Gepost door: WTC De Palingrijders | 1 september, 2009

Uitstap naar Zee : het verslag !


Zomerse uitstap naar Oostende !!

De weerman had dat goed voorspeld  : ” Zondag zou het overwegend mooi zijn met temperaturen tot 26°. Enkel een bijwijlen strakke westenwind aan de kust.”  Wind op kop dus, want de zee ligt nu eenmaal westwaarts ….

Om zeven uur was het al verzamelen geblazen aan ons lokaal. Maar al ruim om half zeven  was er al veel beweging. De motivatie was blijkbaar enorm groot om er in te vliegen. Met niet minder dan 21 deelnemers zouden we de tocht dan ook aanvatten!

Waren er bij :
Groep 1 : Jurgen Van Den Bossche, Wim Nica, Yvan Morrel, Dino De Roeck, Eddy Goessens en Steven De Pril.

Groep 2 : Peter Vervoort, Peter Van Goethem, Marc Van Droogenbroek, Jonas Van Der Borght, Mario De Groot, Timothy Van Den Bossche, Lucas Vervenne en Stijn Diependaele.

Groep 3 : Iwan en Tom Van Hende, Dirk Van Der Haeghen, Marc Van Den Bossche, Danny De Stammeleer en Marc Thys.

Gastrenner : Matthias (die ons volgend jaar vervoegd in groep 3!).

Een ganse bende dus die daarenboven vakkundig begeleid werd door Tanja, die dienst deed als sportbestuurder.

Even was er wat opschudding toen de bus, die pas om negen uur vertrok met onze supporters, rond zeven uur de Schonenberg opreed. Blijkbaar had de buschauffeur niet door dat hij pas twee uur later moest aanwezig zijn. Die man zal ook wel een paar binnenmondse kletters gepreveld hebben 🙂

Maar er waren ook de traditionele problemen : Iwan zijn spaak zat los, Danny zijn binnenband zat naar buiten, …… typisch de kleine probs die de start traditioneel vertragen. Maar rond half acht werd dan toch het startsein gegeven. De bende van 21 trok zich op gang richting Oostende. Iwan deed hierbij zijn blognaam GPS-ke alle eer aan : hij had de avond ervoor het definitieve parcours op punt gesteld en hij zou ons via zijn GPS naar Oostende leiden.

Altijd lachen geblazen met Dino

Altijd lachen geblazen met Dino

Eddy en Dirk trokken de kop !

Eddy en Dirk trokken de kop !

Het begin van de rit zagen de manschappen van groep drie evenwel met argusogen aan. Vooral Danny, Marc VDB, Marc T. en Tom hadden wat schrik voor een te snelle aanvang van de klassieker naar zee. Daar de drie groepen samenreden was dat inderdaad geen ongegronde vrees. Vooral Marc VDB en Danny hadden het dus bij het rechte eind en hadden het de eerste 20 km tot voorbij Gavere bijzonder moeilijk. Waar ze normaal in groep drie starten aan een gezapig tempo, moesten ze nu hard stoempen om over iedere heuvel te geraken.

Gelukkig werd het na Gavere vooral vlakker en konden ze het tempo beter aan. Intussen werd er veel gelachen en gekeuveld, want het valt niet dikwijks voor dat de drie groepen samen een uitstap maken. De sfeer zat er al van bij het begin goed in!

soms was het afzien voor de mannen van groep 3 ....

soms was het afzien voor de mannen van groep 3 ....

Een wederoptredende Lucas deed het voortreffelijk ..

Een wederoptredende Lucas deed het voortreffelijk ..

Vooraan had Iwan postgevat naast de Plakker. Ook Marc Van Droogenbroek en Bartoli namen af en toe plaats naast GPS-ken. Wel bewonderenswaardig van Iwan om zo de kop te trekken, want de westenwind was bijwijlen een echte tegenstander. Soms kwam de wind veneinig opzetten en dat zal GPS-ken geweten hebben.  De mannen van groep een en twee waren zeers sportief en lieten dus de mindere goden van de derde groep het tempo aangeven. Zo kon iedereen mee en bleef de sfeer er in!

Wie ook hoge ogen gooide waren de welpen, ofte ons jong geweld. De Stijn reed af en toe vooruit en demonstreerde zo dat hij makkelijk zijn grote plateau kan ronddraaien en Timothy nam soms ook resoluut de kop. Het tempo ging dan wel de hoogte in en hij deed een annatam renners pijn! Maar gelukkig riepen Marc Van Droogenbroek en Iwan hem op tijd tot de orde. Maar ook gastrijder Matthias deed het voortreffelijk. Nadat hij in het voorjaar al een paar keer rake klappen gekregen had tijdens de uitstappen bij groep drie, maakte hij nu furore door consequent vooraan te rijden en af en toe het kopwerk niet te schuwen. Wat is de Matthias verbeterd zeg!!!! Het zal niet lang duren voor hij bij groep twee zal kunnen aantreden.

Onze nieuwe kracht voor volgend jaar .....

Onze nieuwe kracht voor volgend jaar .....

GPS-ken deed het kopwerk voortreffelijk !!

GPS-ken deed het kopwerk voortreffelijk !!

Ook de andere jeugd reed goed mee. Onze Coureur Alleene bewees zijn vormpeil, net als een verdienstelijk rijdende Tom Van Hende. Stepke 2002 had immers weinig kilometers in de benen, maar daar was weinig van te merken. Wie echter ook een grote pluim verdiende was Lucas, die zijn wederoptreden deed na een lange periode van inactiviteit. Een gemene trap op zijn enkel had hem immers lang buiten competitie gehouden. Gelukkig is alles goed hersteld en was Lucas blij met zijn prestatie!

Kortom, de jeugd was vandaag oververtegenwoordigd en ze reden de pannen van het dak. Dit lokte veel bewondering uit bij de rest van de groep. Er wacht onze club alleszins een mooie toekomst !!!

Sterke Timothy

Sterke Timothy

Natuurlijk waren Steven en Mario van de partij !

Natuurlijk waren Steven en Mario van de partij !

Na Gavere zetten we koers richting Deinze. Intussen was de zon prominent aanwezig. Het begon al aardig op te warmen en hier en daar was er al een Palingrijder die zich van  zijn vestje of truitje met lange mouwen ontdeed. Er was een constant over en weer gerij met de volgwagen.

Vooraan was de Plakker nu wat meer in beeld gaan rijden. Hij wil aantonen dat hij rijp is om volgend jaar de overstap te maken naar de B-groep. Ook wou hij natuurlijk ons derde groepke extra in de verf zetten door het tempo vrij hoog te houden (althans naar de normen van de derde groep 🙂 😉  ). Iwan maakte van de gelegenheid gebruik om foto’s te nemen van de groep en wat later ging hij op interviewjacht. De filmpjes zullen ongetwijfeld nog verschijnen op de blog 🙂

De twee spitsbroeders van groep 1

De twee spitsbroeders van groep 1

Coureur Alleene amuseerde hem !!

Coureur Alleene amuseerde hem !!

Na Deinze zetten we vaart naar Tielt en Wingene. Voor Wingene werd een plasstop gehouden en daar maakten nog een aantal Palingrijders gebruik van de mogelijkheid om de overbodige kledij in de volgwagen te leggen.  We hadden er al een mooie afstand opzitten. We waren ook al te Kanegem gepasseerd waar Alberiek Schotte’s Standbeeld ons verwelkomde. En we waren ook al mooie dorpjes doorkruist als Schuiferskapelle.

Een twintig minuten later sloeg evenwel het noodlot toe : Lucas reed lek! Maar dat euvel werd snel opgelost door een kundige Bartoli ! Wat verder stopten we aan de kerk van Wingene voor d bevoorrading. Voorzitter Peter en zijn vrouwke Anneleen hadden de avond ervoor een hele hoop sandwiches belegd. Waarvoor onze dank, want de lekkere sandwiches vonden gretig hun eindbestemming : de hongerige magen van de Palingrijders!

Er was ook Ice Tea en Cola bij de vleet. Het was alleszins een welkome stop. Ter plaatse stalen Marc T. (met zijn voortreffelijk droge humor) en Iwan de show door de plaatselijke schonen te taxeren!

Na de stop werd er koers gezet naar Ruddervoorde en Zedelgem. Met onderweg nog een kleine plaspauze en een soms haperende GPS werd er aan een strak tempo gekoerst. Af en toe kreeg een aanklampende danny een voortreffelijk steuntje van een schertsende Dino en een gedienstige Peter van Goethem, waarvoor dank 🙂 Maar ondanks de weinige kilometers die Danny gereden heeft de voorbije maand, deed hij het toch goed (hum 🙂 ). Het was soms afzien geblazen voor Marc VDB, Tom en Danny, maar ze gaven niet af en lieten zo weinig mogelijk merken van hun inspanningen 😉

Sterke Stijn op zijn grote plateau...

Sterke Stijn op zijn grote plateau...

Peter reed voortreffelijke rit .

Peter reed voortreffelijke rit .

Wie er ook hoge ogen gooiden waren de manschappen die de dag ervoor de Criquillon gereden hebben. Formidabel eigenlijk, want Wim, Jurgen, Yvan en Bartoli hadden de zaterdag maar liefst 3.000 meter hoogteverschil overwonnen. Vandaag reden ze dan ook even los gedurende 105 km 🙂 Mooie prestatie mannen!!!! Goudhaantjes …..

Via Zerkegem en Ettelgem kwamen we in goede vaart aan te Oudenburg.  De meeste mannen hadden er tot dan van genoten, dat hoorde je aan het gelach en gebabbel. De Steven en Mario waren de grappenmakers bij uitstek en ook Dino liet zich niet onbetuigd. Met die mannen is er altijd plezier trouwens.

De twee boezemvrienden tijdens de tussenstop

De twee boezemvrienden tijdens de tussenstop

lekker zo een sigaret .....

lekker zo een sigaret .....

Wie er ook een attente rit op hadden zitten waren Yvan Moreel en Eddy Goessens. Samen met voorzitter Peter Van Goethem stonden ze voor een goede organistaie onderweg.

We bereikten dan ten slotte een druk Oostende na 105 km fietsen en 27 km/uur gemiddeld.  Op de tonen van Joe Cocker kregen we een prachtige ontvangst in de bruisende kuststad, de Koningin de badsteden.  Iedereen rook zijn stal, ditmaal het zwembad van Oostende waar een verkwikkende plons in het zwembad en een lekkere douche ons wachtte. In het tumult naar de eindmeet was iedereen de volgwagen uit het oog verloren. Tanja was verzeild geraakt in een file, terwijl de Palingrijders overal doorheen slalomden. Gelukkig had Danny dat opgemerkt en loodste hij zijn vrouwke naar het stedelijk zwembad!

aankomst in Oostende

aankomst in Oostende

Marc Van Droogenbroek was altijd te vinden voor een goede grap.

Marc Van Droogenbroek was altijd te vinden voor een goede grap.

Blij dat we er zijn !

Blij dat we er zijn !

De voortreffelijke rit van 105 km zat er dus op en na de douche en de aperitief op het terras van de zwemkom zwermde de groep uiteen om een middagmaal te nuttigen. De Palingrijders maakten er samen met hun partners  nog een mooie namiddag van op de zeedijk en om 19h45 werd er huiswaarts gekeerd met de bus.  Een mooie uitstap was weer een feit.

Een woordje van dank aan het bestuur voor de organisatie, aan Peter en Anneleen voor de belegde broodjes, aan Tanja voor ons 105 km aan een slakkegangetje te volgen en aan de buschauffeur om ons veilig naar huis te brengen!

Een gelukkige Lucas met Peter

Een gelukkige Lucas met Peter

Yvan Moreel met de Criquilionkilometers in de benen!

Yvan Moreel met de Criquilionkilometers in de benen!

Link route :  http://www.gps-sport.net/routes/Herzele-Oostende_36330

WTC DE PALINGRIJDERS : EEN TOFFE SPORTCLUB!!!!


Vele wielergroeten van uw reporter ter plaatse,

Kamiel Vélo

http://www.youtube.com/user/blogdepaling

http://nl-nl.facebook.com/pages/Sint-Lievens-Esse-Belgium/De-Palingrijders/42488893723?ref=s

depaling@gmail.com


Responses

  1. Die klein mannen doen da goed zeg!!!

    Bettini

  2. Volgend jaar kom ik zeker bij de club

    En goede rit was dat


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: