Gepost door: WTC De Palingrijders | 28 juli, 2009

Verslag groep 3 dd zondag 26 juli 2009


Een geprikkelde plakker …

Met een gul schijnende zon en in een aangenaam temperatuurtje fietste ik vol goede moed richting De Paling. Er stond niet te veel wind, wat dit seizoen eerder uitzondering dan regel is. Aan het lokaal nog maar twee wielertoeristen : Drékes en Jonas. Maar algauw bleek dat we deze rit met maar liefst 15 man zouden aanvatten : Geert, Peter, Jonas, Thimothy, Matthias, Patrick, Marc VDB, Marc T., Chris, Danny, Drekes, Kwinten, Joris, Andre Versteels en last but not least De Plakker.

Drékes nam de verantwoordelijkheid van de rit op zijn schouders en zo vertrokken we richting Steenhuize. Omdat een aantal mensen terugkwamen uit verlof besloten Drekes en ik om het tempo in de eerste helft van de rit te drukken. Geen snelle start dus! Daarenboven was Patrick met zijn mountainbike paraat en dat bolt toch beduidend slechter dan een gewone koersfiets. We volgden de pijlen van een rally uit Grotenberge.

Alleen De Plakker had het wat moeilijk met het trage tempo. Hij wou er immers van in het begin invliegen. Zijn “sportvakantie” in Rhodos had hem blijkbaar vleugels gegeven, getuige het smsje dat ik de dag ervoor mocht ontvangen : “Sportkamp zit er op. Zal morgen scherp aan de meet staan!”. Dat beloofde alleszins. Geprikkeld was hij zeker ook omdat de eerste in de stand, GPS-ken, er vandaag (en de komende twee weken) niet bij was. De Plakker ziet alsnog een kans om de kampioenstitel te behalen. Hoop doet leven !

Vanuit Steenhuize ging het via Smeerebbe, Idegem en Zandbergen naar Waarbeke. In Zandbergen stond de helling door het bos op het menu. Daar werd een eerste test gedaan wie de sterkste bergop was. Vooral de jeugd liet zich opmerken : Kwinten, Jonas, Timothy en Matthias konden de benen niet stil houden. Ook Geert Wattez begon er door te komen. Blijkbaar had hij een zware nacht achter de boeg. Achteraan de groep altijd dezelfde taferelen met Joris, Marc VDB en Danny. Ze sluiten telkens bovenaan de top de deur. Gelukkig was Peter terug van de partij, want hij is dikwijls een goede steun, vooral als hij je een zetje geeft tijdens het klimwerk. Vraag het maar aan Joris en Danny.

Vanuit Waarbeke ging het richting Meerbeke waar een voor mij onbekende helling werd beklommen : redelijk steil en vooral lang. Even voor de top moest Marc VDB halt houden : lekke band! Zijn broer Patrick was er als de kippen bij en loste het probleem snel op …….. te snel blijkbaar want in zijn pogingen om de band op te pompen kwam het ventiel los. Wat zou er gescheeld hebben? Was het reservebandje van Marc een voor de vijfde maal gerepareerd bandje of lag het aan de mecanicien van dienst, de Patrick? Gelukkig was de Jonas in de buurt om snel een “goed” reservebandje aan te reiken. Zo waren er al vlug 15 minuten weg. Voor de Joris een welkome pauze 

Na deze mechanische pech werd verder koers gezet richting Roosdaal. Een prachtige streek waar er evenwel steeds moet geklommen worden. De Plakker was intussen aan de leiding van de groep gekomen en trok het gemiddelde wat omhoog. Ter hoogte van Iddergem was er plots verwarring. De eerste tien reden rechtdoor terwijl Dreken, Marc VDB, Danny, Andre Versteels en Peter Vidts links de bewuste pijlen volgden. Een communicatiefout blijkbaar want bij aankomst aan het lokaal waren de anderen van mening dat zij ook de juiste pijlen gevolgd hadden.

Feit was dat de vijf op achtervolgen aangewezen waren, want ter hoogte van de lichten te Iddergem zagen ze de tien koplopers een 500 meter voor zich uit rijden. Er werd dan maar beslist om de achtervolging resoluut in te zetten en om de beurt aan de leiding te komen, zonder evenwel de snelheid op te drijven. Het lukte aardig en ter hoogte van Heldergem was de samensmelting een feit. Dan achtte Danny zijn tijd gekomen en hij trok de groep op sleeptouw richting Woubrechtegem.

Eenmaal aangekomen op de Doorn te Eske werd er koers gemaakt door onze jeugd. Uw reporter heeft de finale natuurlijk gemist maar kon wel aan de meet achterhalen dat Timothy de verdiende winnaar was.

Een mooie rit vandaag met een aardig stukje koers. Ook het vermelden waard was de aanwezigheid van Chris Bruyland, die in volle voorbereiding is op de Alpenuitstap met de club. Ook mochten we onze Flandrien Andre weer in de armen sluiten. Hij heeft echt genoten van zijn rit in groep drie. Welcome Back Andre!! Den Timothy en zijn vader “de Pat Van Ezel” waren er ook terug na een lange afwezigheid. Ook Matthias was er terug bij om de sfeer op te snuiven. Hopelijk sluit hij hem komend jaar aan want hij kan al een aardig stukje fietsen. Net als de Kwinten die van de voetbalpauze gebruik maakt om bij zijn ouwe makkers terug te keren. Het doet plezier dat hij ons niet vergeet!

Veel dank ook aan Peter voor het nodige duwwerk. De mannen die het moeilijk hebben bergop appreciëren zeker zijn inspanningen. En ja De Plakker dan, hij had gehoopt op een strak ritme en een snelle koers, maar hij zal zijn opgedane krachten elders moeten botvieren. Groep B wenkt meer en meer voor een sterke Dirk!

Over de capriolen van Marc T., de zweetdruppels van Danny en Joris, de zware benen van Marc, de kater van Geert en de slaapogen van Jonas zullen we nu maar niets zeggen. Feit was dat het een mooie rit betrof en dat de zon de hoofdrol speelde. Meer moet dat niet zijn!

Vele wielergroeten van uw reporter ter plaatse,

Kamiel Vélo

http://www.youtube.com/user/blogdepaling

http://nl-nl.facebook.com/pages/Sint-Lievens-Esse-Belgium/De-Palingrijders/42488893723?ref=s

depaling@gmail.com


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: