Gepost door: WTC De Palingrijders | 29 juni, 2009

GOD in Cafe De Paling …


Beste Palingrijder, beste blogvriend,

Kom mee, snel. Er staat iets te gebeuren in Cafe De Paling ………..

Een zwoele hitte legt het leven op de Schonenberg lam. Iedereen komt al puffen binnen in Cafe De Paling. De ene zweet al meer dan de andere, de ene heeft al meer dorst dan de andere 🙂

Gomar loopt er nerveus bij. En dat heeft niet alleen te maken met de verzengende hitte. Neen, er wordt hoog bezoek verwacht vanavond. Al een ganse dag is hij humeurig en vliegt hij voor een niets uit zijn vel. Koren op de molen natuurlijk van Jef Van Rang die bij iedere woede-uitbarsting van Gomar wat olie op het vuur giet. Dit tot groot jolijt van Remie Clercq en Langes Jefken. Lucie kan het alleen maar aanzien.

Het cafĂ© zit stampvol. Niet alleen de oude garde is paraat, maar er is ook veel “vremd volk”. Dit tot ongenoegen van Reken Dekker en Michel Van Steenberge, want ze zijn hun vertrouwde plekje kwijt. “Michel jongen, we zijn onze plaats kwijt vanavond. Mannen die ge hier anders nooit ziet hebben ons tafelken ingepakt! ” , zucht Reken Dekker. En ja, zo zijn er nog wel een groot aantal vaste stamgasten die niet op hun gemak zitten aldaar bij Gomar. Maar dit ongemak nemen ze er vanavond bij. Vanavond is het immers een niet te missen gebeurtenis.

Ja de eersten zijn er !” , roept GĂ©ken Smet. En de deur vliegt met een zwier open. Een luide vloek weerklinkt, want de deur komt pardoes op Celleken Wemmer zijn voorhoofd terecht. Din zijnen Andre schiet in een lachbui en Celleken wil hem te lijf gaan. Maar net op dat moment stapt Tommy Van De Pontseele het cafe binnen. Een spontaan applaus weerklinkt. De jeugd begint Tommy’s naam te scanderen, waardoor hij rood aanloopt. Wat later arriveren Mario Grootjans, Gino Roeckhout en Steve Prilmans. Ze zijn vergezeld van hun manager, Bart Blondeel ofte B-Art.  Opnieuw volgt een spontaan applaus.

De cafegangers en supporters van de Palingrijders beginnen steeds meer opgewonden te spreken. Straks komt God! Maar eerst volgen nog een aantal andere Palingrijders : Gruute Plateau en Tornado Tom, Bettini en Reindert De Vos, Bartoli en ten slotte de Pat van Ezel. De bende is compleet. De nervositeit neemt zienderogen toe. Gomar moet ingrijpen, want de supporters beginnen de Palingrijders aan te klampen . Ook Jef Van Rang en Eddyken moeten tussenkomen. “Geen handtekeningen vanavond!” , roept Jefken. Een luid boe-geroep is zijn deel. Maar Jef heeft een olifantenvel! Hij is ten slotte niet voor niets de voorzitter van het wielercomitĂ© dat de kerstcross organiseert.

De hitte wordt intussen stilaan ondraaglijk, net als de spanning die er hangt. GOD kan iedere moment binnenkomen. Hij mag alleszins niet lang meer op zich laten wachten. Temeer de voltallige pers intussen gearriveerd is : Marc Vijverman en Renaat schotte zijn van de partij, net als Michel Wuyts en Carl Van Nieuwkerke.  Ook Carl Berteele van Sporza-radio is paraat.

En dan ja, het moment. Er valt een stilte als Géken Smet het uitroept dat GOD er is. Men kan een blad horen vallen. Zo stil is het geworden. Een auto stopt voor de deur. Iedereen houdt de adem in, want GOD is daar eindelijk.  Zelfs Celleken Wemmer houdt zijn bek in zijn pluimen, ondanks de vijf liter pils dat hij al in zijn ziel gekapt heeft.  Vino en Osama komen als eersten binnen met achter hen : EDDY MERCKX.

Een explosie van emoties overvallen Eddy. Het cafĂ© davert op zijn grondvesten. Renaat Schotte en Marc Vijverman vliegen naar GOD voor al een eerste reactie op de uitgebroken volksdevotie. Maar Vino en Osama houden iedereen op een deskundige manier uit de onmiddelijke buurt van Eddy. Jef Van Rang verwelkomt de wielergod als eerste. Ook Gomar is er als de kippen bij. Reken Dekker zit met de tranen in de ogen te kijken. Eddy Merckx is zijn God en emoties horen daar nu eenmaal bij. Eske leeft op. De Paling is te klein. Het is weer zover ……… zaterdag begint de Ronde Van Frankrijk.

Nadat de eerste emoties wat zijn weggeĂ«bt, neemt manager B-Art het woord. ” Beste vrienden, vanavond is het dan zover. De officiĂ«le ploegselectie wordt bekendgemaakt. We zijn dan ook fier om deze ploegvoorstelling in ons eigenste lokaal te kunnen organiseren. Met dank aan Lucie en Gomar en aan Jef Van Rang, de voorzitter van het plaatselijke  kerstcrosscomitĂ©. Beste vrienden, we zijn dan ook fier om onze elfkoppige ploeg voor te stellen, een ploeg opgebouwd rond de beste wielrenner aller tijden : Eddy Merckx. (een nieuwe volksuitbarsting breekt uit.)

Mag ik u dan voorstellen : Als kopman Eddy Merckx met als trouwe helpers : Tommy VDP, Steve Prilmans, Mario Grootjans, Gino Roeckhout, Gruute Plateau, Bettini, Tornado Tom, Reindert De Vos, Pat van Ezel  en Bartoli. Deze ploeg gaat Eddy helpen om zijn eerste touroverwinning binnen te halen. Beste vrienden, iedereen is super gemotiveerd om onze wielergrootheid aan de overwinning te helpen. We zijn dan ook fier dat Eddy gekozen heeft voor de professionaliteit van onze Palingrijders !! (een nieuwe explosie van applaus en geroep breekt uit. Celleken Wemmer wordt er bijna door onder de voet gelopen.)

En hier stopt de toespraak van B-Art want de massa is zo uitbundig geworden dat van zijn toespraak niks meer in huis komt. Eddy Merckx en zijn ploegmakkers staan glunderend op het podium.  Over de sponsor kan niets meer gezegd worden. Maar daarover later meer. Want nu is er geen tijd voor. De massa heeft de macht gegrepen : uitbundig roepende supporters, een grienende Reken Dekker, een rood aangelopen GĂ©ken Smet, een fiere Gomar, een nog fierdere Jef Van Rang, een lachende Eddyken, Remi Clercq die aan genen Derijck geraakt, Geken Norre die heimwee heeft naar Briek Schotte, …… kortom het is daar een drukte van jewelste daar in De Paling.

Wij verlaten dan maar het Cafe beste vrienden, want het is daar niet meer om uit te houden. Trouwens, uw reporter ter plaatse zal van iedere rit een verslag uitbrengen. Iedere dag zal u op de hoogte gehouden worden van het rittenverloop. Gaat Eddy Merckx de Ronde Van Frankrijk winnen en gaat Tornado Tom ook zijn ritje meepikken? Gaat Tommy Van De Pontseele zijn rol als trouwe luitenant waarmaken en gaan Steve, Gino en Mario de bergritten kruiden. Gaan Gruute Plateau en Reindert zorgen voor de dagelijkse bevoorrading? En wat met Bettini en Bartoli? Wat is de rol van de Pat van Ezel? U leest het dagelijks op onze blog. De Palingrijders en Eddy Merckx in de Ronde Van Frankrijk van 1969 ! Wordt vervolgd!

van uw reporter ter plaatse,

Kamiel VĂ©lo.

http://www.youtube.com/user/blogdepaling

http://nl-nl.facebook.com/pages/Sint-Lievens-Esse-Belgium/De-Palingrijders/42488893723?ref=s

depaling@gmail.comResponses

  1. Over een ‘SURPRISE’ gesproken… maak hem maar ‘spicy’ Kamiel. Een ‘Tour de France’ om naar uit te kijken ‘mijn gedacht’!

    de Peet


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: