Gepost door: mijnfietsenik | 5 mei, 2009

Verslag groep 1 (en ook een beetje van groep 2) van 3 mei ’09


Van horen zeggen…

 

8uur, ‘early in the morning’.  Uitzonderlijk vertrekuur voor de B’s, dus niet verwonderlijk dat er zich een paar vergist hebben van startuur, … van horen zeggen hè.  Bartoli met zijn spliksplinternieuwe hippe carbonwieltjes trekt alle aandacht…. “zeker 5km/hr sneller” werd er luidop gedacht. Met stip op nummer 1 als vaderdagtip,… ook van horen zeggen.

Serge baguet classic of Bianchi Trofee werd er nog wat ge-heen-en-weer-gesugereerd. Bianchi Trofee dus en een concert van vastklikkende fietspedalen, schakelende derailleurs en taterende palingrijders vertrokken aldus richting Ninove.

Groepen 1 en 2 samen, als dat maar weer goed komt! Blij weerzien met een van de sterkhouders van groep 1, Yvan. Geboren met zijn koersfiets in de maag, hoopte hij zijn revalidatieproces verder te zetten in groep.

Tegen een gezapig tempo haspelden we via St-Antelinks, Aspelare en Outer richting Ninove. In Outer kregen we wederom te kampen met het gevreesde ‘Palinggitis’-syndroom, of zijn dit de eerste verschijnselen van een of ander gevreesd pandemie-griepje? Hoedanook, het orïenteringsvermogen en de daarbij horende richting-aanwijzingen van enkele palingrijders lieten weer de wensen over. Dat wordt een tweede zit voor uw practisch rij-examen Reindert! De klavertjes vieren in de grasberm hadden bij deze weer hun dienst bewezen, en we konden weer zonder kleerscheuren onze tocht verder zetten. Op de grote baan ter hoogte van de winkelketen ‘Carrefour’ groeten tegenliggende fietsers ons.  Bijna niet te herkennen, maar ’t was ons ronde-van-vlaanderen champagne-meisje, biking Peggy Prilmans, ‘sponsored by Van Eyck’. De liefde voor de fiets is duidelijk overgeslagen ten huize Prilmans.

Ninove : Als derde rally van de Bianchi Trofee organiseert WTC Abdijspurters de Abdijroute. Afstanden: 28, 45 of 75 km. Inschrijving aan café de Kring. Vergunningen werden verzameld voor de gebruikelijke gezamelijke inschrijving. Terwijl even rondsnuisteren. Een of ander racefietstje tegen de nadarafsluiting trok de aandacht van Gruute Plateau. Niets speciaals, tot we de merknaam lazen : ‘KRABON’.  Naar mijn weten, de  eerste fiets met een schrijffout.

Er werd dus voor het 75km lange parcour gekozen. Een al iets steviger tempo deed de Elite-troepen al vooraan posteren, en op aangeven van B-art en Bettini werd de Pollare-berg bedwongen. Even achterom polsen, en menig palingrijder begint al rood aan te kleuren. Vooraan kunnen ze de pret niet op, en een glimlach kunnen ze dan ook nauwelijks onderdrukken. Gestaag werd het tempo verhoogd. Enkelingen van de B-groep beschikten over een A-waardige conditie en lieten zich niet kisten. Ze kwamen zelfs vooraan postvatten, en waagden zich aan een kop-aflosbeurt. Mannen met grinta! Moerbeke, Viane, en in Bever voelden we al wat nattigheid. De motregen vermenigvuldigde zich snel in het kwadraat, met een natte bips en dito asfalt tot gevolg. Ook andere niet-paling-aanhangsels kwamen in onze slipstream postvatten. Plots ter hoogte van de Lessen-bos : “PLATTEN BAND!!!”. In de verte zagen we inderdaad dat een niet nader gekend palingrijder zichzelf aan het depaneren was. Tommeken, … hoor ik achteraf zeggen. “Rijdt maar” wordt er gescandeerd, en dat doen we dan ook. Kopman Gruute Plateau blijft zijn superknecht trouw en blijft bij hem. Eigenlijk waren ze een beetje ontoerekeningsvatbaar, omwille van hun deelname aan de Grinta Challenge op zaterdag. De herstellingswerken aan Tommeke zijn lekke band zouden ellendig lang geduurd hebben en een nooit eerder vertoond geklungel geweest zijn! Ook zouden de A’s hier in de prak gereden zijn door …de B’s… allemaal van horen zeggen uiteraard. Laat het volgende filmpje maar komen, Tommeken?

Voor we het weten zijn we aan de controlepost aan de brug in Deux-Akren. Door de crisisperikelen hebben we nog geen zin om nu al te stempelen, en fietsen dus door. Spijtig genoeg, buiten weten om, vertoefden we op een korter traject dan de vooropgestelde 75km, zo zou later blijken. Zarladinge, Goeferdinge, waar richting Deftinge toch wel een psychologisch oorlogje gevoerd werd tussen Bettini en solo-B-Dino! Vol overnemen, terwijl de andere net het beste van zichzelf gegeven had, even doorfietsen als de ander zijn traject iets minder gunstig was, ja die ene vreemde eend MOEST en ZOU er nog afgefietst worden. Maar de hofnar der B’s laat ons op Museeuw-vingerig-wijze al verstaan  : “probleempje, ze zijn goed vandaag”. Hilariteit allom. In Geraardsbergen werd er ons nog een extra dorstlessertje aangeboden door Lipton Ice Tea of was het Aquarius? , nl de felbegeerde en gesmaakte ‘Citrus’-smaak! Deze werd dan ook zonder ‘blikken’ of blozen achterovergeslagen. Schendelbeke, Idegem, waar we ons in het zog van andere elitetoeristen vastnestellen. Appelterre, Voorde… en hier hebben we het allemaal wel in de mot, we hebben een korter traject gevolgd. Slechts een 64tal km volgens ‘Polar’. Ook die kastaars voor ons hadden zich vergist.  Veel te weinig km’s, dus werd er besloten om er nog een stukje aan te breien. Outer, Lebeke, waar ons jong veulen Reindert ons demonstreerde hoe je naar boven danst op de fiets, Heldergem, waar hij opnieuw demonstreerde MET Dino aan het wiel, en eigenlijk feitenlijk Dino een lesje in nederigheid kreeg. Even verder hielden we even halt om de patatjes af te gieten, gauw een kiekje nemen om daarna opnieuw in de juiste trance te komen.

Het toppunt van lef

Het toppunt van lef

 Burst, Zonnegem, Vlierzele, en hier zat de wind duidelijk tegen, is het niet ? Of heb ik dat nu alleen gevoeld? Lettehoutem, St-Lievens-Houtem, Oombergen, Leeuwergem, Herzele. “Rechts aan de molen af” riepen ze. Ik vrees dat ik ook al lichte ziekte-symptonen vertoon, want ik was ei zo na rechtdoor, en heb mijn beste kunst en stuntwerk moeten bovenhalen om niet te vallen. …of was het een verrassingstechniek om Reindert vrijgelijde te geven en hem in de aanval te laten trekken? Hoe dan ook, de blauwe ‘A’rmada’s trokken aan hetzelfde zeel en toonden een nooit eerder getoonde solidariteit. Het peleton wordt stilgelegd. “Ja Peet, ga maar”. Even maakte Dino aanstalte om te remonteren, met 4 ploegmakkers in zijn wiel, maar nee, de ban is gebroken, tegen zoveel strijdlustige ettertjes is ook hij niet opgewassen. Zelfs het podium werd hem niet gegund. 1. Reindert, 2. de Peet, 3. Bettini, 4. Yvan, 5. Dino en 6, meesterafstopper B-Art.

Geen podiumplaats voor Dino

Dino in de tang

Geen gezever, Dino reed een dijk van een wedstrijd, en heeft ons hierbij goed geëntertaind. Hij had goeie’cuube’ benen. Misschien mistte hij wel zijn makkers, die met ‘reizen Malbo’ aan het citytrippen waren. Ik weet niet of die bronnen betrouwbaar zijn, want het is ook van horen zeggen!

Vreemde eend MET foute kledij

Vreemde eend of witte raaf, MET foute kledij

Dino, merci voor de nodige fun, en stof die je me gaf tot schrijven!

En, ook dank aan de barmeid, want ze was weer ‘tapper’ en heeft ons tijdig voorzien van de nodige dorstlessers en opwarmertjes.

Voor de cijfer-freaks : 104.5km tegen 31.7gemiddeld, deze ben ik zeker, dus is het eens NIET van horen zeggen.

Met hoogachting

uw (g)rapporteur

De Peet

http://www.youtube.com/user/blogdepaling

http://nl-nl.facebook.com/pages/Sint-Lievens-Esse-Belgium/De-Palingrijders/42488893723?ref=s

depaling@gmail.com


Responses

 1. Ge wordt met de week straffer Peet ,ge zijt een levende pen.
  En ja het is zo, we waren één team :”één voor allen en allen voor één”.
  Sorry Dino voor deze sportieve nederlaag, maar geweet dat ge altijd weer welkom zijt bij de A’s.
  Zoals ge nu rijdt, hoor je niet bij de B’s.
  En Reindert, met klasse afgewerkt hé man, ge hebt de feeling te pakken!!!

  Bettini

 2. Inderdaad beste Peet, de Peter VDP heeft u goed gebrieft ;-)) die BBB-pompkes trekken op niks. In de vuilbak ermee.
  En de B’s hebben de A’s kapot gereden… toch een beetje nuanceren hoor: Tommeke heeft volgehouden tot aan de meet! ’t Was Gruute Plateau die het pittige parcours van de Grinta de dag ervoor nog niet helemaal verteerd had. Uiteraard is dit niet abnormaal: wie deze rit gereden heeft (het grootste gedeelte in het losgeslagen gezelschap van TVDP) weet waarover we het hebben!!! ’t Wordt tijd dat oa. Peter VDP zich ook eens toont op een van de extra ritten 😉 Komaan hee Peterkens, maak jullie borst maar nat, want de klassementsrijders van groep A worden met de week sterker 😉

  Tommeke

 3. In de journalistiek mag je je bronnen niet prijsgeven Tommeke 😉
  en ik heb respect voor jullie klassementsrijders, daarom dat ik jullie ontoerekeningsvatbaar verklaar 🙂

  de Peet

 4. heel knap verslag Peet!!
  ik stel me alleen de vraag waar de solidariteit was in groep A toen onzen beste Tom plat reed?
  Toen ik hem aan de kant zag staan stond er maar één A bij en zijn er uiteindelijk twee B’s bij hem gebleven.
  En Tom, wil je de Peterkens niet over dezelfde kan scheren aub, Michele was daar zaterdag :-).

  saluti
  michele

 5. Héla Bartoli, wij hebben wel degelijk gewacht op Tommeken.
  Maar hij heeft het kopmanschap afgestaan aan ons, wat toont hoe een groot kampioen hij is!!!

  Bettini

 6. Met den Dino altijd plezier !! Nen wijzen tiep !

  Kamiel

 7. jawatn op die foto’s o den dino uk nog a een peire op zekers?


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: