Gepost door: bartoli | 29 juni, 2009

verslag zondagrit 28 juni 2009 groep B.


                                        Klimbrevet 110 km “de bultjes fietstocht”

Na de aangename herkennismaking met de fijne mensen van de palingrijders keek ik alweer uit naar onze wekelijks geplande zondagsrit. Er was vorige week afgesproken om wat vroeger te vertrekken want  er stond 110 km op de kalender.

Een rally “bultjestocht” genaamd, een organisatie vanuit Heusden met als tussenstop en extra inschrijvingsplaats onze eigen “cafe de paling”.

Een beetje met een bang hart want op zaterdag een voetbal tornooi mee gedaan en hoe gingen mijn benen hierop reageren. Achteraf bekeken moet ik vaststellen dat dat allemaal wel redelijk goed is meegevallen, vandaag maandag was dan weer iets anders.

De vroege vogels van dienst waren Geert, Noel, Kenny, Marc VD, Eddy, Marc Thys, Jonas, Tom, Peter Vidts, mijn buurman Dirk en ikzelf.

Drekes was ook al aanwezig en besloot dan maar om samen met ons te starten.

Vertrekken deden we richting Herzele om zo via Balegem en Melle in Heusden aan te komen voor onze eerste controlepost. Mijn buurman en ikzelf hadden de eerste 35 km voor hun rekening genomen wat betreft het kopwerk. Daar vond Drekes zijn moment gekomen om op zijn gemak zijn koffietje te drinken en de rest van de 60 km tocht op zijn eentje af te werken.

Kort na het vertrek aan de controlepost kwamen we onze A rijders al tegen, het zou niet lang meer duren alvorens die “semi profs” ons zouden inhalen.

Maar dit was zonder Noel gerekend, die maande aan om rond te draaien vooraan en het tempo hoog te houden. En zo geschiedde, twee auto’s uit de tegengestelde richting gooiden even roet in het eten maar al snel zaten we terug op een strak tempo.

Niet veel later kreeg onze jongster Tom het wat moeilijk met het voor hem te hoge tempo, Marc Thys stond erop dat hij samen met Tom de rest van de rit op hun eigen tempo zouden afleggen. Na overleg met Jonas die liever langer bij de groep wou blijven hebben we met spijt in ons hart maar gezien de aanwezigheid van Marc de twee achtergelaten met een gerust hart.

Ik wil hier toch even benadrukken dat onze jonge Tom wel over heel goede benen beschikt, die jongen kan echt goed fietsen!! Chapeau Tom, doe zo voort.

Niet veel later kwamen we in de zone van de waarheid, van recuperatie was er niet veel sprake meer.

Daar vond Geert dat hij genoeg km’s had gefietst en nam hij een kortere weg naar huis, eigenlijk was hij gewoon van wacht en wou hij geen risico’s nemen. Het bestuur komt van de week samen om te overleggen over hoeveel punten Geert nu moet krijgen (10 pounten of 20 pounten J).

De kapelleberg die ons allen (of bijna allen toch) verrastte was de eerste in de rij.

Na de valkenberg volgde nog de berendries die we niet helemaal tot boven moesten oprijden en de vlamme.

Zoals het hoort in een vriendengroep werd er bovenaan de hellingen gewacht op diegene die de hellingen namen op hun eigen tempo, niet dat ze niet sneller konden maar ze spaarde hun krachten voor op het vlakke en/of voor in de finale.

Met de pijpketel als toetje vond Kenny het moment gekomen om zijn goede conditie te tonen, bijtend in zijn wiel en zwarte sneeuw voor mijn ogen waren het gevolg van zijn actie.

Allemaal terug samen aan ’t schipken kon de finale van start gaan, ondergetekende nam de kop en trok stelselmatig het tempo omhoog.

Een uitvalspoging van de andere zeer goed rijdende jongster Jonas kon de pas gevormde trein niet uit zijn spoor tillen en op weg waren we naar ons Patricia.

Behalve in de laatste meters heb ik niemand meer gezien maar Noël is niet van gisteren en die man weet dat de prijzen worden uitgedeeld aan de meet. Hij was dan ook de verdiende winnaar van de dag.

Gezien het mooie weer, het lekker zonnetje en de relatieve warmte was iedereen toe aan iets fris en de traktatie van enerzijds Marc VD voor zijn verjaardag (proficiat Marc) en onze voorzitter Peter VG voor zijn vaderschap (ook proficiat aan Peter) kwam dan ook als geroepen.

 

Met 110 km op de teller en een gemiddelde van 27.2 km/u was iedereen gezien het parcours in zijn nopje.

Niet veel later kwamen onze vrienden Tom en Marc Thys zich aansluiten op het gezellige terras en waren we terug t’hope.

 

Saluti

Michele Bartoli


Responses

 1. Zo uw kansen verkwanselen Bartoli, of laat ge nog niet in uw kaarten kijken voor de eindstrijd?

  de Peet

 2. Kan je mijn ventje in toekomst ook vermelden in het verslag of is hij weer niet geweest misschien? Hij kan het hier thuis nu wel uitleggen waar hij gezeten heeft!!!

  Rella

 3. Hoezo …. had Tim geen kapot binnenbandje mee voor u ………. het ultieme bewijs 🙂
  Geen uitleg nodig dus…. ja?
  🙂 😉

  Kamiel

 4. Da binnenbandje kan hij zelf ook platgestoken hebben natuurlijk …

  Frisco

 5. Els jouw ventje is toch zo een brave palingrijder. Daar kan je je toch niet boos om maken.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: