Gepost door: mijnfietsenik | 27 mei, 2009

Verslag groep 2 van 24 mei ’09


De Poort der Vlaamse Ardennen

 

Na mezelf een half uurtje extra slaap cadeau te doen op zondagvoormiddag, rolde  ik me zowat uit bed. Het gekrijs van die vervloekte wekkerradio is niet te harden (zijn dagen zijn geteld!).  De mokken troost brachten mijn gemoed tot bedaren. Het getsjilp van de vogeltjes en de helderblauwe hemel voorspelden veel goeds. Weg met de Sabine Haegedooren en Frank deboosere-prognoses of eender welke weersvoorspelling dan ook. Routineus sleepte ik me naar de porseleinen pot, tooide ik me in mijn zondags outfitje en voorzag ik mijn latexbinnenbandjes van de nodige perslucht.

lichte druivensapvergiftiging, overdadig bourgondisme, too much party, … Teveel van alles,te weinig van niets en nog een resem excuses waarvan er toch ‘minstens’ eentje in aanmerking moet kunnen komen om mijn afwezigheid bij de A-Ambetanterikken te staven, nekten me ertoe het iets minder aan te doen. Trouwens, mijn contractbesprekingen voor volgend jaar bij de B’s zijn in volle gang. Onder het motto ‘Less is more’ ging  ik deze keer eens van start bij de B’s.

Kenny VC kwam met zijn vierwielaangedreven motorig voertuig net na mij en dorpgenoot Peter VDP aan. In ware gangsta-style, getooid in marcelleke (kan ook craftondergoed geweest zijn), zonnebril en basketsloefkes, sloot hij een deal af met ene zekere PDS. Dat wordt straks Red blasten. Of was het de red bull cola, waar zoveel comotie rond is, want er zijn namelijk sporen van cocaine in dit goedje gevonden. In Germany welliswaar, maar dat zal Tom Boonens advocaten worst wezen. Hun verdediging ligt al klaar! Met veel merckxisimo sleutelde Kenny zijn ros in elkaar en prepareerde hij zich voor de nakende torenvriendenrit. Ondertussen waren de andere B-ridders de rangen komen vervoegen.

Geen klassementleider, geen rode lantaarn, geen Oost- noch Westblokkers, zelfs geen wittebroodsweker, enkel een achttal enthousiaste fiets’bestuurders’ (gastrijder de Peet, VDP Peter, de Flandrien08, Kenny VC, Marc VD) en het gros van het fiets’bestuur’ (Stong Gedong, le président Peter en de portefeuille van de club Geert). We zullen dus op onze pedaal’tellen’ moeten passen!

En passant zoeft de A-kudde ons voorbij.  Bijna niet gezien, want ze waren toch alweer niet aan het wielzuigen zeker!  DE SLEPERS!  Ik werd nog aangepord mee te wielzuigen, maar dankte wijselijk.

Eerst nog naar de inschrijving te Herzele, waar de Malle Malbo’s alweer ons pad doorkruisten.  De te volgen bewegwijzeringsinitialen : ‘TV’, van ‘Te Volgen’, kan ook van Toren Vrienden zijn!  Opmerkelijk toch hoe onze wegen ontsierd worden met allerhande abstracte pijltjes, figuurtjes en lettertjes in diverse kleurtjes! Er werd voor de langste afstand gekozen, en we zouden wel zien waar we uitkwamen.

Vanuit Herzele mochten we terugkeren van waar we gekomen waren en daar passeerden wij op onze beurt de rallentisseurs van groep 3, die zich op hun manier aan het klaarstomen waren voor hun zondags ritje. Steenhuize, Lierde, Brakel, Parike, en daar kregen we een eerste klimmetje voorgeschoteld, namelijk de ‘Fayte’, een niet te onderschatten vlaams uitgerokken molshoopje. Everbeek, Flobeck, waar de Flandrien08 voor de zekerheid de splitsing 60 verkoos, om het aperitief van zijn feestelijke verplichtingen niet te missen. 

En nu doken we letterlijk ‘le Pays des Collines’ binnen. Gekend terrein voor mij, maar het blijft toch verrassend mooi hoor. Richting Oeudeghien en contreien, en daar ergens ten velde stond een geïnproviseerd controlepostje. We schoven aan voor het buffet. Cola, water, peperkoek, musliebars,…. we kwamen weer niets te kort! Sommigen maakten van de nood een deugd, en probeerden op ecologische wijze onkruid te verdelgen.

Palingrijder geniet ... van het landschap

Anonieme palingrijder geniet ... van het landschap,

 

...terwijl neemt ongeduldige Peter VDP een afwachtende houding aan!

...terwijl neemt ongeduldige Peter VDP een afwachtende houding aan!

 Kronkelende smalle weggetjes met af en toe een molshoopje, adembenemende vergezichten leiden ons naar een monster van een berg, de Rossignol, of was het Hameau des Papins? Verstand op nul, niet makkelijk als je een IQ van 170 hebt!  GRAPJE!   Best niet doen, anders kan je boven wel eens parkeren, en parkeerplaatsen zijn er niet eens voorzien! Zelfs geen loungezitjes, om de anderen zien boven te puffen. Ik vraag me af of het op deze helling is dat Stong is klaargekomen tijdens zijn Grinta Challenge? Geen sporen te bekennen, het zal dus ergens anders geweest zijn!  Feit is dat we ons deels op Grinta-parcour bevonden. Onze voorzitter kreeg daarna nog af te rekenen met een lekke band. De bandenwissel kent ook voor hem geen geheimen meer. Stong heeft duidelijk terreinkennis, want hij heeft pas gewacht op de daaropvolgende helling. Foei Stong! Of moesten er nog sporen uitgewist worden?

Bandenwissel voor Peter VG

Bandenwissel voor Peter VG

Op de pittoreske wegen richting Ronse posteer ik me meermaals achteraan, je weet maar nooit dat er uit de penningmeester zijn zakken iets valt.  Ronse-klein-Frankrijk, Richting Schorisse. Hier trokken niet alleen de landschappen de aandacht van de palingrijders! 2 getatoëerde fietsende wags in vacuum getrokken fietspakjes vulden het landschap aan, met waakhonden welteverstaan!  Bergen Kapperij en Steenbeekstraat deden ons snel van gedachten veranderen. Eenmaal boven kwamen we in een totaal andere wereld terecht.  Was boven niet de hemel en beneden….?  Soit, 2 losgeslagen brieken opa’s getooid in aftands Lotto- en QuickStep-classic-tenue waanden zich de Van Petegem en de Boonen in de aanval tegen het peletonnetje Palingrijders. HYLARISCH!!!  ‘Mea Culpa’, de Peet had zijn fototoestelletje niet in de aanslag! DAMNED! Ik denk dat ze bij de avondtelling in de psychiatrie raar gaan opkijken als ze vaststellen dat er 2 ontbreken!  Een van hen had zelfs een ‘handmade’ houten spatbordje gemonteerd op zijn stalen ros!  Waarschijnlijk vervaardigd tijdens het knutseluurtje.

Eenmaal ze uit het zicht waren, werd er beslist om via het achterpoortje van ‘de poort der vlaamse ardennen’ linea recta huiswaarts te rijden, want het was al circa 5 voor 12 en de ‘chicken’ was vermoedelijk bijna ‘sold out’ in het kippekraam. Dat zal vermoedelijk een ‘Bistro diner’geweest zijn, Kenny! De kortste weg, ‘de Berendries’ die kon er dus best nog bij, want er mag ook al eens geklommen worden.

Buiten een paar dwarsliggers, die ons terug op de sporen deden bollen, en een verdomd sterk rijdend B-elftal (Stong en PVDP horen toch thuis in het rijtje der A’s hoor), geen andere noemenswaardige hersenspinsels die mij te boven komen.

per 2 in de rij, schoolse discipline bij de B's

schoolse discipline bij de B's

Uitermate goed ge(s)maakte rally, “de poort der Vlaamse Ardennen” waardig, proficiat Torenvrienden. De zwakke rode, vaak iets te laat geplante bepijling nemen we er dan maar met een zonnige glimlach bij. Nieuwschierig of het er dinsdagmorgen na de hevige onweders ook nog allemaal zo mooi oogde ?

Polar is op ziekteconsultatie, dus geen cijfertjes deze keer.

tot dusver mijn portie blogvulling.

uw grote-mond-grapporteur

de Peet


Responses

  1. Wel Peet dit is echt tof om lezen! Echt prachtig geschreven! Chapeau!

    Vino groet!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: