Gepost door: mijnfietsenik | 26 augustus, 2009

Verslag B (enA) van 23 augustus ’09


Don quichot

 

Zondag 22 augustus, op het programma : “Rally de kastelentocht”. Eentje die steevast geprogrammeerd staat op de kalender wegens uitstekende organisatie en dito ritje. Het was deze keer dan ook niet anders. 2 michelin sterren waardig. Geen wolkje te bespeuren, de zon prominent aanwezig… want kan een wielertoerist nog meer verlangen? Ondanks de palingkalender niet te hebben geraadpleegd, kon ik tijdens mijn heen-trip alsnog de aansluiting vinden met aanstormende palingridders.

Met stalen, aluminiumen en carbonnen rossen trokken A en B palingridders richting Idegem om deze kastelentocht te veroveren. Al snel werden de messen getrokken en trokken een drietal musketiers (Bettini, Ivanhoe en Tommy) op de ‘Col d’ Onkerzele’ er alleen op uit. Een heuse voorbereidende veldslag van maar liefst 135km vooraleer ze naar de oorlog van de Criq trekken volgende week. Voor anderen was dit dan weer een verplicht nummertje om hun klassement te behouden en nog anderen laten gewoon begaan en proberen van hun wekelijks fietsuitstapje te genieten. Lessenbos, Bassily, Graty, Thoricourt en contreien, fietsvriendelijke wegen, met wederom verbluffend mooie panoramische prentjes, leiden ons langs een 4-tal kastelen. Al vinden we deze wegen in tegenovergestelde richting nog zoveel mooier :).

Na de pitsstop kampte hofnar Tommeke met rubberschade. Omringd door een horde meesterknechten, werd hij uit de wind gezet en afgeschermd voor paperazi. Bij het vervangen van zijn rubberen wisselstuk overviel hem een panische angst,  daar hij zijn montagehandleiding niet bij de hand had, en misschien niet binnen de vooropgestelde tijd de bandenwissel zou volbrengen.

de hofnar der blauwbloezen op zijn gat

de hofnar der blauwbloezen op zijn gat

Een zwarte ridder (eveneens uit de orde der palingen) is ondertussen aan een inhaalrace begonnen (wegens ook een half uur te laat aan de  inschrijvingstafel), en zou daarbij een nieuw paling-snelheidsrecord gebroken hebben : 122.8km/hr!!! Buitenstaanders betwijfelen dit ten zeerste, en vermoeden dat er gefoefeld werd met de randapparatuur, nog anderen vermoeden dat het eerder de hartslagfrequentie is die geregistreerd werd! Hoe dan ook, het snelheidsrecord wordt niet gehomologeerd, wegens geen gerechtsdeurwaarder aanwezig. De prijs voor de strijdlust daarentegen komt wel op zijn palmares.

Mede door de wind-mee en geprikkelde palingridders, heerste er geen cohesie meer. Plannen werden gesmeed. De bloedbroeders hofnarren en de zwarte ridder trokken ten aanval. Het peletonnetje blauwbloes-knechten werd zielloos ter plekke aan hun lot overgelaten en op minuten gereden.

Ondertussen eiste deze tocht een volgend slachtoffer, met name ridder Bartolomeus. In een hevig gevecht met een wesp, doorboorde een angel zijn nekwervelpees. Er werden geen vrijwilligers gevonden om het obstakel oraal te verwijderen, dus trok Bartolomeus met verbeten trek voorts ten strijde. Na de rode lantaarn, nu ook nog een pechtroffee in de kast.

De laatste kilometer werd aangegeven door een plaatselijke Don Quichot, met rode lap en bipskaken. Of waren we in een gay-parade optocht beland?  Toen bleek dat we te maken hadden met een of ander pseudohermafrodiet-achtig menselijk wezen, sloeg de lachspier in onze kuit. Geen probleem met deze Don Quichot in kwestie, maar met de dresscode des te meer.

Terwijl enkelingen de plaatselijke pub op jonkvrouwen  inspecteerden, trok het gros van de palingridders richting onze burcht te Eske. Zonder gratis geschenkje! Bij deze krijgt de organisatie het geschenkje gratis terug.

Op de après-bike spoelden we met een fris-groene isotone brouwseltje onze memoires door op een zomers terrasje.

uw grapporteur

de Peet

http://www.youtube.com/user/blogdepaling

http://nl-nl.facebook.com/pages/Sint-Lievens-Esse-Belgium/De-Palingrijders/42488893723?ref=s

depaling@gmail.com


Responses

 1. Ik ontken alle betrokkenheid met het geslacht der pseudohermafrodieten, ook al doet mijn familienaam anders vermoeden. 😉

 2. prachtig verslag Peet!!

  saluti
  michele

 3. De drie musketiers hebben de 136 km afgerond aan een tempo van 34 gemiddeld.
  En by the way der zit weer leven in u verhaal, knap man.

  Bettini

 4. Weer ne sjieke fotto van Tommeken zaa! Dinne kaan uuk ni gewuujn dun e!
  Veur de rest venneket e vriej skuujn verslag zaa Peet! Ge kuntjer it af, da moe gezaad waaren!

  de stillen

 5. Tommeken moet ambities koesteren op televisioneel gebied 🙂


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: