Gepost door: WTC De Palingrijders | 22 mei, 2009

EddyMerckx Koerst (en wint) weer !!!


Het was even schrikken toen ik onlangs de wieleruitslagen bij de nevenbonden uitploos.  In Asbeek zag ik als laureaat bij de VWF, C-categorie ene EDDY Merckx op de eerste plaats staan.

Zou de enige echte Eddy terug op de fiets gesprongen zijn en de amateurs van de VWF een poepke laten rieken hebben? Wat zou zijn Claudine daarvan gezegd hebben. Of was het door een ruzie met vrouwlief dat hij terug gekeerd was naar zijn oude liefde?

Hiervan moest uw reporter ter plaatse het fijne van weten, want alles wat Merckx aangaat interesseert mij!

Mijn zoektocht kon beginnen en jawel, ik had al snel vis aan de haak. Zo kwam ik uit bij een havenarbeider in Antwerpen.  En zo kwam ik aldaar oog in oog te staan met een beer van een vent ……. Eddy Merckx !

Op 19 november 1969 zag Eddy het levenslicht. Exact 122 dagen na de eerste triomftocht van zijn naamgenoot in de Tour. “Mijn ouders waren rasechte supporters van Eddy Merckx.”, zegt hij. “Ook mijn moeder, Jawel.” , aldus een lachende Eddy.  Of hij dan familie is van de allergrootste onder alle wielrenners? “Neen, zelfs niet in de verste verte!”.

“Kleine” Eddy Merckx werkt als havenarbeider in Antwerpen en trad in 2007 in competitie bij de VWF. Hij won in 2008 vier wedstrijden. En nu was hij met de zegebloemen weg in Asbeek.

Kleine Merckx heeft ook nog een paar leuke anekdotes : ” Als ik aan de aankomst passeer en de omroeper scandeert mijn naam, dan staan alle mensen langs de kant versteld te kijken!.  Maar de volgende farce blijft me nog steeds bij : als kind voetbalde ik bij KSV Bornem. Ik was toen 12, 13 jaar. Ik maakte op een gegeven ogenblik een fout en de scheidsrechter riep me bij hem. Toen hij mijn naam vroeg en ik hem EDDY MERCKX antwoordde, gaf hij me prompt een rode kaart. Hij dacht dat ik echt met hem aan het sollen was!”.

Arme jongen :))

Vele wielergroeten van uw reporter ter plaatse,

Kamiel Velo

Links "kleine" Eddy, rechts "Grote" Eddy

Links "kleine" Eddy, rechts "Grote" Eddy

Bron : het nieuwblad 23/04/2009

http://www.youtube.com/user/blogdepaling

http://nl-nl.facebook.com/pages/Sint-Lievens-Esse-Belgium/De-Palingrijders/42488893723?ref=s

depaling@gmail.com


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: