Gepost door: gpske | 14 augustus, 2009

De Alpen (dag 3)


Bericht van de blogredactie ter plaatse

Na een avondje fietssleutelen door onze mecanicien ter plaatse Yvan, waarvoor dank van heel de groep, waren we vanmorgen weer allen paraat voor een lichtlopend tochtje onder de deskundige leiding van Noël.

Iedereen zijn nodige drinkpullen gevuld, onze lunchpakketten in de auto en weg waren we. Maar wel met duidelijke afspraken, ten eerste een licht parcours om los te rijden en ten tweede een maximum snelheid van 25 km/uur. 1 col van ongeveer 15km, daarna nog wat bergop, bergaf en terug naar huis (dit was de planning van onze parcour-organisator Noel).

Vertrekken deden we richting Bourg d’Oisans, eens het centrum door vond een vliegende olifant (kon ook iets kleiner zijn) zijn moment gekomen om zich klem te vliegen onder de helm van Dirk met een beet als gevolg. Gelukkig konden we rekenen op onze sportbestuurder Andre die spontaan stopte bij de eerste apotheker en die klaar stond met een zalfje voor onze onfortuinlijke Dirk. Niet veel verder moesten we naar links richting kerk maar onze bolletjestrui had de eerste beklimming al geroken en had deze afslag gemist. Gelukkig was ik, gpske, van de partij die elke weg op zijn duimke kende en wist hoe we via een andere baan op hetzelfde punt uitkwamen. Chris maakte gebruik van het moment om zich om te kleden en toonde voor gans het alpengebied het geboortedorp van Peter V. (Reet).

Vanaf hier begon de miserie, de col van 15km is er effectief gekomen, daarna liep het allemaal fout, de ene beklimming na de ander, van afdalingen was er niet te veel sprake. Na de eerste col gaf de Peet er reeds de brui aan wegens een heel slecht gevoel. Zijn fiets ging voor de rest van de dag boven op de auto van onze ploegleider. Uiteraard heeft de Peet voor de rest van de dag zijn uiterste best gedaan om het camera-werk van de Flandrien over te nemen.

Meer bergop dan voorzien dus… Yvan was wel terug in zijn nopjes, hoe meer bergop, hoe liever hij het heeft. Meerdere Palingrijders begonnen zich vragen te stellen bij de parcours-kennis van de Noel. Maar de meesten genoten er wel degelijk van: geen erg om een paar kilometers meer bergop te doen dan voorzien. Onze bolletjestrui (die reeds binnen was) kreeg last van zijn knie, zijn fiets werd op de auto bevestigd.

Palingrijders in de Alpen

Palingrijders in de Alpen

‘S avonds hebben een aantal mannen nog een bezoek gebracht aan Bourg D’Oisans en van daar uit kregen we een mooi zicht van de weg die we eerder vandaag afgelegd hadden. Ook van beneden gezien zagen we een parcours dat overwegend bergop ging.

Het moet gezegd worden: ook op deze derde dag hebben alle Palingrijders blijk gegeven van een heel goede conditie! En onze Flandrien moeten we alweer bedanken voor zijn schitterende volgwerk vandaag!

Morgen volgt de koninginnerit. We kruipen nu in onzen bak om morgen fris te starten. Morgenvroeg om 8u30 starten we reeds voor onze laatste rit

Tot morgen,

Peter H, Peter V, Iwan en Wim.

http://www.youtube.com/user/blogdepaling

http://nl-nl.facebook.com/pages/Sint-Lievens-Esse-Belgium/De-Palingrijders/42488893723?ref=s

depaling@gmail.com


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: