Hende. Dat wordt op termijn een Palingrijder voor de eerste groep!  Zijn progressiemarge mag er alleszins zijn!!

Eenmaal Okegem achter ons zetten we koers naar Liedekerke via het Liedekerkebos.   Via de Assesteenweg rijden we dan naar Sint-Katherina-Lombeek om via landelijke wegen Essene aan te doen.  Daar is onze voorzitter het ongeluk schuldig en hij valt plat. Geen lievemoederen aan : freins toe !! Iedereen aan de kant en de Peter begint aan de minder aangename taak om zijn binnenband te vervangen.  Intussen grapt de plakker erop los. Vooral het voorval in Outer waar hij een bananenschil in mijn achterzak wegwerkte. Iedereen is het dan ook roerend eens dat onze oorlogskas met vijf euro gespijsd zal worden, ondanks het tegenstribbelen van de Plakker. De animosoteit werkt blijkbaar niet aanstekelijk bij de Peter want het werk gaat traag vooruit.

Nadat de reparatiewerken achter de rug zijn, zetten we ons parcours voort richting Affligem.  Als ik het bord “Affligem” zie staan, moet ik onwillekeurig terug denken aan een bezoek die Tanja en ik ooit gebracht hebben aan de abdij van Affligem. Daarbleven me een aantal zaken bij zoals de gewijde stilte in dit prachtig gebouw, de immens mooie bibliotheek met tal van oude werken, …… en de Affligem abdijdrank. Het water komt me in de mond en nadat de plakker dan nog eens zit te pochen dat hij de avond ervoor 10 Orvals naar binnen heeft gewerkt, besluit ik geniepig dat ook ik straks een Orvalleken ga drinken.  De Plakker heeft er trouwens weer zin in, want hij stelt dat aan het tempo dat er gereden wordt in de derde groep, hij er gerust nog 10 Orvals kon gedronken hebben de avond ervoor.

Maar goed, wat later komt Geert Wattez zijn diensten vooraan aanbieden. Drekes en Tom willen het wat rustiger aan doen en ze worden dan ook graag afgelost door Geert, Peter en Iwan.  Zij brengen ons via Welle en Haaltert tot in Ede en Aaigem. Daar wordt het sein gegeven door Marc dat het nu allemaal wat rustiger aan kan. Ook Tom en Drekes willen het wat kalmer. Maar de wind zit natuurlijk ook in het nadeel. Vanuit Aaigem rijden we naar Ressegem. Ik spreek onderweg Tom nog even moed in en maan hem aan om het wiel van De plakker niet meer te lossen, wil hij hem kloppen in de finale. Het laatste stuk tot aan de Palingbeek neem ik voor mijn rekening en vanaf daar besluit ik samen met marc de laatste helling te nemen. Marc zit er wat door en het is niet plezant om alleen aan het lokaal aan te komen.  Aan het gelaat van de Plakker te zien moeten we al niet meer raden wie de finale won. Tom moet duidelijk nog wat meer krachten opdoen, maar hij heeft  alle tijd daarvoor.

Het bezoek aan het lokaal was na een rit van een 63 km meer dan welkom. Na een paar spa’s besloten Marc, de Plakker en ik om de Orval aan te pakken.  Wat kan het leven toch mooi zijn nietwaar? !!

Voor de statistieken : 63 km aan bijna 26,5 km/h

GPS-Link : http://www.gps-sport.net/routes/Route-Groep-3-12-april-2009-_23722
(met dank aan Iwan)

Van uw reporter ter plaatse,

Kamiel Vélo

http://www.youtube.com/user/blogdepaling

depaling@gmail.com


Responses

  1. wrieed skuun weer en druug ’t ein nog
    moar druumen zen vantij toch noch bedrog
    want op ’t leste werdegent toch nog nat nog

    Sjamajee Sjepapke


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: