Gepost door: mijnfietsenik | 29 april, 2009

Verslag groepen 1 en 2 van zondag 26 april ’09


Kermis paraplu?

 

“Bewolkt met hier en daar kans op een buitje” zo luidden de weersvoorspellingen voor vorige zondag. Wel, die hier en daar waren wel duidelijk hier, hebben we aan den lijve mogen ondervinden. Het werd namelijk een uitgeregend ritje, lichte regenval voor alle duidelijkheid. Droog vertrok ik richting vaste vertrekplaats, om aldaar Tommeke, Eddy, Bettini, Tommy en Gruute Plateau aan te treffen. Te weinig spankracht voor een A-ritje, dus werd er ‘bijna’ unaniem beslist een klein ommetje via Herzele, Wouwou en St-Antelinks te maken (het wordt zo stillaan een vast stramien), om vervolgens omstreeks 08u30 het B-elftal te vergezellen.Tommy was tijdens dit ommetje verdacht veel geïnteresseerd in mijn hartslagfrequentie.
… “Ai, ze zijn daar weer” zie ik de B’s denken!
“Ghislenghien” riep Stong, en “hup”, met een mooi peletonnetje ‘Man ! Liberation Frontiers’ vertrokken we. Teveel M!LF’ers om op te noemen, maar als ik de statistieken voor het bezichten van ‘het klassement’ mag geloven, hebben jullie al een kijkje gaan nemen ‘WIE’ aanwezig was. Op grondgebied Steenhuize, in de Tolstraat meer bepaald, achtte Lucas het nodig om lek te rijden. Voor hem en Bartoli, aangenaam kennismaken met het handige hulpmiddeltje, “CO2-bonbonnetjes” genaamd. Eerst pompen, dan de restanten van de peet zijn bonbonnetje toevoegen, en ‘de final touch’ van Tommy zijn ampule waren uiteindelijk toch voldoende om de Lucas zijn fiets weer rijwaardig te maken. In een betrekkelijk korte tijdsspanne zetten we onze tocht verder.De A’s hielden zich zoveel mogelijk gedeisd, en zaten verscholen achteraan en in de buik van het peleton om zodoende geen tegenwind of is het wind tegen?, te krijgen. Waar het precies begonnen is weet ik niet meer, maar lang hebben we er niet moeten op wachten, want na een tijdje was het al van je datje, “REGEN”. Enkelingen overwegen er zelfs al de brui aan te geven, maar het M!LF werkt hoe dan ook aanstekelijk, want ze vermanden zich en zetten uiteintelijk toch door. Onkerzele, Viane, Bever, Ghislenghien, Lahamaide, flobeq, Everbeek.  De regen maakte het wegdek vervaarlijk glad, en hier en daar een slipperjte was dan ook niet uitgesloten. Zo heb ik ene zekere Dirk een elegante schuiver zien maken, door het toucheren van de stoeprand hoorde ik achteraf zeggen, zonder erg gelukkiglijk. Een hele kunst om recht te blijven, en het is dan ook zijn verdienste dat hij zich nog recht kon houden. Door de aanhoudende lichte en opspattende regen/modderdruppels werden we zo stillaan getekend door het slijk en vocht der aarde. Het gekwebbel en getetter leidde ei zo na tot wat onoplettendheid, met daarbij nog het onverwachts opduikende tegenverkeer en het natte wegdek, … het was inderdaad opletten geblazen! Kruisverhoren van dopinggebruik tot oude koeien, de komende reinigingswerken aan de bike, strategische plannen die werden gesmeed, en andere palingpraat werden aangekaart.
Sommigen maakten van de nood(weer) een deugd, want hoe verklaar je anders een schuimend broekzeemvel! Ook Van Droogenbroeck werd herschapen in een Nattebroeck. Tommeke had al een voorgevoel, want hij kwam bij de start aandraven met een niet gereinigde Pinarello. Ook Tommy had deze keer de olie op zak, voor in geval van… en gelukkig had ik mijn regenjasje bij in mijn achterzak, je weet maar nooit dat het zou kunnen regenen!
Mooi parcour, al werd er al te vaak voor ‘the easy way’ gekozen, en het weer kon het nog zoveel mooier maken. In Parike vraagt Stong : ” …en, gaan we nog wat extra km doen of niet!” Toch wel een grapjas hè de Stong. Hij botste op een algemene NJET, en we zetten voort via Lierde naar de Potaardestraat waar ik in de verte de finale zie ontploffen. Aan de radar zie ik Tommy met een niet nader gekend palingrijders in de aanval trekken. Verdere details der finalisten zijn mij totaal onbekend, want ik had blijkbaar iets te lang gekwebbeld.  Geen après-bike voor mij, want er  stond namelijk een (garage)barbeque op het programma.

En??? Zie je ons al rondfietsen in groep met de fietsparaplu?

de fietsparaplu

de fiets- of wandelparaplu (Nubrella)

Onder het motto : het is niet alle dagen kermis, alsnog een verslagje!

Hasta la vista

uw rapporteur

De Peet

http://www.youtube.com/user/blogdepaling

http://nl-nl.facebook.com/pages/Sint-Lievens-Esse-Belgium/De-Palingrijders/42488893723?ref=s

depaling@gmail.com

Advertenties

Responses

 1. De kermesse es een geselink werd, Peetje. Ook aan den toog.

  zatte pulle

 2. Bedankt beste Peet voor alweer een schitterend verslag!
  én, beste Palingrijders,
  ’t was zondag kermis, dus was er KERMISKOERS! De winnaar van deze koeers werd uitgebreid geïnterviewd! Het verslag hiervan komt zo snel mogelijk op den blog!!!

  Sportieve groeten,

  Tommeke

 3. bedankt Peet voor het mooie verslag en het lesje “hoe functioneert zo een bommetje”.
  Als jij elke week een verslag maakt mogen jullie “A’s” elke week met ons meerijden!!!

  saluti
  michele

 4. Mooi Peet, toch fijn om eens met die mannen mee te rijden.
  Weet ge wie er een pluim verdient “Lucas”, zoals da manneken reed en mooi in den buik van het peleton zat, terwijl er anderen al op hun tandvlees zaten hmmmm…. chapeau jongen !!!

  Bettini

 5. Kdenk dat Bettini in nen anderen groep zat zeker, wie zat er op zijn tandvlees? Niemand toch.

  Vino! III


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: