Gepost door: WTC De Palingrijders | 1 september, 2009

Vélomediane 2009


Bettini’s verslag

Al een heel jaar gaat mijn voorbereiding naar deze periode van het jaar.
Vorig jaar was de Criq voor mij een ware slijtage dag het draaide van geen kanten en mijn rug zat al na 40 km geblokkeerd.
Dit jaar zou en mocht het niet zo lopen ,al van in mijn jeugd aan competitie doen en daar falen… dat was de druppel om revanche te nemen.
Van in het begin van het seizoen heb ik ook mijn trainingen rustig opgebouwd om zo in vorm te staan voor de beruchte Vélomediane.
Het is een tocht van afzien en je grenzen verleggen, het is de tijd dat het hem doet, je wil zowiezo binnen tijd ariveren.
Zaterdagochtend was het zover de zenuwen waren gespannen, voor Wim, Jurgen en Peter was het de eerste maal ook voor Joris een kennis van Peter  voor Tommy ,Yvan en ikke was het een weerzien van de Criq.
8u15 ,ik begeef mij naar de start, nerveus en een beetje sidderen van de kou sluit ik aan in de toch al talrijke collega’s toeristen.
Yvan en Tommy waren al reeds bij de bevoorrechte aangesloten ‘ t ja dat is zo als je het jaar voordien GOUD hebt gehaald mag je bij de grote mannen starten.
De andere palingrijders heb ik niet meer bij de start gezien,dat hoeft ook niet als je weet dat je na 5 km  mekaar misschien niet meer ziet.
8u50,een hele tijd denk ik aan mijn tijd van vorig jaar (6u51 ) en ik moet binnen 6uur binnen zijn,ik was al in mijn hoofd bezig van in het begin kalm en nadien geven wat ik kan.
9uur, het startsein word gegeven en de bevoorrechte vliegen reeds weg de eerste helling op, enkele minuten later is het mijn toer, ik heb deze berg aan zo’n 25 per uur opgereden en zo de benen warm gedraaid
De eerste 8 cotés liggen me wel, zo tussen de 2 a 3 km en een gemiddeld stijgingspercentage van 3% a 7% maar de benen waren toch niet zoals ze moesten zijn, er haperde iets en de eerste 60 km werd er ook niet zo gereden niemand offerde zich op, er was namelijk een strakke wind en daar waren ze allemaal een beetje bang van denk ik.
De bevoorrading heb ik aan mij laten voorbij gaan, stilstaan is kostbare tijd verliezen!!!
Maar na die 67km begint het, als je terug keert in La Roche zie je als het ware een muur voor je, toeristen kruipen voor je ogen omhoog wanneer je er zelf nog moet aan beginnen, hier word je tijd van beneden tot boven nog eens geregistreerd voor de prijs van beste klimmer.
Het is ook hier dat de meeste zich murw rijden, ik heb nog bewust niet voluit gegaan want je moet nog meer dan de 80 km afleggen.
Boven op deze top stond hij Mr Criquielion hemzelf aan het kijken hoe mensen zich afpeigeren voor zijn klassieker.
Nu is alles al wat meer opengetrokken ,er beginnen zich al meer kleinere groepjes te vormen, stilaan spring ik van groepje naar groepje
De laatste 5 cotés zijn een ware marteling, hier liegt de conditie niet. 
op 130 km is de laatste bevoorrading en die neem ik wel mee, maar als een vluggertje en nog geen minuut later ben ik weer weg.
Even kijk ik op mijn kilometrieksken en kijk naar mijn gemiddelde en besef dat ik een tandje ga bij steken.
Vanaf dat moment heb ik het tempo opgetrokken, ik kwam bij iemand en die zat in mijn wiel en kon het tempo niet meer volgen, het komt misschien stoefferig over maar de ene na de andere heb ik achter gelaten, maar toch kwamen er al verschijnselen van krampen .
De krampen heb ik er terug uitgereden en ben ik aan de laatste twee beklimmingen begonnen  en dan zijn we met een viertal aan de afdaling begonnen ,we hebben nog gereden gelijk zotten .
En dan was het zover de meet was in zicht, ik was al blij dat ik  heelhuids over de meet gekomen was,  en dan direct naar de horloge kijken 5u35 en 41sec …yes GOUD mijn doel was bereikt dat het zo goed was had ik niet gedacht.
Missie geslaagd, Bettini is back.
Ook de anderen hebben er het ook prima vanaf gebracht, maar ieder heeft zijn eigen race gereden dan kun je ook geen verslag maken van die mannen
Tommy:5u08 51 sec: gouden everzwijn
Yvan:5u22 20sec: gouden everzwijn
Dirk:5u35 41sec: gouden everzwijn
Wim:6u02 14sec: gouden everzwijn
Peter:6u28 35sec: zilveren everzwijn
Jurgen:6u34 31sec: zilveren everzwijn

Enkele foto’s van voor de start:

Joris, Michele en Gruute Plateau maken zich klaar...

Joris, Michele en Gruute Plateau maken zich klaar...

Onze Kampioen van de B-groep Michele is er klaar voor!!

Onze Kampioen van de B-groep Michele is er klaar voor!!

 De link naar de resultaten:

http://www.velomediane.be/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=27&Itemid=52

 

Bettini

http://www.youtube.com/user/blogdepaling

http://nl-nl.facebook.com/pages/Sint-Lievens-Esse-Belgium/De-Palingrijders/42488893723?ref=s

depaling@gmail.com


Responses

 1. Bettini vent, ik vind het een wijs verslag. Ik kan alleen maar zeggen dat ik enorm veel respect heb voor de Palingrijders die hieraan hebben meegedaan! Mijn hoed af man voor jullie allen!

 2. proficiat allen met jullie toch wel zeer sterke prestaties. Nooit getwijfeld aan je kunnen en je gouden plak Bettini.
  Alsook mooie weergave van de feiten.
  Wist niet dat je krampen er terug kon uitrijden!

  de Peet

  • Bettini kan dat zeker Peet. Is nen Flandrien he!

 3. nog eens nen dikke proficiat bettini
  ik weet hoe je ervoor getraind hebt, hoe je er naartoe geleefd hebt,…awel chique man!!
  ik heb zelf kunnen ervaren hoe zwaar hij is en jij…jij verdient dat goud gewoon!!!

  saluti
  michele

 4. Ook een dikke proficiat van mij voor je prestatie en je gouden plak.Als er iemand is die kan pieken naar iets is het wel den Bettini!Leve Bettini!Goed gedaan man.Ook aan de anderen die meegereden hebben aan allen proficiat chapeau.

 5. Bettini, ook nen dikke proficiat met je prestatie. ‘k Zal dan toch nog wa moeten wachten om uwe Kuota over te pakken 😉
  Ook de rest van de Palingrijders die dit beest tot een goed einde wisten te brengen: chapeau. De tijden liegen er niet om.
  Mooi en eerlijk verslag trouwens.

 6. Dirk,ik vermoed dat je een superdag gehad hebt om zo een tijd neer te zetten.Proficiat man!De andere deelnemers bewonder ik evenveel,dus ook proficiat aan hen.Maar Dirk, in vergelijking met vorig jaar heb je een fenomenale tijd gerealiseerd.Dit dwingt bewondering af.

 7. Formidabele uitslag van allen die de “krik” gereden hebben!!!! Jullie toonen wat voor sterke renners wij in de club hebben. Je hebt idd een rustige start van het seizoen gemaakt en dan serieus gepiekt.
  Proficiat aan allen die alweer de Palingrijders op de kaart hebben gezet


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: