Gepost door: WTC De Palingrijders | 17 augustus, 2009

Verslag groep 3 dd zondag 16 augustus 2009


De Plakker in topvorm !!

De twijfel sloeg me om het hart deze zondagmorgen. Ik had  nog steeds een serieuze “bol” op mijn knie en de minste aanraking deed nog steeds pijn.  De berghuttentocht naar Oostenrijk was immers voor een deel op een sisser afgelopen voor mij. Een “tuimelperte” in een rivier, een gehavende knie, blaren op de voeten en bloedblaren op de tenen, zijn een greep uit mijn “geaccidenteerd” bezoek aan de Grossglockner in Salzburgerland. Gelukkig heeft  het gezelschap tijdens de huttentocht veel goedgemaakt : één voor één toffe mensen !! Desondanks laat mijn opgave een bittere nasmaak na en ben ik er op gebeten om die verdomde Grossglocknertour een volgende keer WEL uit te stappen (desnoods met krukken 🙂 ).

Over naar de orde van de dag : mijn vrees dus om vandaag niet te kunnen fietsen.” Met de gewone wekelijkse routine dan maar beginnen”, dacht ik. Pullen vullen, kledij bij elkaar sprokkelen (waar zijn die verdomde fietswantjes weer 🙂 ), banden oppompen en vooral : eten.  En dan maar de fiets op. De eerste zes kilometer tot aan het lokaal zouden al spoedig uitsluitsel brengen want ik moest de Pijpketel op. Deze knoert is wekelijks mijn eerste helling. Daar weet ik al snel hoe de benen aanvoelen.

En ja, het ging vooruit : geen pijn, niks, nada. Een opluchting! “De Plakker en Drekes zijn dus nog niet van mij vanaf! De tweede plaats in de eindstand is nog steeds binnen bereik. Ze zullen iedere week moeten paraat zijn !!” , dat alles flitste door mijn hoofd. Maar ik was vooral blij dat ik ongehinderd kon fietsen!

Onderweg kwamen me ook tal van wielertoeristen tegen. Er moest dus een rally in de buurt zijn.  Bijna aangekomen aan het lokaal kreeg ik een telefoontje van Iwan met de boodschap dat de mannen van de Alpen in aantocht waren 🙂 Ik besloot dan maar om de gsm direct door te geven aan onze Plakker. Deze is immers ook steeds te vinden voor een goede grap 😉 !

Met elf verschenen we aan het lokaal : ikzelf, Jonas, de Plakker, Joris, Marc VDB, Peter Vidts, Peter Schollaert, Drekes, Dirk De Winter, Marc Van Droogenbroeck en gastrijder Johny Melckebeke. Drekes wist al gauw dat de rally die op een boogscheut van ons passeerde van De Trekvogels van Haaltert uitging. We besloten dan maar het parcours te volgen en onderweg aan het lokaal van WTC De Trekvogels het deelnemingsgeld te betalen. Een goede 70 km lagen op ons te wachten.

De Plakker en ik namen de eerste 20 km voor ons rekening. Achter ons was er veel gelach en gebabbel, een goed teken dus dat het tempo ideaal was. Er waren nochtans een aantal B-renners mee : Dirk, Peter Vidts, Peter Schollaert en Marc Van Droogenbroek. Maar deze maakten er blijkbaar geen probleem van dat we aan 25 a 26 per uur reden. Ook zij namen gretig deel aan de gesprekken. De tocht bracht ons eerst naar Zottegem en Balegem.

De weergoden waren ons gunstig gezind : een stralende zon, geen al te hoge temperaturen en niet te veel wind. Ideaal dus  om 70 km  af te haspelen. De Plakker was immers terug in zijn element. Nadat hij mij vertelde dat hij de vorige week dik 50 km de kop had getrokken, beweerde hij direct erna dat hij met de vingers in de neus had gereden. De Plakker voelt hem als een vis in het water in ons derde groepke en moest hij volgend jaar verhuizen naar groep 2, wel ja, ik zou hem missen dan.

Na Oosterzele kwamen we in Bavegem centrum. Daar maakte ik me even lastig want we kruisten de Wettersesteenweg zonder elkaar te verwittigen : in twee delen staken we de gevaarlijke weg over. Niemand had ook maar één woord geroepen dat de kust veilig was. Maar soit  het kan gebeuren!

Wie een sterke indruk naliet was Joris.  Hij had immers een spiksplinternieuwe fiets : een Flandria! En ja beste vrienden, de Joris is als herboren! Hij rijdt alsof het hem lief is en geen enkele zweetparel was te bekennen !! Integendeel, hij lachte dat het een lieve deugd was en iedere opening reed hij ostentatief toe. Proficiat best Joris!

Ook Drekes kon de benen weeral niet bedwingen. Zo verklaarde de Lourdesganger dat hij de dag ervoor maar liefst 150 km had gereden te Gavere aan 25 gemiddeld. En ook nu reed hij terug de pannen van het dak. Wat dan op zijn beurt een doorn in het oog was van de Plakker, want die aast natuurlijk op Drekes zijn tweede stek!

Vanuit Bavegem zetten we dan koers naar Massemen, waar de controlepost was. Even dacht ik eraan dat we daar zouden kunnen betalen, maar noppes : het was een loutere controlepost! Wij dan maar verder richting Serskamp en Wanzele.  Onze Lars Boom achtte daar zijn kans om al voor de tweede maal een plasstop te maken. Wat zou de Peter de dag ervoor gedaan hebben : teveel gedronken? Zo ja wat dan wel? Of had hij deze morgen al aan een infuuus gelegen 🙂 ? Feit is dat zijn twee plasbeurten opzien baarden.

Wie ook allert meereed was een gedreven Peter Vidts. Hij weet zich stilaan geborgen in onze derde groep. Hij vertrouwde me dan ook toe dat hij voor de rest van het seizoen bij ons blijft rijden. Niet alleen een kwestie van steeds fris te arriveren, maar ook een kwestie van tijdig thuis te raken op zondag. Jawel, wij mannen van groep drie zijn steeds op tijd thuis !!! Vraag het maar aan Joris en Marc VDB!

Na Wanzele deden we Lede aan. Daar was het eventjes druk want we moesten de steenweg volgen. Nog drukker werd het toen we richting Haaltert moesten want we moesten de steenweg Wetteren – Aalst kruisen. Daar kwam onze Joris ongelukkig ten val. Maar evenwel zonder veel erg, want hij sprong vliegensvlug weer recht. Een paar palingrijders waren evenwel getuige van een slinks manoever van de Plakker, die de Joris een zetje zou gegeven hebben. Foei Plakker !!!

Na dit kleine incident waren we al vlug te Haaltert. Daar kwam Dreken van zijn oren maken dat we te laat zouden arriveren aan ons lokaal als we eerst nog het lokaal van WTC De Trekvogels zouden aandoen. Hij moest immers om twaalf uur thuis zijn. Maar ik vond dat we ons deelnemingsgeld aan die club moesten betalen, alleen al uit respect. Drekes zou Drekes niet zijn als hij kort voor onze stop rechtsaf draaide. Hij werd gevolgd door Johny, die zijn bobijntje ver af was.

Nadat we betaald hadden in café ‘T Nieuw Pleintje aan de kerk van Haaltert, trokken we ons weer op gang richting Erpe -Mere. Nu begonnen de eerste hellingen van de dag. Nu ja, hellingen, laat ons zeggen kleine heuveltjes. Met een goed tempo van rond de dertig reden we zo naar Aaigem. De “mood” zat er in. Maar eenmaal richting Aaigem opgedraaid, moest ik de rol lossen. Peter Schollaert had immers het vuur aan de lont gestoken en had een versnelling geplaatst. De finale was al begonnen! De plakker, die al ruim 55 km op kop gereden had en een beresterke indruk naliet,  kon dat niet laten gebeuren en versnelde eveneens. Ik moest de rol lossen en reed op mijn tempo naar boven. Mijn goede maat Dirk hield me gezelschap en onder zijn impuls raakten we bij twee andere gelosten : Marc VDB en Joris.

Met ons vieren reden we dan maar onze kleine finale, want ook wij legden er de zweep nog eens op. Ter hoogte van keukens Mapé trokken we ons op onze grote plateau en zo kletsten we tegen 35 km per uur naar Eske.  We arriveerden niet veel later dan de ontsnapten uit onze groep.We zagen de Plakker nog net de Speistraat indraaien!

Beste vrienden, we hebben er vorige zondag dus alweer een prachtige tocht van gemaakt. Op het terras hebben we nog uitgebreid nagepraat over de incidenten van de dag, de grappen van de Plakker en Joris, de mooie verschijningen langsheen het parcours, ……. kortom we hadden genoeg stof om een gans uur vol te maken. Met een lekkere spa, pils en Arend werden de verhalen aangedikt.

Voor de statistieken :
1)  71 km aan gemiddeld 26 km/h!
2) 10 euro boete voor de Plakker wegens het duwtje aan Joris! (beroep kan aangetekend worden 🙂  )
3) 5 euro boete voor Dirk De Winter wegens het niet dragen van de helm!
4) 5 euro boete aan Jonas wegens het niet dragen van de helm!

Vele wielergroeten van uw reporter ter plaatse,

Kamiel Vélo

http://www.youtube.com/user/blogdepaling

http://nl-nl.facebook.com/pages/Sint-Lievens-Esse-Belgium/De-Palingrijders/42488893723?ref=s

depaling@gmail.com


Responses

 1. Ge waart gij zat zeker in Oostenrijk, wa was da daar allemaal, stuiken,vallen,in de beek ge moet gij daar veel snaps gedronken hebben.

  Bettini

 2. en bier beste bettini, vooral veel halve liters ! Maar ik was nie alleen hoor ! 🙂 😉

 3. Jawadde,

  waddes da dur bij die C s e seg? Azu e pak regelkes en boetes! Da s noch slechter as da bestuur van de poalengrijjers da ni anders dut as regelkes op de wieljen boesj opsteltj… Wie weltjer op den duur nog bij de c s rijjen jong?

  de stillen

 4. assche van auen vélo stuikt en ge komt op au raupe terechte dan zalt au meere kosten as vijf euro! tmoetsen der tiene zijne

 5. De Joris moest zijne nieuwe velo met kliksysteem nog gewoon worden kamiel,zijn oude fiets was nog met riempjes en als ik mij nie vergis met zijwiellekes.
  P.S ik wist nie da stille coureur meereed

  de plakker

 6. Awel plakker, ik zat er over te paazen om weer ne kiejr mee de poalengrijjers mee te rijjen (a b of c tes aa gelijk, ik kaan toch alles oan) mor azzek van die boeten moenek nit weten, ik krijger aa genoeg van de flieken asse mij dun blijjzen…

  de stillen


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: