Gepost door: WTC De Palingrijders | 6 mei, 2009

Verslag groep 3 dd zondag 3 mei 2009


Alweer een rit met vele discussies

Met wat stijve spiertjes begeef ik mij tot bij Patricia. Hopelijk blijft het droog en gaan we een rustige rit tegemoet. We hebben het gisteren toch maar weer gedaan. Onze 3 jongen gasten (Jonas, Lucas & Tom) zijn goe bezig. Heb ze een paar keer moeten tegenhouden of ik kon alleen rijden daar in het verre Doornik!! . De Grinta-tour was toch wel zwaarder dan we gedacht hadden. Er stonden maar 4 hellingen op het programma maar het was soms afzien van tijd tot tijd. Veel vlakke stukken waren er niet bij en de wegen waren soms in slechte staat.

Terug naar onze rit van vandaag. Met 10 man (Joris, Drekes, Marc, Dirk, Tom, Iwan, Timothy, Jonas en 2 afzakkers van groep 2 Sander & Tim) starten we vandaag aan onze zondagse rit. Er is een grote afwezige : onze Kamiel, het zondagse klapke zit er niet in vandaag met hem. Niet aan te doen, hij is voor 3 weken uit en we moeten vertrekken.

Vóór het vertrek zijn er al 2 valpartijen gemeld van onze Joris. We zouden hier ook beter een klassement van bijhouden en hij zou zeker aan de kop staan. Wat blijkt : hij is al eens tegen de grond gegaan bij het fietsen naar de Paling en bij het aankomen liet hij zijn valkunsten zien voor alle aanwezigen. (Joris 2 – Danny 1).

Het was Joris zijn dagje niet !!

Het was Joris zijn dagje niet !!

We zijn nog maar nog net vertrokken (ongeveer 6km) en het is bijna weer prijs. Wanneer een auto ons voorbij rijdt, duwt Marc de Joris tegen de auto : bijna 3-1. Het tempo blijft laag maar er is één ding die opvalt : De Plakker gaat niet van de kop. Is de kampioen in spe de snelheid aan het bepalen? Wil hij aan iedereen laten zien dat hij de kopman is na de gebeurtenissen van de voorbije weken? Zal hij de komende ritten alles bepalen? We zien wel, ondertussen begeven we ons richting Brakel. En nee het blijft niet droog verdomme, er vallen druppels.

De Plakker bleef ostentatief vooraan de leiding geven!!

De Plakker bleef ostentatief vooraan de leiding geven!!

Op de Eikenmolen gaat iedereen zonder enig probleem deze helling over. Man man man, zijn we goe bezig in groep 3 of niet. Alhoewel sommige klagen dat er te weinig gewacht wordt, dat er te weinig in groep wordt gereden. Het is reeds vaker gezegd maar de nervositeit blijft zeer hoog in onze groep, nog nooit meegemaakt in mijn fietscarrière. Speelt het kampioenschap nu werkelijk zo parten?

Marc, Drekes en Joris op de top van de Eikenmolen

Marc, Drekes en Joris op de top van de Eikenmolen

Ter hoogte van Erwetegem zien we iemand verdwijnen uit ons peleton : Timothy ziet het niet meer zitten en verlaat ons. Hij voelde zich al een ganse rit niet goed. Na 30km schiet Jonas in positie, hij denkt dat we gaan sprinten daar we aan het lokaal passeren maar er wordt hem aangemaand om zijn krachten nog wat te sparen voor later.

Op de Pardassenhoek is het weer prijs!! Alweer een discussie: “rechtdoor”, “nee linksaf de straat is niet gemaakt”, “jawel”, “niet waar”, “we gaan van het parcours af”, “tis nie”, …. jongens toch, wa is dat hier allemaal. EN JA JA NEEEEEEE toch geen 3-1, Joris kan nog net zijn fout herstellen wanneer hij tussen de 2 betonstroken terecht komt met zijn wiel. Ondertussen toch naar links gereden en effectief het parcours verlaten, de pijltjes op straat vind ik niet meer terug de volgende kilometers.

Wat een hectische rit, de sfeer in groep 3 zit echt niet goed, alweer een discussie nu in Ressegem, “rechtdoor” of “linksaf” …… denk dat we best eens op teambuilding gaan om alle plooien glad te strijken. Uiteindelijk rijden we naar rechts maar eerlijk gezegd met een bang hart. We rijden terug richting het rond punt waar Danny vorige week het asfalt gekust heeft. Maar geen problemen deze keer, we gaan er vlot langs.

Tim moest ons vroeger verlaten.

Tim moest ons vroeger verlaten.

In Woubrechtegem valt de groep uit elkaar. Tim beslist om via een kortere weg naar huis te rijden wegens verplichtigen en wil blijkbaar geen problemen hebben met moeder de vrouw. Bij Joris & Tom is het beste er ook af en ik blijf samen met hem achter om op een rustig tempo naar het lokaal te rijden. Maar dit is blijkbaar niet het geval bij de anderen, daar wordt de finale ingezet en Jonas blijkt de overwinning op zijn naam te zetten : hij zou de plakker geklopt hebben in de sprint op de kruisweg.

Gegroet van uw reporter ter plaatse,

Iwan

GPS Grinta groep 3 :

http://www.gps-sport.net/routes/Parcours-Grinta-Challenge-63km_25913

GPS Uitstap zondag 3 mei :

ttp://www.gps-sport.net/routes/Groep-3-3-mei-2009_25912

http://www.youtube.com/user/blogdepaling

http://nl-nl.facebook.com/pages/Sint-Lievens-Esse-Belgium/De-Palingrijders/42488893723?ref=s

depaling@gmail.com


Responses

 1. Iwan, bedankt he maat!! Je verslag mag er ook best wezen. Ieder zijn stijl en humor !!! Ge ziet, Kamiel is gerust vervangbaar !

  En de Plakker geklopt door de Jonas! Prachtig. Goed gedaan Jonas, hoewel we er rekening moeten mee houden dat de plakker wel constant vooraan heeft gereden he 🙂

  Joris : stop met vallen he maat! 😉

  En de mannen van groep twee: bedankt voor de sportiviteit!

  Kamiel

 2. de plakker gekopt ? T’is t’eerste da ik daar van hoor,Liegt Jonas nie een beetje ???Dacht da ik al onder mijne douche stond als hij in ons lokaal toekwam.

  De Plakker

 3. helaba , plakkerke!!Is de meet nie aan de groene streep aan ons lokaal???ge waart natuurlijk eerst naar beneden aan het rijden en ik zat in je wiel maar toen reed jij naar rechts en ikke naar links en ik dacht yyyyyyyyyyeeeeeeeeeeeesssssssssssssssss , schumie is den eersten!!!!!!!!
  t’ ja het is tot het einde hé.moar toegegeven moest je zijn voort gereden ik was eraan geweest ;-)).

 4. Mogen we de plakker niet zien aankomen misschien? Met zijn tong uit de mond? Komaan he plakker !!

  plakbozze

 5. Azu lachen mee Herman Tim dagge guir dut! Daddes ne sjukkeleijr, ge meugter azu nie mee lachen. Ken zoo ni geijren in zijn plekke zijn!
  en dieje Joris, dieje krijgt ne prijs veurt vallen op zijn bakkes mee de kampioenenviering, da wetemen nou aa!

  de stillen


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: