Gepost door: bartoli | 2 juni, 2009

tilff-bastenaken-tilff


                 Angleur- Bastenaken- Angleur 2009

 Na enkele mailtjes en telefoontjes op zaterdag had ik mijn wekker om 05.15 hr gezet zodat ik tijdig mijn twee kompanen kon ophalen. Mijn eerste afspraak was bij onze eenzame C-rijder Drekes die gepakt en gezakt klaar stond inclusief zijn fiets. Als chauffeur met minister Drékes achteraan in de auto ging het richting onze flandrien André die op zijn beurt ook gepakt en gezakt klaar stond.

Om goed tien na zes vertrokken we richting Angleur om daar aan te komen rond kwart voor acht. Na wat manouvreren en draaien een plaatsje gevonden in de buurt van het sportstadion alwaar de inschrijving plaats vond. Eens ingeschreven en de nummers aangebracht konden we richting start en dit via een lange maar niet ongevaarlijke afdaling en dit vooral door het aanwezige verkeer.

Nog voor we aan de start verschenen was onze enige C rijder van de dag zijn controle kaart al kwijt, dan maar zonder kaart dacht hij en weg waren we. De afspraak was dat we niet constant bij elkaar gingen blijven en ieder zijn eigen tempo zou rijden omdat dit op dit parcours ons het beste leek. Drekes vond dit blijkbaar een heel goed idee want na de eerste kilometer hing hij al een eind achterop.

Bij het beklimmen van de eerste helling reed ik plots nog alleen en vanaf dan heb ik beslist om op regelmatige basis te stoppen en te wachten op onze flandrien. Op die manier kon ik hem nog wat uit de wind zetten op de vlakkere stukken en stonden we er niet alleen voor indien één van beide pech zou hebben. Al de hellingen opnoemen begin ik niet aan maar diegene die ik onthouden heb zijn de “cote de wanne” en de “cote de la redoute”. De eerste omdat hij zo onregelmatig is, een beklimming waarop je heel moeilijk een trapritme vind. De tweede omdat hij gewoonweg zwaar is. De meerderheid van de andere hellingen zijn eerder regelmatig en mits het vinden van de juiste cadans zijn deze allemaal te overwinnen.

Het is een prachtige rally met zeer mooie vergezichten voor diegene die er nog kunnen van genieten, met prachtige hellingen en zeer mooie afdalingen. Door het feit dat ik probeerde om André zoveel mogelijk uit de wind te zetten werd er ook achter ons regelmatig een treintje gevormd. Toen ik het bord “14 km voor de volgende helling cote de la redoute” zag vond ik het moment rijp om op een goed lopend stuk de snelheid wat op te drijven. Mijn gevoel zei mij dat er wel enkele volgde in mijn spoor maar mijn verbazing en bewondering was groot toen ik onze eigen flandrien opmerkte in het groepje achter mij en dit tegen een toch voor ons hoge snelheid(40 km/uur). Heel knap van André!!

De laatste keer dat ik gewacht heb op André was boven op “la redoute” om dan samen de laatste kilometers af te haspelen. De tevredenheid van André over zijn vormpeil en zijn gemiddelde (25,1) was zo groot dat hij dit bij de aankomst direct wou vieren met een plaatselijk biertje, spijtig genoeg geschonken in een plastieken bekertje. Ikzelf hield het als bob bij een ice tea, niet dat ik niet tevreden was met mijn gemiddelde van 26.2 km/uur maar ik moest nog een heel eind rijden en had twee van onze grote kampioenen bij mij in de auto.

Na de laatste helling van 2.4 km samen genomen te hebben hadden we tijd zat om te genieten van een welverdiende douche. Die tijd werd ons gegund door Drekes want die is een tweetal uur na ons toegekomen met een gemiddelde van 21 km/uur.

Mijn hoed af voor beide André’s voor hun prestatie en nogmaals proficiat aan Drekes voor zijn lourdes avontuur.

Saluti

Michele

http://www.youtube.com/user/blogdepaling

http://nl-nl.facebook.com/pages/Sint-Lievens-Esse-Belgium/De-Palingrijders/42488893723?ref=s

depaling@gmail.com


Responses

 1. Drekes, Flandrien en Michele (ik wist niet dat je ook van de partij was in Angleur ?!), proficiat met jullie prestatie, ZEKER tegen dergelijk gemiddelde!!
  Enne, deze prestatie maakt het klassement extra spannend, is het niet 😉

  Tommeke

 2. STERK Bartoli! Ook van de 2 André’s, heel sterk en getuigt van veel lef om op oudere leeftijd nog dergelijke ritjes aan te durven.
  Proficiat aan alle L-B-L’ers en in het bijzonder voor de titelkandidaten, VOLHOUDEN.
  Nu nog een seintje van de 3 super A’s…

  de Peet

 3. Moet ik het nog maar eens zeggen, André en Drékes dat zijn mannen die plezierin in hun hobby hebben.
  Der zijn er bij ons die voor minder hunne neus optrekken,het moet niet altijd een meeting zijn van diene is sterker dan de andere .
  Gewoon genieten en ook afzien van die tochten, dat hoort erbij.
  En Bartoli ik dacht dat ge van den Aardbol verdwenen waard.

  Bettini

 4. Dank zij u Bartoli heb ik mijn gemiddelde snelheid omhoog kunnen halen,die van u is daardoor wel gezakt .Dat vind ik jammer want u speelde met de pedalen.Heel erg bedankt dat u mij geregeld uit de wind zette.Naar het einde toe durfde ik wat dieper gaan omdat ik het gevoel had dat er mij nog weinig kon gebeuren.Na 144km kwam ik moe maar voldaan aan in Angleur maar niet uitgeput en dat was positief.Nog eens bedankt voor ons belangloos mee te nemen naar de ardennen.

 5. Hoed af voor alle deelnemers aan TBT. Het wordt weeral een prachtig wielerseizoen bij De palingrijders!!!

  Kamiel

 6. Bartoli, bedankt om een verslag uit te brengen van jullie rit! En ja de twee Andre’s zijn echter doorbijters! Mijn klakke af !!!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: