Gepost door: WTC De Palingrijders | 26 mei, 2009

Verslag groep 3 dd zondag 24 mei 2009


Prachtige rally van WTC De Torenvrienden

Met elf moedigen stonden we aan de startlijn aan ons lokaal De Paling. De zon was prominent aanwezig en voor de eerste maal dit seizoen had ik de korte koersbroek aangetrokken. Weg met de winterkledij, weg met die lange koersbroek en thermo-vest. Leve de zon, leve de zomertemperaturen!

Zo dachten ook mijn andere makkers er over : Joris, Marc, Dirk, GPS-ken, Step2002, Coureur Alleene, De Plakker, de Pat van Ezel, Timothy en Marc T. We spraken af om de rally van WTC De Torenvrienden te rijden. Die passeerde aan ons lokaal en we hoefden maar de rode pijlen te volgen. Betalen zouden we op de terugweg in Herzele! Eerlijk is eerlijk 🙂

Voor mij zou het alleszins een zware dobber worden. Na vier weken opnieuw bij mijn maten van groep drie!! Enkel een testrit een paar dagen ervoor was mijn enig koersritme. Hopelijk zou mijn schouder niet al teveel problemen geven. Maar vooral het zware parcours baarde me zorgen, zeker na vier weken inactiviteit!

Mijn twijfel zaaide ook lichte paniek bij Marc VDB. Ook hij zag een dergelijk zwaar parcours langs Flobecq en Ellezelles met argusogen aan. Alleen het goede weer overtuigde ons om door te zetten 🙂

Maar geen gezaag verder. Met ons elven vatten we de rally aan. Parcoursbouwer is trouwens een oud-Palingrijder : Ignace Lauwaert. Tevens een geducht tegenstrever voor de komende kerstcross dit jaar. Naar verluid zou hij al driest aan het trainen zijn om alle Palingrijders een poepke te laten ruiken dit jaar. De kerstcross 2009 wil hij op zijn palmares . Ons mannen zijn gewaarschuwd 😉 🙂 😉

Via Pachtersvelde en Gaverland reden we naar Lierde. Onze Pat Van Ezel en Timothy reden resoluut aan kop. Zo resoluut dat de Pat zijn ontketende Timothy op Gaverland al moest terughalen. Den Timothy was immers een bende voorbijrazende wielrenners gevolgd. De Pat kon niet anders dan  zoonlief terughalen, dit ondanks het gebrul ….. en de Pat die kan brullen hoor !

Beresterke Timothy ....

Beresterke Timothy ....

We waren al ter hoogte van de Caudenberg toen ze pas aansluiting hadden. Zo ver was Timothy meegevolgd! De eikenmolen werd in compacte groep beklommen. De afdaling was gevaarlijk, zeker aan de steenweg, maar een geduldige automobilist liet ons de steenweg kruisen zodat we niet moesten stoppen.

Ondertussen zat de moral er al goed in. Joris en GPS-ken waren weeral de grapjassen van de dag. Het zag er nochtans niet goed uit in het begin voor GPS-ke, want de man had ocharme twee uurkes geslapen.  Het uitgangsleven eiste vooral bij aanvang van de rit zijn tol. Pas nadat ik begonnen was met hem uit te dagen, schoot hij wakker. Meteen het begin van een plezante rit.

Amper twee uur slaap ......

Amper twee uur slaap ......

Ook de zon vergezelde ons en dat was eraan te zien. Alleen maar blije gezichten. Ook als het bergop ging, want daarvoor had Ignace gezorgd : een mooie parcours, vol met bergen! Een eerst serieuze test was er in Everbeek. Van Everbeek beneden naar jawel … Everbeek boven. Ik vatte post achteraan bij de Joris en Marc. Vooral Joris wist niet wat hem te wachten stond. Ik waarschuwde hem voor de lange beklimming en vooral voor de laatste scherpe bocht naar links. Daar moesten we toch even op de tanden bijten.

Joris, Marc en ikzelf reden samen de laatste honderd meters naar boven. Vanaf nu zou het definitief beginnen! Op naar Flobeque en Ellezelles. Vooraan was een sterkrijdende Marc T. gaan postvatten, naast de immer aanwezige Pat Van Ezel. Het moet gezegd, Marc T. doet meer dan tanden trekken in de week. Hij moet verduiveld veel getraind hebben ook de snoodaard!

GPS-ken had ondertussen met zijn moderne bandopnemer (met USB-uitgang!  🙂  ) een interview van mij afgenomen. Waar haalt hij het toch uit ! Hilariteit alom. Waar gaat dat allemaal eindigen met den Iwan?!

Ik besloot om mij te sparen, zeker met wat er nog op ons afkwam : de beklimming van Queneau en de Quatre vents. En de Steenbeekberg te Schorisse wachtte ons ook nog op. Achteraan in de groep en vooral uit de wind, dat was de boodschap. Ik vertoefde daar in het gezelschap van Tom en Dirk De Winter. Ook Coureur Alleene frequenteerde daar de achterste gelederen.  Zou hij een rotdag hebben misschien?

En waar zat De Plakker, hoor ik u al vragen? Wel, die zat rustig in de buik van de groep mee te peddelen. Geen trap te veel gevend! Hij was blijkbaar al bezig aan de finale aan het denken. Hij wist maar al te goed dat een overwinning vandaag moeilijk zou worden met een beresterke Marc T., een verduiveld sterke Timothy, een razendsterke Dirk De Winter en een Oersterke Pat Van Ezel. De Plakker was blijkbaar al aan het rekenen 🙂

De Pat Van Ezel was vooraan niet weg te slaan !

De Pat Van Ezel was vooraan niet weg te slaan !

De beklimming ondertussen van Queneau en Quatre vent tot aan de Ninoofsesteenweg. Een verduiveld steil stuk, dat maar blijft duren. Opnieuw dezelfde drie achteraan : Marc, Joris en Kamiel. Ik reed mijn eigen tempo en maande Joris aan dat ook te doen. Onze makkers zouden ons immers opwachten aan de steenweg. Dat wist ik zo ook wel. En inderdaad, eenmaal boven verpoosden we even. Een beetje eten en wat drinken om dan naar de befaamde Steenbeek te gaan. Maar eerst moesten we de Kaperij nog op. Een kleine nijdige helling, maar niets vergeleken met de Steenbeekberg. In de afdaling tot aan de voet ervan, verwittigde ik Marc en Joris om tijdig te schakelen. Want de beklimming begon direct als we rechts opdraaiden. Wie stond er goed geschakeld? Kamiel natuurlijk. Joris en Marc hadden “de tijd” niet gehad om hen op 42-28 te zetten en de miserie van het schakelen kon beginnen. Ik bleef bewust achter Joris en Marc.

Het steilste stuk was er al na 100 meter. Een vermoeide Joris zette daar voet aan de grond. Ik reed pal achter Marc. Ik zette me recht op de trappers, zo steil was dat stuk. Als ik dat niet zou kunnen, zou ik ook voet aan de grond moeten zetten. Ik was echter nog lucide genoeg om rechts van mij een plaatselijk bewoner te zien die op zijn gemak bezig was met verven. Terwijl ik alle lucht uit mijn vege lijf perste, stond die man rustig zijn ramen te verven. Twee werelden van verschil …… 🙂 🙂

Goed halfweg kwam ik in mijn ritme en stak ik de Marc voorbij. Op de top stond Coureur Alleen mij te filmen. Samen met Tom zag hij mij en Marc en Joris bovenstrompelen. Moet een mooi zicht geweest zijn. Maar eenmaal boven werden we terug opgewacht door de makkers. Rap even wat gedronken en weg waren we alweer.

Het parcours liet ons nu even toe om op adem te komen. Ter hoogte van de Bieststraat werden we plots voorbijgestoken door een razende groep : onze palingrijders van groep 1. Wat een vaart hadden die mannen. Ik zag Bettini en Gruute Plateau en Tommy. De rest reed zo snel dat ik ze niet hekende 🙂

Meteen het sein voor onze jonge gasten om mee te springen : Coureur Alleene, Step2002 en Timothy vlogen erachteraan. Ook De Plakker en de Pat Van Ezel probeerden de aansluiting te zoeken. De rest bleef op een rustig tempo verdergaan. Tot aan de volgende helling : de Elverenberg.  Een beestig knoepke, zeker als je al een zwaar parcours in de benen hebt. Maar terug hetzelfde spektakel. De beteren direct weg en Marc, Joris en Kamiel vanachter. We reden begot in het spoor van een tandem, twee wielertoeristen van Lochristi. Veel bewondering voor die mensen op zo een zwaar parcours !!

Na de Elverenberg reden we richting Zottegem. Onderweg werden we opgewacht door De Plakker, de Pat van Ezel en Timothy. Ze hadden de rol moeten lossen bij groep één. De Plakker was er met den Timothy zelfs niet in geslaagd om er bij te komen. Ze strandden op 50 meter. Ellendig moet dat geweest zijn !!! Moedige Tom Van Hende was er ook niet bijgeraakt en was ons al eerder komen vervoegen! Toch chapeau voor zoveel strijdlust !!!

Er wachtte ons in Zottegem dan nog een laatste helling : de Grotenbergestraat. Maar we namen die hindernis zoals alle andere!  Toen Joris, Marc en ik bovenkwamen was de rest al gaan vliegen. De finale naar de sportzaal in Herzele was ingezet. Dat ging (zoals altijd 🙂  ) aan mij voorbij. Nadat we daar betaald hadden aan de lieve Christel (en na een lekker frisse Jupiler) vertrokken we naar het lokaal.

Daar zaten de mannen van groep één al te drinken aan de overkant van de straat. Coureur Alleene was er ook bij, hij had pas op de laatste helling moeten lossen. Proficiat beste Jonas. Waar is de tijd dat ik je leerde fietsen en dat je zat af te zien op die fiets. Nog maar een paar jaar geleden is dat! Ondertussen ben je al enorm vooruitgegaan. Ooit rij je mee met die elite-Palingrijders …… en dan zal ik fier als een gieter zijn!

Een prachtige dag, een prachtige rally, een fijne dag met de makkers, afgezien maar ook veel lol gehad, een prachtige zon als metgezel, een zondag om niet te vergeten.

En natuurlijk beste vrienden, zo een dag moest passend afgesloten worden. Samen met GPS-ken en Tornado Tom heb ik daar de rit voor gedaan gemaakt. Rond drie uur hebben we afscheid genomen van ons gezellige terras en zijn we met z’n drieën huiswaards gereden …………  De zon lachtte ons breed toe ………..

Van uw reporter ter plaatse,

Kamiel Vélo

PS : 63 km aan 24 km/uur gemiddeld, zonder Drekes die pas terug was uit Lourdes. Met deze Drekes nogmaals mijn bewondering voor een Flandrien als gij zijt!!! Drekes ge zijt nen CRACK!!!!

Een verslag van groep twee volgt later deze week. Dat heeft De Peet toch beloofd 🙂

http://www.youtube.com/user/blogdepaling

http://nl-nl.facebook.com/pages/Sint-Lievens-Esse-Belgium/De-Palingrijders/42488893723?ref=s

depaling@gmail.com


Responses

  1. twas nen schone rit .
    ma ik em moeten op mijn tanden bijten ze om bij groep 1 te blijven.

    schumi

  2. elaola kben kik wel bij groep 1 geraakt ! aleen de plakker niet waar of niet waar mannen ?


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: