Gepost door: WTC De Palingrijders | 23 juni, 2009

Verslag groep 3 dd zondag 21 juni 2009


De eerste bloemen voor Kamiel

Zondagmorgen eens goed uitgeslapen en dus ruim op tijd aanwezig om met de C- groep een kort ritje te rijden…… Verder waren nog aanwezig : Peter Vidts , de Plakker, onze-bijna vader-voorzitter Peter, Tom en Jonas, Iwan, Danny, drékes, Kenny en Marc VDB. Om vijf na negen kwam ook Joris nog opdagen. Het is al goed dat we iedere zondagmorgen op elke helling op hem dienen te wachten, maar nu begint het toch wel wat de spuigaten uit te lopen : hij komt nu ook al te laat aan de start. Het probleem : zijn binnenband zat aan de buitenkant !!!! Zijn fiets reed nogal hobbelig dus !!! Gelukkig kon Drékes dat probleem snel oplossen.

Dan werkten Joris’ remmen niet. Hij beweert hierbij dat hij vaak zijn remmen toe dient te knijpen om op de rest van de C- groep te wachten. T’ is eigenlijk omgekeerd, maar we willen hem niet te veel pijnigen….. . Wanneer Kamiel zijn remmen wou nakijken , viel Joris bijna over kamiel. Ik stel dan ook voor om volgend jaar de nieuwe leden te vragen om een aantal vaardigheden onder de knie te hebben : banden vervangen, remmen, op tijd komen, ….. en vooral het verschil herkennen tussen een binnen- en een buitenband…. .

Maar OK. Genoeg daarover, om 9.15 eindelijk vertrokken. Iwan had zaterdag in de Eddy Merckx Classic in mooi gezelschap meer dan 110 km gereden en had wat last van de achillespees. Prachtige prestatie alleszins. Net als de plakker lijkt Iwan volgend jaar een plaatsje bij de B te willen veroveren. Wat wij – de overgrote meerderheid die niet meestrijden voor het kampioenschap – met pijn in het hart zouden zien gebeuren. Wij dan maar weg langs vlakke wegen.

Langs Aaigem, Bambrugge en Ottergem. De Plakker zat met de voorzitter in uitstekende vorm. Reeds na 10 km was onze groep totaal uit mekaar gereten. De Plakker en de voorzitter dreven het tempo zodanig de hoogte in zodat de rest van de groep al op grote afstand volgde. Alleen Jonas was nog in staat om het gat te dichten. Tom, bij wie de examendruk grotendeels is weggevallen, voelde zich prima en sprong in het wiel van Jonas naar de kopgroep toe. Hij strandde echter op een 200 tal meter, verloor hen uit het oog en reed nog eens verloren. Hij werd door het peloton van de c- groep opgepikt. De Plakker, Peter Van Goethem en Jonas waren de piste in.

Peter Vidts reed constant in laatste positie in de achtervolgende groep maar knapte toch een groot deel van het werk op. Hoe kan dat nu? Dat is echter het geheim van Peter, Kamiel en Joris. Ikke gezien, maar ikke zwijgen ! 🙂 😉

Danny en Joris schenen trouwens terug een moeilijke dag te kennen. Bij de laatste beklimming kwam Danny als laatste boven. Met die hoefden we dus geen rekening te houden in de eindspurt. Tom begon de spurt van ver op kop, werd voorbij gesneld door Joris die op zijn beurt de pas werd afgesneden door een duw van Marc. Met een ultieme jump a la Cavendish probeerde Kamiel zich toch nog te mengen in de eindspurt. Hij koos eerst het wiel van Tom, nam daarna over bij Marc en net op het moment dat hij voelde dat Peter achter hem zat, was zijn” moment de gloire” gekomen om André een kwakske te geven en toch nog de overwinning binnen te rijven. Schijnbaar stuk, maar uiteindelijk ging Kamiel toch met de zege lopen. Minder tevreden was Kamiels zus Patricia. Er ontbrak 45 euro op het einde van de voormiddag. Waar moest Patricia die nu weer halen. Is er een snoodaard die niet betaalde? Dronk iemand te veel Leffes of Ice tea’s of ging een onbekende vos met de gebraden kip gaan lopen. Of dacht iemand dat dit de winstpremie was bij de C- groep. Wordt vervolgd.

Van uw reporter ter plaatse ,

Pol Idor

PS : GPS-ken had dus teveel last van de achillepees en moest ons na 6 km verlaten. Jammer voor hem, maar het houdt de titelstrijd wel open in groep 3!!!


Responses

 1. Pol Idor, bedankt voor de onverwachte inbreng!! Een waarheidsgetrouw verslag alleszins!

  Kamiel

 2. Slecht (of goed nieuws voor sommigen) van de satellieten. Vandaag inspuitingen gekregen in de achillespees, moet verschillende pillen per dag binnenwerken, gel pleister kleven ’s avonds en zalfke overdag. Maar wees gerust alles is clean, geen doping, wil gerust alle dagen ne keer komen pissen als het moet.

  MAAR zondag moet ik ook forfait geven. Wie weet zit het seizoen er zelfs op (snik, snik) maar er zullen er dan wel andere content zijn zeker.

  Gpske

 3. kamiel proficiat met de bloemen
  je was te sterk, ik kon je niemeer inhalen ,ik zat nochtans in u wiel uit de wind knappe jump

  wielekeszuiger


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: