Gepost door: WTC De Palingrijders | 15 juni, 2009

Verslag groep B dd zondag 14 juni 2009


Watervrees?

Op zaterdag had ik een bescheiden bijdrage geleverd bij het opzetten van het tuinhuis van mijn buurman Peter Vervoort. Doch de werkzaamheden waren niet opgeschoten als verhoopt, zodat ik zondag alleen richting Patricia kon trekken. De Peter had nog andere zorgen aan zijn hoofd dan mee te fietsen.

Onderweg vielen de eerste druppels al. Met de gedachte hoe het 14 dagen geleden verlopen was (ik had toen namelijk besloten niet te vertrekken bij de eerste druppels en het had de rest van de voormiddag niet meer geregend), was ik optimistisch en reed ik verder richting lokaal.

Ik heb het namelijk liever droog en warm maar het was reeds een ruime tijd geleden dat ik nog eens bij de B’s gereden had. Bij Patricia aangekomen zag ik welgeteld één collega, nl Geert Wattez. Na lang wachten zijn we beiden dan maar vertrokken onder ons tweeën met lichte regendruppels als afkoeling. We kozen om de 90 km van de TorenVrienden-toer te rijden.

Vanaf Gaverland gingen de regensluizen al open en werden we rijkelijk besprenkeld gedurende de ganse rit. .Bij mooi weer moet het een prachtige rit zijn, zowel wat het het parcours betreft als de omgeving. Nu waren de wegen redelijk gevaarlijk tengevolge van slijk en grote plassen water. 😦

Opeens, de GSM van Geert. Zijn dochter, om hem een mooie vaderdag te wensen. Ze moest hem eens zien. Verzopen tot en met en zijn broek serieus beslijkt. Na een 60-tal km verlieten we de TV-route omdat de leute er al lang af was. Via Eboughien, Ellezelles, Vloesberg, Brakel en Oudenhove zijn we dan maar huiswaarts gereden. Ter hoogte van de TV-mast scheidden onze wegen, daar ik liever meteen naar huis wou voor een warme en welverdiende douche .

Twijfel of ik zou starten ......

Twijfel of ik zou starten ......

Na ongeveer 85 km op de teller kwam ik kleddernat thuis 😦 waar ik mijn kleren al van bij de bergingdeur diende achter te laten. ’t Zal waarschijnlijk nog een tijdje duren dat ik met regen gedruppel terug zal vertrekken. Alleszins met dank aan Geert voor het gezelschap bij deze rit. Geert had reeds daags ervoor al een 80km gereden en om dan nu in zo’n weer te komen rijden, wel daar heb ik maar één woord voor : Chapeau.

Vele wielergroeten van uw reporter ter plaatse

Dirk DW

http://www.youtube.com/user/blogdepaling

http://nl-nl.facebook.com/pages/Sint-Lievens-Esse-Belgium/De-Palingrijders/42488893723?ref=s

depaling@gmail.com


Responses

  1. Mooi verslag Dirk,dat mag je meer doen.Had ik dat geweten dat jullie maar met 2 waren was ik wat vroeger gekomen.Maar daar ik de zaterdag in Bertrix had gereden verkoos ik bij de C’s te starten .En eerlijk gezegd het is mij daar heel goed bevallen.Ik heb daar kunnen vaststellen dat de jeugd progressie maakt .Toch mooi van de betere bij deze groep dat zij die jongeren de kans geven om open te bloeien.

  2. Het is inderdaad een mooie verslag. Maar wij waren zondag toch weer met negen. Waar blijft Kamiel zijn verslag? Of gaat hij er geen schrijven omdat hij niet mee kon? Zondag beter?


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: